Škála porodů začíná :-)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.12.2011 13:52
dajik

XXX.XXX.93.1

Tak hlásím, že u nás máme první přírůstek.smajlík Je to krásný beránek - máma merina a táta čistý zwartbles. Beránek se pomamil, dokonce to vypadá, že bude mít růžky:-). Měl se narodit až 6. 1. a tak mě trochu překvapil. Chtěla jsem hlídat až od Nového roku. Tak doufám, že všechny další porodu u nás i u Vás všech proběhnou taky tak hladcesmajlík. Dája

29.12.2011 17:56
benesova

XXX.XXX.131.113

dajik napsal(a):
Tak hlásím, že u nás máme první přírůstek.smajlík Je to krásný beránek - máma merina a táta čistý zwartbles. Beránek se pomamil, dokonce to vypadá, že bude mít růžky:-). Měl se narodit až 6. 1. a tak mě trochu překvapil. Chtěla jsem hlídat až od Nového roku. Tak doufám, že všechny další porodu u nás i u Vás všech proběhnou taky tak hladcesmajlík. Dája

#Dobrý den. Tak Vám to začalo hezky,jen tak dál.,ať se daří.smajlík

30.12.2011 19:13
beruška

XXX.XXX.18.54

Taky se hlásíme! 2 kozičky před vánoci.Hlídali jsme tak pečlivě,až si porodila sama,vše zvládla na jedničku.Ivanasmajlík

31.12.2011 08:23
dajik

XXX.XXX.53.1

beruška napsal(a):
Taky se hlásíme! 2 kozičky před vánoci.Hlídali jsme tak pečlivě,až si porodila sama,vše zvládla na jedničku.Ivanasmajlík

Ty jsou krásné:-)). Mě se moc líbí tyhle strakáčci. Tak ať Vám pěkně rostou:-)

31.12.2011 09:09
vllasta

XXX.XXX.72.210

dajik napsal(a):

Dáji moc gratuluju smajlík! My čekáme každým dnem jehňátka od dvou oveček. Vlasta

31.12.2011 10:00
lavacca

XXX.XXX.1.3

Též gratuluji k prckům. smajlík Jo, zákon schválnosti - já takhle před lety hlídala romanovku a jen jsem si šla pro pití, bylo jehně venku. :-))

31.12.2011 19:49
danurba

XXX.XXX.40.197

Čekali jsme jehňata až za měsíc, protože berana jsme do stáda přivezli až koncem srpna. A ejhle, dneska večer na pastvině velké překvapení, dva beránci, kluci jako buci. Asi se jeden z mladých beránků před porážkou pochlapil. Takže jsem se tešila na černoušky po zwartblovi a ona to bude zase bílá směska. Hlavně že jsou v pořádku!

1.1.2012 15:10
dajik

XXX.XXX.91.2

vllasta napsal(a):
Dáji moc gratuluju smajlík! My čekáme každým dnem jehňátka od dvou oveček. Vlasta

Vlasti dík:-)). Až se ti něco narodí, tak sem hoď foto. Mě dneska přibyla další čtyři jehňata od dvou ovcí. Dvě holky a dva kluci. smajlík Foto jsem hodím zítra.
Paní Dano, s těma černejma po zwarblesovi to není tak jistý. Dneska se mi obahnila jedna ovce 50% zwartbles ( je celá černá ) a byla připuštěná 100% zwatbles a jehňata jsou obě bílá smajlík. Koukala jsem na to jako blázen. Zřejmě měli nějkého bílého prapředka.
No máme doma rarity - bílý 75% zwartblesi, černou 75% červenostrakatou jalovici a teď už nám chybí jenom zrzavej kladrubáksmajlík

3.1.2012 09:20
dajik

XXX.XXX.53.1

Tak ty jsou jehňata narozená na nový rok ráno. Máma je kříženka ovce vřesové a táta zwartbles. Šedá je jehnička a krémový je beránek. Jehnička se jmenuje Cecilka.

3.1.2012 09:24
dajik

XXX.XXX.53.1

A v deset hodin dopoledne to pokračovalo, dva bílý 75% zwartblesáčci, beránek a jehnička. Na fotu beránek.

3.1.2012 09:31
dajik

XXX.XXX.53.1

A aby toho na ten Nový rok nebylo málo, tak ve 22: 30 se ještě narodila další dvojčata. Zase 75 % zwartbles, tentokrát už v černé barvě. Beránek a jehnička. Jehnička je ta s bílými flíčky na hlavě, děti ji pojmenovaly Čokoláda.

