Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.12.2011 12:11
pajca

XXX.XXX.234.122

Někteří si možná řeknou, že téma, které zakládám, sem nepatří, protože není o kozách a ovcích, ale o solidaritě.
Trvalo mi delší dobu, než jsem se rozhodla, že toto napíšu, ale snad není ještě pozdě.
Jedná se totiž o exekuci, při které může přijít chovatelka paní Ludmila se svojí rodinou o střechu nad hlavou, pokud dojde ke dražbě.
Paní Ludmila žádala o pomoc SCHOK, ale pomoci se jí nedostalo.
Aby vydělala potřebné peníze, začala podávat v inzerci na stránkách SCHOK inzeráty na svoje práce.
20.09.2010 originály pro lidičky i pro zvířata
04.10.2010 hledám pomoc
19.01.2011 popelčina dílna
05.03.2011 hledám práci
14.03.2011 popelčiny pletené a háčkované kreace
14.09.2011 pletení a háčkování
28.10.2011 www pro pletení a háčkování
Kdo chce, ať nahlédne na tyto dřívější inzeráty, kde paní nepřímo volá o pomoc v začínající zoufalé situaci.
Blíží se nám vánoce, které by měli být každému obdobím pokoje a klidu v duši.
Takový dobrý pocit na duši nám přináší vědomí, že jsme pro své přátele a bližní udělali něco dobrého. Člověk je na světě jen na návštěvě a čas, který mu je zde určen, by měl využít pro konání dobra. Já věřím, že jednou, až vyprší můj čas, budou váženy moje dobré a špatné skutky, které jsem zde vykonala, nikoli kolik peněz jsem dokázala nahromadit.
Svým příspěvkem Vás chci poprosi a vyzvat k pomoci rodině paní Ludmily o odvrácení hrozby ztráty domova.
Kdo může a chce se ke mě přidat podle svých možností a uvážení, může svůj jakýkoli finanční příspěvek poslat na účet Hypoteční banky č. 9371895 kod banky 2100 VS 134808 nebo si zakoupit její výrobky z inzerátů výše uvedených.
Všem, kteří se rozhodnou pomoci již předem děkuji za paní Ludmilu a úplně všem přeji již teď radost z blížících se vánoc a dárků, které dostanete.:-)

5.12.2011 14:39
pepe07

XXX.XXX.128.2

Zdravím Vás a je pěkné, že máte zájem o osud jiných. Bohužel takový příběh není ojedinělý a věřte mi, mluvím ze své zkušenosti. Držím palce ať to dobře dopadne, ale v dnešní době jsem již pouze pesimistická. Dita

6.12.2011 08:52
gajdovka

XXX.XXX.4.30

pajca napsal(a):
Někteří si možná řeknou, že téma, které zakládám, sem nepatří, protože není o kozách a ovcích, ale o solidaritě.
Trvalo mi delší dobu, než jsem se rozhodla, že toto napíšu, ale snad není ještě pozdě.
Jedná se totiž o exekuci, při které může přijít chovatelka paní Ludmila se svojí rodinou o střechu nad hlavou, pokud dojde ke dražbě.
Paní Ludmila žádala o pomoc SCHOK, ale pomoci se jí nedostalo.
Aby vydělala potřebné peníze, začala podávat v inzerci na stránkách SCHOK inzeráty na svoje práce.
20.09.2010 originály pro lidičky i pro zvířata
04.10.2010 hledám pomoc
19.01.2011 popelčina dílna
05.03.2011 hledám práci
14.03.2011 popelčiny pletené a háčkované kreace
14.09.2011 pletení a háčkování
28.10.2011 www pro pletení a háčkování
Kdo chce, ať nahlédne na tyto dřívější inzeráty, kde paní nepřímo volá o pomoc v začínající zoufalé situaci.
Blíží se nám vánoce, které by měli být každému obdobím pokoje a klidu v duši.
Takový dobrý pocit na duši nám přináší vědomí, že jsme pro své přátele a bližní udělali něco dobrého. Člověk je na světě jen na návštěvě a čas, který mu je zde určen, by měl využít pro konání dobra. Já věřím, že jednou, až vyprší můj čas, budou váženy moje dobré a špatné skutky, které jsem zde vykonala, nikoli kolik peněz jsem dokázala nahromadit.
Svým příspěvkem Vás chci poprosi a vyzvat k pomoci rodině paní Ludmily o odvrácení hrozby ztráty domova.
Kdo může a chce se ke mě přidat podle svých možností a uvážení, může svůj jakýkoli finanční příspěvek poslat na účet Hypoteční banky č. 9371895 kod banky 2100 VS 134808 nebo si zakoupit její výrobky z inzerátů výše uvedených.
Všem, kteří se rozhodnou pomoci již předem děkuji za paní Ludmilu a úplně všem přeji již teď radost z blížících se vánoc a dárků, které dostanete.:-)

