Suffolk nebo oxford down ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.12.2011 19:26
králik1

XXX.XXX.104.116

dobrý den měl bych ještě jeden dotaz chtěl bych se zeptat jaké je podle vás lepší plemeno na maso jestli suffolk nebo oxford?a co vy preferujete víc jaké jsou výhody nevýhody díky :-)

21.12.2011 06:59
agentka

XXX.XXX.59.114

na maso vám neporadím ale pro mě je také určující fakt vlna a to u oxfordu je po celém těle - kdežto u suffolka je hlava a nohy holé. My chováme tet zwartblesy a tam je to s vlnou podobné jako u toho suffolka, oxforda berana jsem měla v začátcích chovu a musela jsem mu i během roku ostříhat vlnu kolem očí aby viděl, ovcím to tak nezarůstalo, ale jemu ano. já nedám dopustit na naše zwartblesy :-) maso je suprové

21.12.2011 22:43
bohatýr

XXX.XXX.37.6

agentka napsal(a):
na maso vám neporadím ale pro mě je také určující fakt vlna a to u oxfordu je po celém těle - kdežto u suffolka je hlava a nohy holé. My chováme tet zwartblesy a tam je to s vlnou podobné jako u toho suffolka, oxforda berana jsem měla v začátcích chovu a musela jsem mu i během roku ostříhat vlnu kolem očí aby viděl, ovcím to tak nezarůstalo, ale jemu ano. já nedám dopustit na naše zwartblesy :-) maso je suprové

Proč chovat ovce na vlnu?smajlík

22.12.2011 06:53
agentka

XXX.XXX.59.114

bohatýr napsal(a):
Proč chovat ovce na vlnu?smajlík

nevím jak to myslíte ?- ale já jsem proti vlně - když ji je co nejmíň tak tím líp - když se teda jedná o plemeno na maso

22.12.2011 21:22
bohatýr

XXX.XXX.37.6

Tak to jsme si asi nerozuměli,měl jsem dojem ,že preferujete vlnu.Sice se už vlna dá prodat,ale zatím to nepokryje náklady na stříhače.Třeba se toho někdy dožijem,jeto paradox-ovce se vždy chovala hlavně na vlnu a momentálně je vlna přítěž.

Přidejte reakci

Přidat smajlík