Jestli je platné příslový: Jak na Nový rok, tak po celý rok, tak to se mám letos na co těšit smajlík

3.1.2012 10:16
vuznice

XXX.XXX.38.198

dajik napsal(a):
A aby toho na ten Nový rok nebylo málo, tak ve 22: 30 se ještě narodila další dvojčata. Zase 75 % zwartbles, tentokrát už v černé barvě. Beránek a jehnička. Jehnička je ta s bílými flíčky na hlavě, děti ji pojmenovaly Čokoláda.

Jestli je platné příslový: Jak na Nový rok, tak po celý rok, tak to se mám letos na co těšit smajlík

Gratuluji, ať se daří!!!!!smajlíksmajlík

3.1.2012 11:01
moonika

XXX.XXX.174.129

Nádhera, gratulujem :)

4.1.2012 14:18
gajdovka

XXX.XXX.4.30

mě také o měsíc dříve překvapila loňská kozenka.Porodila a schovala se ke kozlovi-otci a mekala, sama asi byla překvapená. Naštěstí jsem chvíli po porodu zrovna došla.

gajdovka

XXX.XXX.4.30

mě také o měsíc dříve překvapila loňská kozenka.Porodila a schovala se ke kozlovi-otci a mekala, sama asi byla překvapená. Naštěstí jsem chvíli po porodu zrovna došla.

gajdovka

XXX.XXX.4.30

4.1.2012 14:28
gajdovka

XXX.XXX.4.30

gajdovka napsal(a):

to je hrozný,jak se to seká, nejdříve to trvá, stojím , pak je to tam tolikrát.

4.1.2012 14:42
mamčis

XXX.XXX.245.37

gajdovka napsal(a):

To je nádhera, taky bych chtěla být takhle překvapená, ať už u ovcí nebo u kozičky.

4.1.2012 18:14
dajik

XXX.XXX.48.1

gajdovka napsal(a):

Gratulujismajlík, jsou nádherní. A co to je? Kozičky nebo kozlíci?

5.1.2012 08:16
gajdovka

XXX.XXX.4.30

oba kozlíci, bohužel, no i za to jsem ráda, jednoho si nechám, chtěla bych bezrohého, mám tatínka kameruna s rohama a ten mi udělal už modřin, ten má 1,5 roku, ale co s ním? asi ho nikdo nekoupí,zabíjet se mi ho nechce,taky jsem ho vypiplala od flašky.

6.1.2012 10:25
enducha

XXX.XXX.18.54

Ahoj, hale, máte nějaký fígl, jak poznat, že je ovce opravdu ,,v tom" ? Mám je u berana od zač.listopadu, už na ně nic nezkouší, ale nepozoruju ani tloustnutí (vím, že je asi brzy).

6.1.2012 11:59
lavacca

XXX.XXX.1.3

enducha napsal(a):
Ahoj, hale, máte nějaký fígl, jak poznat, že je ovce opravdu ,,v tom" ? Mám je u berana od zač.listopadu, už na ně nic nezkouší, ale nepozoruju ani tloustnutí (vím, že je asi brzy).

Bohužel na ovcích se březost téměř nepozná (max. ke konci a když je více plodů, tak mívá ovce břicho větší). Ale pokud má jen jedináčka, byl by skoro zázrak to na ní poznat. Máme miniovečky, kde je jedináček nejčastější (a též žádaný) a opravdu do doby než porodily to na nich vidět nebylo.

Lépe řečeno jsem to 1x na 1 ze 3 viděla, kdy jsem si jí vyfotila a dle fotek zjistila, že ji kleslo o kus bříško. :) Ale byla to i doba, kdy už jí mělo klesat (starší beran připouštěl vždy v půlce listopadu), takže jsem už věděla, že by se něco mohlo s břichem už dít. :-)

Jinak doporučuji moc nepřikrmovat - seno, kvalitní liz a voda úplně stačí (občas můžete dát kousek chleba, apod. ale opravdu jen v malém množství). Mohlo by se stát, že jehňat narostou moc velká a ovce sama neporodí. :-| Já proto přikrmuji až po porodu, aby měly maminy dost mléka.

8.1.2012 11:57
enducha

XXX.XXX.18.54

Díky, já myslela, že to nepoznam..:)..mám nové ovečky do chovu, předtím jsem nepřipouštěla. O krmení vím, pouze mne zajímalo,jestli to jde poznat..