Je smutné, až kam nás naše vláda dostala, k žebrotě.Lidi, kteří celý život poctivě pracovali, nemají nic ,nedej bože, když příjde nemoc a lidé, kteří tahali peníze z našich kapes,se mají dobře a je vidět, že dobře se budou mít stále.
Přitom by se naše vláda měla postarat, aby se všichi měli dobře a ne vyvolení.Obyčejní lidé si solidárně vypomůžou ,aspoň v drobnostech.Také jsem se dostala do srabu,pracovníci na vás kašlou, vůbec se s vámi nebaví,řeknou vám, prodejte si i pod cenou, na co jste celý život šetřili, aby jste měli z čeho žít. To jsme to dopracovali. Chudí pomáhají chudým.Jak to vše dopadne?:-(

6.12.2011 08:57
bobulka

XXX.XXX.210.193

No jak to dopadne pokud se neobjeví nějaký Robin Hood tak asi dost špatně. Paní držím palce a pokud to bude jen trochu možné pošlem mněco na účet.

6.12.2011 11:49
renča

XXX.XXX.51.72

Paní Ludmilo ,hodte sem ty vaše výrobky s cenami , jistě si něco vyberu . Líbí se mi ta čepička pro miminko ,ponožky . Jste moc šikovná. Renata

6.12.2011 17:43
uska

XXX.XXX.253.239

ano ano, dejte se výrobky, také si něco vyberu. Ludmila (jiná)

6.12.2011 21:20
pajca

XXX.XXX.234.122

Tuto prosbu o pomoc pro rodinu paní ludmily jsem napsala proto,že si sama sebe nedovedu představit v takové hrozné a
velmi depresivní situaci,kdy může člověk stratit střechu nad hlavou. Vzpoměla jsem si na jedno rčení, které mi říkala
možná moje mamka,nebo jsem ho slýchala v kostele z nějakého evangelia a to je: Přej a bude ti přáno -pros a bude
ti dáno. Paní Lída prosí o pomoc již víc než rok.Přitom, zřejmě ve své skromnosti neprosila o hotové peníze,i když ty jí
podle mne teď můžou pomoci nejrychleji. Napsala jsem to proto,že jenom můj darovaný příspěvek je nemůže zachránit
a v dobré víře,že se zde najde jistě hodně dobrých lidí,kteří nejsou úplně lhostejní.
Až doposud jsme sem chodili pro radu,nebo jsme ji zdarma dávali,abychom pomohli zachránit zvířata. Teď jde o víc.
Můžeme-li,pomožme.Jakkoliv. I z hodně malích pomocí vznikne jedna velká.
Toto vše jsem udělala pouze z vlastní iniciativy a ještě dnes napíšu paní Lídě a pozvu ji ,jestli by přišla sem na fórum.

