Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.12.2011 19:00
bertik78

XXX.XXX.240.90

dobrý den.-chci se někoho zeptat na radu.-onemocněl mě 3letý kam.kozlik a poněm za týden 5letý jeho otec.-oba už kastrovaní.-přestali jíst a malí učurával.-byli apatyčtí a ze začátku polehávali z boku na bok a třáslise.-starší i couval po zpátku--bylo zřetelné že jde o nějakou bolest.-veterinář je zkontroloval a podle prohlídky řikal že o otrvu nejde .(mám totíž souseda hajzla co čas odčasu něco na pozemek hodí)--prý po otravě by zvraceli,měli průjem a bylo by to poznat na sliznicích-nic vídit.na očích -bachory ještě pracovaly ale né jak by měli(už moc nejedli)-zmé potrvy nic špatného nedostali,mám ještě dvě kozičky ,které jsou zatím ok. a dostávají totéž.--podle prohlídky jsme se soustředily na ledviny a podporu jater a jiných orgánů.-po anitibiotikách trochu pookřáli a potom zase to samé.-ve sředu mi zemřeli oba.-byli to nejlepší kámoši-nezapomenu na ně.-(pořád ale mám v hlavě jestli nešlo o otravu)--prosím o radu.

3.12.2011 22:25
polda

XXX.XXX.9.2

Pokud chcete vědět přesnou příčinu úhynu, tak zemřelý kus dejte přes vašeho veterináře na pitvu. Stojí to sice asi 2.200,-Kč, ale zdělí vám jasné informace, na základě kterých pak můžete zachránit další vaše zvířata. Moje koza mi také náhle "nevysvětlitelně" zdechla a nyní vím, na co si mám dát pozor a jak ochránit další kusy ve stádě. Tady vám pravděpodobně nikdo přesně neporadí, byly by to jen doměnky. Jinak klasika - odčervovat na základě rozboru bobků, desinfikovat stáje, dávat kvalitní krmivo atd.

Přidejte reakci

Přidat smajlík