Tak hlásím, že u nás máme první přírůstek. Je to krásný beránek - máma merina a táta čistý zwartbles. Beránek se pomamil, dokonce to vypadá, že bude mít růžky
. Měl se narodit až 6. 1. a tak mě trochu překvapil. Chtěla jsem hlídat až od Nového roku. Tak doufám, že všechny další porodu u nás i u Vás všech proběhnou taky tak hladce
. Dája
dajik
napsal(a):
Tak hlásím, že u nás máme první přírůstek. Je to krásný beránek - máma merina a táta čistý zwartbles. Beránek se pomamil, dokonce to vypadá, že bude mít růžky
. Měl se narodit až 6. 1. a tak mě trochu překvapil. Chtěla jsem hlídat až od Nového roku. Tak doufám, že všechny další porodu u nás i u Vás všech proběhnou taky tak hladce
. Dája
#Dobrý den. Tak Vám to začalo hezky,jen tak dál.,ať se daří.
Taky se hlásíme! 2 kozičky před vánoci.Hlídali jsme tak pečlivě,až si porodila sama,vše zvládla na jedničku.Ivana
dajik
napsal(a):
. Dája
Dáji moc gratuluju ! My čekáme každým dnem jehňátka od dvou oveček. Vlasta
Čekali jsme jehňata až za měsíc, protože berana jsme do stáda přivezli až koncem srpna. A ejhle, dneska večer na pastvině velké překvapení, dva beránci, kluci jako buci. Asi se jeden z mladých beránků před porážkou pochlapil. Takže jsem se tešila na černoušky po zwartblovi a ona to bude zase bílá směska. Hlavně že jsou v pořádku!
vllasta
napsal(a):
Dáji moc gratuluju ! My čekáme každým dnem jehňátka od dvou oveček. Vlasta
Vlasti dík. Až se ti něco narodí, tak sem hoď foto. Mě dneska přibyla další čtyři jehňata od dvou ovcí. Dvě holky a dva kluci.
Foto jsem hodím zítra.
Paní Dano, s těma černejma po zwarblesovi to není tak jistý. Dneska se mi obahnila jedna ovce 50% zwartbles ( je celá černá ) a byla připuštěná 100% zwatbles a jehňata jsou obě bílá . Koukala jsem na to jako blázen. Zřejmě měli nějkého bílého prapředka.
No máme doma rarity - bílý 75% zwartblesi, černou 75% červenostrakatou jalovici a teď už nám chybí jenom zrzavej kladrubák
Tak ty jsou jehňata narozená na nový rok ráno. Máma je kříženka ovce vřesové a táta zwartbles. Šedá je jehnička a krémový je beránek. Jehnička se jmenuje Cecilka.
A v deset hodin dopoledne to pokračovalo, dva bílý 75% zwartblesáčci, beránek a jehnička. Na fotu beránek.
A aby toho na ten Nový rok nebylo málo, tak ve 22: 30 se ještě narodila další dvojčata. Zase 75 % zwartbles, tentokrát už v černé barvě. Beránek a jehnička. Jehnička je ta s bílými flíčky na hlavě, děti ji pojmenovaly Čokoláda.
Jestli je platné příslový: Jak na Nový rok, tak po celý rok, tak to se mám letos na co těšit
dajik
napsal(a):
A aby toho na ten Nový rok nebylo málo, tak ve 22: 30 se ještě narodila další dvojčata. Zase 75 % zwartbles, tentokrát už v černé barvě. Beránek a jehnička. Jehnička je ta s bílými flíčky na hlavě, děti ji pojmenovaly Čokoláda.