7.12.2011 03:01
popelka

XXX.XXX.110.67

Děkuji za mou rodinu, že se Pajča snaží pomoci.
Je nám jasné, že s přístupem naší vlády nejsme jediná rodina v podobné situaci.
Stále ještě dýcháme, pracujeme jak nejvíce a jak nejlépe umíme.
Děkuji Pánu Bohu, že jsme jakž takž zdraví a že se objevila v září 2011 pro mne drobná možnost, jak si začít přivydělávat i při maličkých dětech a bez jakékoli možnosti hlídání (moje maminka zemřela 6.12.2003 na rakovinu ve svých 60-ti letech. Bylo to cca 2 měsíce po tom, kdy jsem se dostala z těžkého srabu po rozvodu = přišla jsem rozvodem prakticky o vše, ale rok po rozvodu mi nabídla zázemí a práci US firma, od které jsme s ex nakupovali jako jedni z maličkých firmiček zboží.. Bohužel jsem o tuto práci v listopadu 2009 přišla. Pravděpodobně proto, že firmu převzal zeť majitelů. Dodnes mi nesdělili důvod, přestože mne dříve mnohokrát ujišťovali, že o mou práci nikdy nepřijdu, protože prý mne považují za součást jejich rodiny :-) Moje práce byla hlavním příjmem naí rodiny..
Můj muž si se mnou prošel peklem soudů ze strany mého ex...Já osobně jsem se konečně nyní trochu vzpamatovala po několika ranách za uši (ztráta práce a příjmů, odstěhování syna v jeho 12-ti letech - soud rozhodl v říjnu 2009 po více než 6 letech soudních tahanic vyvolávaných opakovaně exmanželem od chvíle, kdy jsem dostala nabídku práce z USA... Pracovala jsem z domova především prostřednictvím PC, takže mít děti nebylo na překážku. Jelikož jsme tušili už od léta 2009, že se můj syn nechá otcem nakonec "přesvědčit", rozhodli jsme se pro další dítě, aby naše st. dcerka nezůstala sama. Máme tedy 2 dcerky nyní ve věku 4 roky a 18 měsíců.).
Už v prosinci 2009 jsem se snažila nabízet své kreativity z materiálů, které jsem měla z dřívějška nakřečkované, ale přestože jsem je nabízela jednak cíleně a dokonce i našim poslancům, senátorům, vládním úředníkům atd., neprodala jsem za téměř 2 roky skoro nic a co jsem prodala, bylo za silně podhodnocenou práci... Lidé o to nestojí ani za cenu materiálu...
Neřešíme své problémy dalšími úvěry. Naopak se snažíme za cenu drastického šetření zbavit všech úvěrů a postupně se z nich vyplatit. Do většiny nás přímo či nepřímo "uvrtaly" soudy o mého syna a sociálka...
Letos po novém roce mi ještě vláda nečekaně zkrátila Rodičovský příspěvek na polovinu bez možnosti volby. Takže ze 7600 Kč mám nyní na ml. dcerku jen 3800 Kč od jejích 9 měsíců...Naše dcerky sice neznají pribináčky, oplatky, párky atd., ale věřím, že přijde čas, kdy jim i tyhle drahoty budeme moci občas koupit...
Letos v září už jsem skoro úplně ztratila naději, ale mozek mi říkal "jdi do zahraničí". Poslechla jsem. Narazila jsem na web, kde mne ženské začaly "tlačit" do toho, abych začala psát své nápady. Paradoxně se jedná o americký web.
Začala jsem tedy studovat názvosloví a snažím se psát a prodávat především své návody na výrobu oblečků a doplňků - v angličtině.
Zatím to nestačí ani na "dorovnání" mateřské, ale snad Pán Bůh dá a vidí, že se s mužem oba snažíme a třeba se začně dařit.
Můj muž je již také unavený, protože od letošního jara měl 2 práce a pracoval až do podzimu 7 dní v týdnu více než 10 hodin denně. a teď byl nucen převzít za mne veškeré poklízení dobytka kvůli tomu, že mne přestaly poslouchat ruce a pan doktor diagnostikoval tzv. trvalé přetížení, kdy mi už začaly praskat i cévy v zápěstí. Byla jsem nucena vyřadit těžší práci. Ale možná je to jen způsob Pána Boha, jak mne "přinutit" více zapojit mozek a snažit se vydělávat zase prostřednictvím PC - tedy nyní psát a psát. Čím více vzorů=návodů, tím větší pravděpodobnost uspět. Bohužel mám jen dvě ruce a den má jen 24 hodin a žádnou babičku na pohlídání našich divokých holčiček. Tak píši v noci, jako nyní. Možná jsme naivní, ale stále ještě věřím, že když teď přesvědčím své fyzično k maximálnímu výkonu za velmi minimálního odpočinku, tak snad nás Pán Bůh nenechá padnout a nasměruje nás, jak si svůj domov vybojovat. Nic víc nepotřebujeme. Jen svůj domov - kde spát, mít teplo a vodu, kde se trochu najíst a hlavně vychovávat naše holčičky...
Makali jsme tu na naší samotě u lesa sami ručně přes 5 let a nechceme se vzdát. SCHOK se na nás vykašlal...
Snad dostaneme šanci jinak... Snad se mi podaří vyrobit, napsat a prodat co nejvíce návodů...smajlík
Lída