10.1.2012 10:03
bohatýr

XXX.XXX.37.6

enducha napsal(a):

smajlíkBřezost se pozná až tak ve třech měsících,začíná se zvětšovat vemeno,ikdyž to nemusí být pravidlem.Některé ovce nasadí vemeno až skoro před porodem.Já osobně dávám ovce stříhat tak dva měsíce před porodem,spíš dříve a pak se to krásně pozná,v roční vlně nevidíte nic a pak i to jehně lépe najde struky.Vše záleží na ustájení.Zollo

10.1.2012 12:25
enducha

XXX.XXX.18.54

bohatýr napsal(a):
smajlíkBřezost se pozná až tak ve třech měsících,začíná se zvětšovat vemeno,ikdyž to nemusí být pravidlem.Některé ovce nasadí vemeno až skoro před porodem.Já osobně dávám ovce stříhat tak dva měsíce před porodem,spíš dříve a pak se to krásně pozná,v roční vlně nevidíte nic a pak i to jehně lépe najde struky.Vše záleží na ustájení.Zollo

Já je mám stříhané na podzim, takže v tom problém neni..mno, budu pozorovat a uvidíme..:)

12.1.2012 11:27
lacaune

XXX.XXX.240.117

a u nas stale nic smajlíksmajlíksmajlík

co poviete na to podla fotky...smajlík

12.1.2012 16:50
polda

XXX.XXX.9.2

lacaune napsal(a):

U mě taky pořád nic smajlík ovce maj frndy jak vrata, vemena jak kráva a už 14 dnů je chodím kontrolovat s tím, že uslyším takové to jehněčí naříkání. Snad už ale brzy ...

12.1.2012 20:33
pajca

XXX.XXX.234.122

lacaune napsal(a):

Vemínko je podle mne ještě nalité málo k porodu. Jinak je ovečka v pořádku ? Žere, přežvykuje ?

Lady.in.black

13.1.2012 17:04
Lady.in.black

XXX.XXX.34.116

Zdravím vás...Tak po neúspěchu z minulého týdne, kdy jsem musela z ovečky mrtvé jehňátko vytáhnout, na nás dnes ráno čekalo tohle překvapení :)

13.1.2012 17:16
lavacca

XXX.XXX.1.3

Lady.in.black napsal(a):
Zdravím vás...Tak po neúspěchu z minulého týdne, kdy jsem musela z ovečky mrtvé jehňátko vytáhnout, na nás dnes ráno čekalo tohle překvapení :)

Gratuluji. Má srandovně barvené nožky. :-)

13.1.2012 18:12
sigimaus90

XXX.XXX.12.15

polda napsal(a):
U mě taky pořád nic smajlík ovce maj frndy jak vrata, vemena jak kráva a už 14 dnů je chodím kontrolovat s tím, že uslyším takové to jehněčí naříkání. Snad už ale brzy ...

Dobrý den. Já mám to samé o holandských zakrslých koziček. Ta jedna má vemínko jako na fotu shora, je čím dál větší a navíc se mi zdá, že břicho se zmenšuje!. Už jsem prouzdal na pozemku jestli nenajdu abortus. Nikde nic, koza je čím dál mlsnější, ale je fakt, že při pamlscích se drží stranou od stáda, jakoby se hlídala proti trknutí. Ještě sem vyvěsím foto a poprosím chovatele o zkouknutí a názory. Děkuji. Sigi

13.1.2012 21:30
sigimaus90

XXX.XXX.12.15

Přikládám pár snímků a modlím se aby to nebyla falešná bře#zost #premyslim1 Z větší blízkosti by mi to připadalo už neslušné

13.1.2012 21:35
sigimaus90

XXX.XXX.12.15

K porovnání s kolegyní, které se teprve začíná vemínko zvětšovat

13.1.2012 21:44
sigimaus90

XXX.XXX.12.15

a z profilu, trochu mázlá. Tak jakýpak názor převládne? Děkuji Sigi

14.1.2012 09:41
polda

XXX.XXX.9.2

polda napsal(a):

Tak už i já jsem se letos poprvé dočkal! Jsou to čtyřčata - čistokrevné romanovky. Ovce rodila bez problémů. Jsou to její druhá jehňnata ... březen 2011 trojčata, leden 2012 čtyřčata!

14.1.2012 11:14
krejcizdenicka

XXX.XXX.240.1

polda napsal(a):
Tak už i já jsem se letos poprvé dočkal! Jsou to čtyřčata - čistokrevné romanovky. Ovce rodila bez problémů. Jsou to její druhá jehňnata ... březen 2011 trojčata, leden 2012 čtyřčata!

No to je postě nááádhera!:-)smajlík

14.1.2012 12:10
lavacca

XXX.XXX.1.3

polda napsal(a):

Prďolkové. Gratuluji a držím palce, aby to všechna zvládla. :-)Čtyřčata bývají přece jen už dost problémová.