Jestli je platné příslový: Jak na Nový rok, tak po celý rok, tak to se mám letos na co těšit
Gratuluji, ať se daří!!!!!
mě také o měsíc dříve překvapila loňská kozenka.Porodila a schovala se ke kozlovi-otci a mekala, sama asi byla překvapená. Naštěstí jsem chvíli po porodu zrovna došla.
mě také o měsíc dříve překvapila loňská kozenka.Porodila a schovala se ke kozlovi-otci a mekala, sama asi byla překvapená. Naštěstí jsem chvíli po porodu zrovna došla.
oba kozlíci, bohužel, no i za to jsem ráda, jednoho si nechám, chtěla bych bezrohého, mám tatínka kameruna s rohama a ten mi udělal už modřin, ten má 1,5 roku, ale co s ním? asi ho nikdo nekoupí,zabíjet se mi ho nechce,taky jsem ho vypiplala od flašky.
enducha
napsal(a):
Ahoj, hale, máte nějaký fígl, jak poznat, že je ovce opravdu ,,v tom" ? Mám je u berana od zač.listopadu, už na ně nic nezkouší, ale nepozoruju ani tloustnutí (vím, že je asi brzy).
Bohužel na ovcích se březost téměř nepozná (max. ke konci a když je více plodů, tak mívá ovce břicho větší). Ale pokud má jen jedináčka, byl by skoro zázrak to na ní poznat. Máme miniovečky, kde je jedináček nejčastější (a též žádaný) a opravdu do doby než porodily to na nich vidět nebylo.
Lépe řečeno jsem to 1x na 1 ze 3 viděla, kdy jsem si jí vyfotila a dle fotek zjistila, že ji kleslo o kus bříško. :) Ale byla to i doba, kdy už jí mělo klesat (starší beran připouštěl vždy v půlce listopadu), takže jsem už věděla, že by se něco mohlo s břichem už dít.
Jinak doporučuji moc nepřikrmovat - seno, kvalitní liz a voda úplně stačí (občas můžete dát kousek chleba, apod. ale opravdu jen v malém množství). Mohlo by se stát, že jehňat narostou moc velká a ovce sama neporodí. Já proto přikrmuji až po porodu, aby měly maminy dost mléka.
enducha
napsal(a):
Ahoj, hale, máte nějaký fígl, jak poznat, že je ovce opravdu ,,v tom" ? Mám je u berana od zač.listopadu, už na ně nic nezkouší, ale nepozoruju ani tloustnutí (vím, že je asi brzy).
Březost se pozná až tak ve třech měsících,začíná se zvětšovat vemeno,ikdyž to nemusí být pravidlem.Některé ovce nasadí vemeno až skoro před porodem.Já osobně dávám ovce stříhat tak dva měsíce před porodem,spíš dříve a pak se to krásně pozná,v roční vlně nevidíte nic a pak i to jehně lépe najde struky.Vše záleží na ustájení.Zollo
bohatýr
napsal(a):
Březost se pozná až tak ve třech měsících,začíná se zvětšovat vemeno,ikdyž to nemusí být pravidlem.Některé ovce nasadí vemeno až skoro před porodem.Já osobně dávám ovce stříhat tak dva měsíce před porodem,spíš dříve a pak se to krásně pozná,v roční vlně nevidíte nic a pak i to jehně lépe najde struky.Vše záleží na ustájení.Zollo
Já je mám stříhané na podzim, takže v tom problém neni..mno, budu pozorovat a uvidíme..:)
Lady.in.black

XXX.XXX.34.116
Zdravím vás...Tak po neúspěchu z minulého týdne, kdy jsem musela z ovečky mrtvé jehňátko vytáhnout, na nás dnes ráno čekalo tohle překvapení :)
polda
napsal(a):
U mě taky pořád nic ovce maj frndy jak vrata, vemena jak kráva a už 14 dnů je chodím kontrolovat s tím, že uslyším takové to jehněčí naříkání. Snad už ale brzy ...