7.12.2011 12:39
renča

XXX.XXX.51.72

Dejte sem výrobek cca jeho velikost a cenu . Do vánoc si jistě objednám a nezapomeňte na vašeho e- meila . Renata

7.12.2011 13:06
popelka

XXX.XXX.110.67

Dobrý den paní Renčo,
děkuji za snahu pomoci. Vše, co jsem měla vyrobené do komisního prodeje, jsem rozprodala za cenu materiálu a někdy i za méně.
Nemělo to cenu dál v ČR nabízet. Lidé buď peníze nemají a jsou na tom podobně jako my nebo nad nějakou "neznačkovou" věcí ohrnují nos... - nebála jsem se oslovit s mými výrobky jako jedny z prvních lidi naše poslance, senátory, vládní úředníky atd. Z těchto několika stovek silně nadprůměrně finačně honorovaných lidí pouze 6 osob bylo ochotno si něco koupit...
2 roky jsem měla náš web v češtině a prosila v ČR o pomoc. Našlo se několik dobrých dušiček, které se snažily pomoci drobnou částkou nebo oblečky pro naše dcerky. Obojího si nesmírně vážíme. Jenže zásadní zlom může nastat v případech, jako je ten náš buď zázrakem (že člověk vyhraje tolik, aby zaplatil vše kritické) nebo dobře placenou prací. Jenže v ČR neexistuje dobře placená práce pro obyčejné lidi a ti panáci ve vládě atd. si nejsou ochotni připustit, že např. práce elektrikáře-silnoproudaře je možná mnohem důležitější nežli ta jejich, protože oni by bez elektřiny toho asi mnoho neudělali a jejich domácnosti by se bez elektřiny zhroutily...
Největším "nepřítelem" mé rodiny a tedy i mým je ČAS. Každý výrobek si "vezme" svůj díl a já jsem si vědoma faktu, že za 5 nebo 10 Kč na hodinu nebo i méně nemám šanci vydělat tak, abychom se ubránili exekutorovi...
Takže věcičky, které můžete vidět např. v mé nabídce na http://www.etsy.com/shop/popelkaLida?ref=si_shop jsem shopna vyrobit na zakázku s tím, že si zákazník zaplatí zálohu na materiál, který si vybere nebo si může poslat vlastní materiál, a bude ochoten mi zaplatit alepoň 50 Kč za hodinu práce, což bohužel v ČR není asi ochoten nikdo...Lidé si tu neváží práce jiných lidí a často ani své vlastní. Cena práce je v ČR velmi silně podhodnocena a je několikanásobně nižší, než cena stejné práce jinde ve světě, ale vše ostatní je tu v ČR za srovnatelné ceny a často i dražší než jinde ve světě. Ale TO SE NEZMĚNÍ, POKUD SE MY "OBYČEJNÍ" LIDÉ NESPOJÍME A NEZAČNEME SE BRÁNIT POŘÁDNĚ...A NE POUZE "SAMETOVĚ"...!!!
Lída

13.12.2011 22:02
bohatýr

XXX.XXX.37.6

bobulka napsal(a):
No jak to dopadne pokud se neobjeví nějaký Robin Hood tak asi dost špatně. Paní držím palce a pokud to bude jen trochu možné pošlem mněco na účet.

Četl jsem tyto články alespon dvakrát,je smutné takto dopadnout,jen se nikde nepíše kolik paní pajca dluží,nebo snad Ludmila.?Ajak k těm dluhům přišla.?Já osobně bych přispšl,ale proč posílat peníze hypoteční bance.Zollo

14.12.2011 18:35
pajca

XXX.XXX.234.122

bohatýr napsal(a):
Četl jsem tyto články alespon dvakrát,je smutné takto dopadnout,jen se nikde nepíše kolik paní pajca dluží,nebo snad Ludmila.?Ajak k těm dluhům přišla.?Já osobně bych přispšl,ale proč posílat peníze hypoteční bance.Zollo

Když se rozhodnete rodině paní lídy pomoci, budete další dobrý člověk. Už to,. že o tom uvažujete,dokazuje,že nejste
lhostejný k lidem v nouzi.
Ve svém úvodní článku jsem psala,že paní dávala inzeráty na stránkách svazu chovatelů.Zadejte si WWW.SCHOK.CZ
otevřete inzerci a najděte inzerát 28.10.2011, s názvem www pro pletení a háčkování. V tomto inzerátu najdete dopis, jak se
do problémů dostali.Zveřejnila tam i exekuční rozhodnutí ,které je na ně vydané.Vněm najdete i jejich adresu. Je tedy možné
poslat příspěvek i jinak.V jejích předešlých inzerátech jsem si našla její e-mail a poslala dotaz,jakým pro ni nelepším způsobem
ji můžu přispět.Na můj třetí dotaz mi odpověděla,že nejlepší bude poslat i sebemenší částku na výše uvedené číslo účtu.
Jestli jste mě podezíral že paní Lída a Pajča je tatáž osoba, tak přísahám že není. Já se jí snažím alespoň tkochu pomoci.
Proto jsem to všechno napsala.Když nás bude víc tak jí v hodně těžké situaci můžeme víc pomoct.

19.12.2011 16:59
bojsanebojsa

XXX.XXX.37.6

Jeto smutná a nezáviděníhodná situace do které se paní dostala.Svaz ji nepomůže,nemá zřejmě zvučné jméno,tak snad alespon členové toho svazu by mohli mít dobré srdce...

22.12.2011 21:28
bohatýr

XXX.XXX.37.6

Prostudoval jsem si to na stránkách svazu,ale moc moudrý stoho nejsem.V každém případě přispěji,jsou přeci vánoce.Přeji všem krásné vánoce.Zollo

29.12.2011 09:58
maruv

XXX.XXX.46.163

Hezký den Ludmilko ... mohla byste se mi prosím ozvat na mail marushka.z@seznam.cz ?
Děkuji ...
M.V.

10.1.2012 09:53
bohatýr

XXX.XXX.37.6

Koukám že letos se toto téma probírá v nemoderce.Co člověk-to jiný názor,taky stoho nejsme doma moudrý,jednou píše Lída,pak Pajča.Ten příběh neznám,nemohu posuzovat a ani nechci,v každém případě bych chtěl vědět jak se to dále vivíjí.Kolik peněz už dobrých duší poslalo.........Jinak přeji všem zůčastněným štastný rok a paní Lídě a Pajče jen dobré zprávy.Zollo

Přidejte reakci

Přidat smajlík