14.1.2012 17:57
radak

XXX.XXX.40.194

Též se přidáváme, naše úplně první přírůstky, nejen letos :-) Tuhle ovečku jsme podezírali, že nezabřezla a ona jen o několik měsíců předběhla své kolegyně :-) Všechno proběhlo naprosto v pořádku, je to vzorná máma, tohle bylo asi pět minut po porodu a za chvíli se narodila ještě jedna jehnička - taky puntíkatá, ale v hnědé barvě :-) Tak jen doufáme, že ostatních pět bude taky v pohodě a taky nejlépe holčičí dvojčata smajlík

15.1.2012 00:01
sigimaus90

XXX.XXX.12.15

Prosím, prosím, může někdo juknout na fotky té holandské zakrslé švindlkozy?. Děkuji. Sigi

15.1.2012 08:17
dajik

XXX.XXX.89.1

sigimaus90 napsal(a):
Prosím, prosím, může někdo juknout na fotky té holandské zakrslé švindlkozy?. Děkuji. Sigi

Já si nemyslím, že by švindlovala. Před porodem ( může to u některých začínat už i 4 týdny před ) začne břicho klesat dolů a tím se může zdát, že se zmenšuje. Každopádně myslím, že do porodu už nemá daleko. Chce to jen trpělivost a určitě se dočkáte. Dája

15.1.2012 14:01
lacaune

XXX.XXX.240.117

radak napsal(a):
Též se přidáváme, naše úplně první přírůstky, nejen letos :-) Tuhle ovečku jsme podezírali, že nezabřezla a ona jen o několik měsíců předběhla své kolegyně :-) Všechno proběhlo naprosto v pořádku, je to vzorná máma, tohle bylo asi pět minut po porodu a za chvíli se narodila ještě jedna jehnička - taky puntíkatá, ale v hnědé barvě :-) Tak jen doufáme, že ostatních pět bude taky v pohodě a taky nejlépe holčičí dvojčata smajlík

krasa, to je tam texel ze ? odkial ste ?

15.1.2012 14:43
radak

XXX.XXX.40.194

lacaune napsal(a):
krasa, to je tam texel ze ? odkial ste ?

jojo, vsechny ostatni ovce v dohledu jsou texelky, beran je taky texel, tohle jehne je ale pohrobek po starem beranovi :) jsme z pomezi Jiznich a Strednich Cech

15.1.2012 18:29
sigimaus90

XXX.XXX.12.15

dajik napsal(a):
Já si nemyslím, že by švindlovala. Před porodem ( může to u některých začínat už i 4 týdny před ) začne břicho klesat dolů a tím se může zdát, že se zmenšuje. Každopádně myslím, že do porodu už nemá daleko. Chce to jen trpělivost a určitě se dočkáte. Dája

Milá Dájo, děkuji za podporu,jste jediná která mne trochu naladila. jinak nezájem. Dnes u mne byl po delší době soused co ji viděl před 14 dny a taky říká že to je tuty. Břicho dole a vemínko daleko větší. Tak uvidíme, určitě se po nějaké době pochlubím jak to dopadlo.:-) Sigi

15.1.2012 19:28
lavacca

XXX.XXX.1.3

sigimaus90 napsal(a):
Milá Dájo, děkuji za podporu,jste jediná která mne trochu naladila. jinak nezájem. Dnes u mne byl po delší době soused co ji viděl před 14 dny a taky říká že to je tuty. Břicho dole a vemínko daleko větší. Tak uvidíme, určitě se po nějaké době pochlubím jak to dopadlo.:-) Sigi

Já bych vám bývala taky ráda udělala radost, ale u koz už si netroufám. Byly jsme s mamkou předloni v zoo v Praze a tam byly 2 zakrslé kozy s obrovskými břichy. A já tipovala, že jsou březí a od ošetřovatele, co je tam hlídal jsem se dozvěděla, že jsou jen tak přežrané. :-)) Ale je fakt, že jsem jim v tom úžasu, jak velká mají břicha, na vemínka moc nekoukala. :-)

19.1.2012 16:06
hensi

XXX.XXX.21.2

Taky už máme porody v plném proudu:-) Letos ty porody přišly brzy ,už na Tři krále smajlík

21.1.2012 21:37
marketazalbre

XXX.XXX.44.9

Farma Šťastná koza hlásí první šťastné porody! Koza Amálka porodila nečekaná trojčáka (nevypadala na ně a třetí kůzle z ní vyloženě vylítlo jak špunt z flašky když jsem čistila pusinku druhému)
Marketa z Albre