Dobrý den. Já mám to samé o holandských zakrslých koziček. Ta jedna má vemínko jako na fotu shora, je čím dál větší a navíc se mi zdá, že břicho se zmenšuje!. Už jsem prouzdal na pozemku jestli nenajdu abortus. Nikde nic, koza je čím dál mlsnější, ale je fakt, že při pamlscích se drží stranou od stáda, jakoby se hlídala proti trknutí. Ještě sem vyvěsím foto a poprosím chovatele o zkouknutí a názory. Děkuji. Sigi
Přikládám pár snímků a modlím se aby to nebyla falešná bře#zost #premyslim1 Z větší blízkosti by mi to připadalo už neslušné
polda
napsal(a):
U mě taky pořád nic ovce maj frndy jak vrata, vemena jak kráva a už 14 dnů je chodím kontrolovat s tím, že uslyším takové to jehněčí naříkání. Snad už ale brzy ...
Tak už i já jsem se letos poprvé dočkal! Jsou to čtyřčata - čistokrevné romanovky. Ovce rodila bez problémů. Jsou to její druhá jehňnata ... březen 2011 trojčata, leden 2012 čtyřčata!
polda
napsal(a):
Tak už i já jsem se letos poprvé dočkal! Jsou to čtyřčata - čistokrevné romanovky. Ovce rodila bez problémů. Jsou to její druhá jehňnata ... březen 2011 trojčata, leden 2012 čtyřčata!
Prďolkové. Gratuluji a držím palce, aby to všechna zvládla. Čtyřčata bývají přece jen už dost problémová.
Též se přidáváme, naše úplně první přírůstky, nejen letos Tuhle ovečku jsme podezírali, že nezabřezla a ona jen o několik měsíců předběhla své kolegyně
Všechno proběhlo naprosto v pořádku, je to vzorná máma, tohle bylo asi pět minut po porodu a za chvíli se narodila ještě jedna jehnička - taky puntíkatá, ale v hnědé barvě
Tak jen doufáme, že ostatních pět bude taky v pohodě a taky nejlépe holčičí dvojčata
sigimaus90
napsal(a):
Prosím, prosím, může někdo juknout na fotky té holandské zakrslé švindlkozy?. Děkuji. Sigi
Já si nemyslím, že by švindlovala. Před porodem ( může to u některých začínat už i 4 týdny před ) začne břicho klesat dolů a tím se může zdát, že se zmenšuje. Každopádně myslím, že do porodu už nemá daleko. Chce to jen trpělivost a určitě se dočkáte. Dája
radak
napsal(a):
Též se přidáváme, naše úplně první přírůstky, nejen letos Tuhle ovečku jsme podezírali, že nezabřezla a ona jen o několik měsíců předběhla své kolegyně
Všechno proběhlo naprosto v pořádku, je to vzorná máma, tohle bylo asi pět minut po porodu a za chvíli se narodila ještě jedna jehnička - taky puntíkatá, ale v hnědé barvě
Tak jen doufáme, že ostatních pět bude taky v pohodě a taky nejlépe holčičí dvojčata
krasa, to je tam texel ze ? odkial ste ?
dajik
napsal(a):
Já si nemyslím, že by švindlovala. Před porodem ( může to u některých začínat už i 4 týdny před ) začne břicho klesat dolů a tím se může zdát, že se zmenšuje. Každopádně myslím, že do porodu už nemá daleko. Chce to jen trpělivost a určitě se dočkáte. Dája
Milá Dájo, děkuji za podporu,jste jediná která mne trochu naladila. jinak nezájem. Dnes u mne byl po delší době soused co ji viděl před 14 dny a taky říká že to je tuty. Břicho dole a vemínko daleko větší. Tak uvidíme, určitě se po nějaké době pochlubím jak to dopadlo. Sigi
sigimaus90
napsal(a):
Milá Dájo, děkuji za podporu,jste jediná která mne trochu naladila. jinak nezájem. Dnes u mne byl po delší době soused co ji viděl před 14 dny a taky říká že to je tuty. Břicho dole a vemínko daleko větší. Tak uvidíme, určitě se po nějaké době pochlubím jak to dopadlo. Sigi
Já bych vám bývala taky ráda udělala radost, ale u koz už si netroufám. Byly jsme s mamkou předloni v zoo v Praze a tam byly 2 zakrslé kozy s obrovskými břichy. A já tipovala, že jsou březí a od ošetřovatele, co je tam hlídal jsem se dozvěděla, že jsou jen tak přežrané. Ale je fakt, že jsem jim v tom úžasu, jak velká mají břicha, na vemínka moc nekoukala.
Taky už máme porody v plném proudu Letos ty porody přišly brzy ,už na Tři krále
Farma Šťastná koza hlásí první šťastné porody! Koza Amálka porodila nečekaná trojčáka (nevypadala na ně a třetí kůzle z ní vyloženě vylítlo jak špunt z flašky když jsem čistila pusinku druhému)
Marketa z Albre
Tak ze všech ne moc povedených fotek jsem tam prskla dvě stejné za sebou :-(
Jako první rodila naše Roženka - taky papírovka, je to tajnůstkářka, ani u jejího prvního porodu jsme nestihli být. Loni jeden krásný kluk, letos krásný páreček... Tak, ještě 16 koz a máme to za sebou
Marketa z Albre
Všem výšše gratuluji a hlásím, že u nás se včera narodila letošní první kůzlátka
. Začla mi to zase naše bílá rohatá Terezka ( už po čtvrté ) a má dvě krásné kozičky. Tatínek je burský kozel. Narodily se před polednem, ale Tereza mečela už od 8 hod ráno, takže slepice na paprice,co měla bejt k obědu, byla až k večeři, neboť jsem hlídkovala v chlívě
.
Na fotu je větší kozička Centa, vážila 4,8 kg.
Dájo tak ti moc gratuluju k dalším prťatům!
U nás stále nic, už se kolem všichni smějou, že nám to tu asi zamrzlo... (a to je zima bídná). S původním majitelem jsem mluvila, takže by se ovečky měly bahnit od 15.1. Zatím to tak nevypadá, tak jim necháváme čas, jsou jinak v pořádku, ani vemínko nemají. Až budou, tak přidám taky fotky.
dajik
napsal(a):
A tady menší kozička Cukřenka, vážila 3,5 kg
Dájo, to jsou nááááádherné kozičky
Já jak vás tady všechny čtu a obdivuju ty přírůstky, tak už se nemůžu dočkat na ty naše Ale já si musím ještě měsíc počkat. První by měla rodit Líza (bílá krátkosrstá) a to na začátku března.
dajik
napsal(a):
Všem výšše gratuluji a hlásím, že u nás se včera narodila letošní první kůzlátka
. Začla mi to zase naše bílá rohatá Terezka ( už po čtvrté ) a má dvě krásné kozičky. Tatínek je burský kozel. Narodily se před polednem, ale Tereza mečela už od 8 hod ráno, takže slepice na paprice,co měla bejt k obědu, byla až k večeři, neboť jsem hlídkovala v chlívě
.
Krásná! Skoro vám to závidím... u nás rodí ovčí holky až v dubnu ... akorát teď mám nervy z naší kočky - břicho skoro astronomických rozměrů, sem tam i mňoukne jak když už a nic...
jsem z fakt na prášky, budim se ráno s myšlenkou, zda už nerodí a ona si klíďo leží na koberci u postele a směje se mi do obličeje, že koťata ještě neplánuje.
Nejhorší je, že jsme prošvihli skok, tak nevím přesný datum a zda už nemám plašit či být naopak ještě v klidu....ale vypadá spokojeně, trochu se jí dělá mlíčko, i začíná trochu špinit jako minule..tak snad to bude ok. Ale jsou to větší nervy než ze zkoušky.
dajik
napsal(a):
.
Dájo, tak ta podpora od Vás pomohla, 20.1 Bětka porodila 1 kůzlátko (to bylo překvapení) a druhý den si Janina nahoře z fota střihla hned dvojčata! Teď jenom aby vše proběhlo dobře u dalších čtyř a budu moc spokojený. Ať se všem daří a přeji bohatou úrodu
Fotky vložím večer... Sigi