21.1.2012 21:40
marketazalbre

XXX.XXX.44.9

Tak ze všech ne moc povedených fotek jsem tam prskla dvě stejné za sebou :-(

21.1.2012 21:43
marketazalbre

XXX.XXX.44.9

Jako první rodila naše Roženka - taky papírovka, je to tajnůstkářka, ani u jejího prvního porodu jsme nestihli být. Loni jeden krásný kluk, letos krásný páreček... Tak, ještě 16 koz a máme to za sebou smajlík
Marketa z Albre

22.1.2012 07:43
moonika

XXX.XXX.150.159

Jéj to je super :-) Gratulujem, nech sa im darí :)

22.1.2012 17:46
dajik

XXX.XXX.51.2

Všem výšše gratuluji smajlík a hlásím, že u nás se včera narodila letošní první kůzlátka :-). Začla mi to zase naše bílá rohatá Terezka ( už po čtvrté ) a má dvě krásné kozičky. Tatínek je burský kozel. Narodily se před polednem, ale Tereza mečela už od 8 hod ráno, takže slepice na paprice,co měla bejt k obědu, byla až k večeři, neboť jsem hlídkovala v chlívěsmajlík.
Na fotu je větší kozička Centa, vážila 4,8 kg.

22.1.2012 17:48
lavacca

XXX.XXX.1.3

Prdelky malý, gratuluju. :-)

22.1.2012 17:51
dajik

XXX.XXX.51.2

A tady menší kozička Cukřenka, vážila 3,5 kg:-)

22.1.2012 20:28
vllasta

XXX.XXX.72.210

Dájo tak ti moc gratuluju k dalším prťatům!
U nás stále nic, už se kolem všichni smějou, že nám to tu asi zamrzlo... :-) (a to je zima bídná). S původním majitelem jsem mluvila, takže by se ovečky měly bahnit od 15.1. Zatím to tak nevypadá, tak jim necháváme čas, jsou jinak v pořádku, ani vemínko nemají. Až budou, tak přidám taky fotky.

23.1.2012 09:22
ivaana

XXX.XXX.183.248

dajik napsal(a):
A tady menší kozička Cukřenka, vážila 3,5 kg:-)

Dájo, to jsou nááááádherné kozičky smajlík

Já jak vás tady všechny čtu a obdivuju ty přírůstky, tak už se nemůžu dočkat na ty naše :-) Ale já si musím ještě měsíc počkat. První by měla rodit Líza (bílá krátkosrstá) a to na začátku března.

23.1.2012 10:53
lavacca

XXX.XXX.1.3

dajik napsal(a):
Všem výšše gratuluji smajlík a hlásím, že u nás se včera narodila letošní první kůzlátka :-). Začla mi to zase naše bílá rohatá Terezka ( už po čtvrté ) a má dvě krásné kozičky. Tatínek je burský kozel. Narodily se před polednem, ale Tereza mečela už od 8 hod ráno, takže slepice na paprice,co měla bejt k obědu, byla až k večeři, neboť jsem hlídkovala v chlívěsmajlík.

Krásná! :-) Skoro vám to závidím... u nás rodí ovčí holky až v dubnu ... akorát teď mám nervy z naší kočky - břicho skoro astronomických rozměrů, sem tam i mňoukne jak když už a nic... smajlík jsem z fakt na prášky, budim se ráno s myšlenkou, zda už nerodí a ona si klíďo leží na koberci u postele a směje se mi do obličeje, že koťata ještě neplánuje. :-)) Nejhorší je, že jsme prošvihli skok, tak nevím přesný datum a zda už nemám plašit či být naopak ještě v klidu....ale vypadá spokojeně, trochu se jí dělá mlíčko, i začíná trochu špinit jako minule..tak snad to bude ok. Ale jsou to větší nervy než ze zkoušky. smajlík

23.1.2012 12:33
sigimaus90

XXX.XXX.12.15

dajik napsal(a):

Dájo, tak ta podpora od Vás pomohla, 20.1 Bětka porodila 1 kůzlátko (to bylo překvapení) a druhý den si Janina nahoře z fota střihla hned dvojčata! :-)Teď jenom aby vše proběhlo dobře u dalších čtyř a budu moc spokojený. Ať se všem daří a přeji bohatou úrodu:-):-):-) Fotky vložím večer... Sigi

23.1.2012 17:29
králik1

XXX.XXX.104.116

nám koza porodila před 2 lety paterčeta nevim jak se to do ni mohlo vejít .uvidime jak nas kozy překvapí letos mají rodit v březnu a ovce každou chvíli:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík