Škála porodů začíná 2

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.1.2012 17:55
kastef

XXX.XXX.138.131

Naše první letošní jehňátka,černá dvojčátka -jehnička /s maskou/ s beránkem,a bílý beránek.Narozeni včera ,naráz v jednu noc.

23.1.2012 18:18
jajek

XXX.XXX.63.74

Dobry den odkud jste budete mit naprodej njaka jehnatka ??(Nebo starši ovce ) Jaka by byla cena ?? A to mate čistokrevne zwartbles ?? Děkuji za odpoved

23.1.2012 19:00
kastef

XXX.XXX.138.131

ne nejsou to Zwartbles .Mamina těchto jehňátek je sice černá kříženka tohoto plemene/zřejmě/,ale tatík je Romanovský /linie Rohan/.Zvláštní je,že tato ovce vždy v minulosti měla 1 bílé jehně s tím samým beranem.Letos sme byli překvapeni.....nevíme jestli zůstanou černá nebo budou v dospělosti jako Romanovky.

24.1.2012 18:25
jajek

XXX.XXX.63.74

Aha jehnička je moc pěkna a odkud jste ? a jaka by byla cena ??Pokud je k máni ??

24.1.2012 19:43
kastef

XXX.XXX.138.131

jsme od Kroměříže

24.1.2012 22:06
mexin

XXX.XXX.29.116

Pardon že lezu již mezi narozené mrňousky,ale chci se poptat za jak dlouho (přibližně) může koza začít rodit,když je již kulatá že zachvíli neprojde snad ani dvířky v boxu (?) A dnes jsem si ještě všimla mírně zvětšeného vemínka - po ohmatu tam mléko má.My bohužel termín neznáme,s kozlem je společně dodnes.Kozla jsme pořídily v září 2011 v jeho 5ti měsících.Koza prcky už kdysi měla - to ale ještě u nás nebyla.Dokážete to odhadnout,nebo nám nezbývá nic jiného,než čekat..:-)

24.1.2012 22:32
danurba

XXX.XXX.40.197

mexin napsal(a):
Pardon že lezu již mezi narozené mrňousky,ale chci se poptat za jak dlouho (přibližně) může koza začít rodit,když je již kulatá že zachvíli neprojde snad ani dvířky v boxu (?) A dnes jsem si ještě všimla mírně zvětšeného vemínka - po ohmatu tam mléko má.My bohužel termín neznáme,s kozlem je společně dodnes.Kozla jsme pořídily v září 2011 v jeho 5ti měsících.Koza prcky už kdysi měla - to ale ještě u nás nebyla.Dokážete to odhadnout,nebo nám nezbývá nic jiného,než čekat..:-)

čekat můžete kdykoliv od 5 měsíců po pořízení kozla. Jestli se vám zdá hodně tlustá, klidně může mít v sobě trojčata nebo čtyřčata. Vloni jsme měla hodně tlustou ovci, pořád jsem čekala, kdy se obahní. Nakonec rodila jako poslední, zato měla paterčata. Jakmile se koze plně naleje vemínko a ukážou se hladové jámy, porod se blíží, ale pořád to ještě může trvat pár dní

26.1.2012 20:49
marketazalbre

XXX.XXX.44.9

Farma šťastná koza hlásí krásná zdravá čtyřčata :-) Jedna holčička, dva kluci a jeden hermouš smajlík Hlavní je, že jsou všichni zdraví smajlík

27.1.2012 08:18
agentka

XXX.XXX.59.114

market to je nádhera - koza to zvládá? nebo přikrmuješ - já mám jednu kozu taky jak balon čeká to za týde tak jsem zvědavá co z toho bude

27.1.2012 08:20
agentka

XXX.XXX.59.114

kastef napsal(a):
*

hotový zoro mstitel :) já chovám zwartbles a všechna jehńata mám taková jako by tipuju že v dospělosti budou spíš na maminu než na romaňáka

27.1.2012 09:27
lavacca

XXX.XXX.1.3

marketazalbre napsal(a):
Farma šťastná koza hlásí krásná zdravá čtyřčata :-) Jedna holčička, dva kluci a jeden hermouš smajlík Hlavní je, že jsou všichni zdraví smajlík

Gratuluji. Škoda hermouška, ale jak sama píšete, hlavně, že jsou zdraví. :-)

27.1.2012 09:51
kastef

XXX.XXX.138.131

agentka napsal(a):
hotový zoro mstitel :) já chovám zwartbles a všechna jehńata mám taková jako by tipuju že v dospělosti budou spíš na maminu než na romaňáka

no uvidíme,radši bych byla kdyby byla na Romče-to jen proto,abych neměla nutkání si ji nechat:-)),už je tu těch zvířátek trochu moc,a navíc jejího taťku měnit nechceme,je moc hodný,navíc je mu už 9 let tak chceme,aby u nás v klidu dožil.
No ale jestli bude černá,tak mi bude líto že si ji nemůžeme nechat.Její mamina i když je černá,mívá jinak stímhle Romaňákem bílé jehně,tak už se to nemusí opakovat.
Mimina rostou jako z vody,mamina i tatík sou pěkně velcí,tak určitě to budou pěkné kousky.
Na fotce tatínek.

27.1.2012 09:57
agentka

XXX.XXX.59.114

beran dle mého má v sobě taky geny zwarblese

27.1.2012 15:08
ludmila02

XXX.XXX.87.143

Zdravím, naše včerejší překvápko po ránu. Mamině jsme pomohli prďolu usušit, má se čile k mlíčku, většinu dne prochrní stulení u sebe. Nemáme ještě moc zkušeností a tak bych se ráda zeptala, jestli v tomto počasí pouštíte kůzlátka ven proběhnout. U nás není žádný sníh, dnes celý den sluníčko, nefouká, ale kozí mimino je zvyklé na vydýchaný dřevěný chlívek, voda jim nezamrzá ani v noci, tak nevím jestli bych mu spíš neublížila. Zase je mi líto, že jsou celý den v tmavém chlívku a ráda bych jim dopřála sluníčko. Myslela jsem tak třeba po týdnu, když to počasí dovolí... Jak to děláte Vy?

27.1.2012 17:34
lavacca

XXX.XXX.1.3

kastef napsal(a):
no uvidíme,radši bych byla kdyby byla na Romče-to jen proto,abych neměla nutkání si ji nechat:-)),už je tu těch zvířátek trochu moc,a navíc jejího taťku měnit nechceme,je moc hodný,navíc je mu už 9 let tak chceme,aby u nás v klidu dožil.
No ale jestli bude černá,tak mi bude líto že si ji nemůžeme nechat.Její mamina i když je černá,mívá jinak stímhle Romaňákem bílé jehně,tak už se to nemusí opakovat.
Mimina rostou jako z vody,mamina i tatík sou pěkně velcí,tak určitě to budou pěkné kousky.
Na fotce tatínek.

Pokud by bylo jehně pak na jídlo, tak by ani otec x dcera nevadilo. Takže pokud byste s jí joo chtěla nechat, tak by to šlo. :) Jen by jejich jehně opravdu nešlo pak dál pouštět do chovu.

27.1.2012 20:05
kastef

XXX.XXX.138.131

agentka napsal(a):
beran dle mého má v sobě taky geny zwarblese

Kdepak,tatík je čistý Romaňák a zasloužilý tatík jiných plemenných elitních beránků.Ale je fakt,že má hodně bílých znaků a je to na Romanováka obr.Letos v létě na Zlobici sem viděla 1,5 roční plemené Romaňáčky a ty byli tak droboučcí,že ten náš by byl podle nich jako tele.

28.1.2012 08:14
agentka

XXX.XXX.59.114

kastef napsal(a):
Kdepak,tatík je čistý Romaňák a zasloužilý tatík jiných plemenných elitních beránků.Ale je fakt,že má hodně bílých znaků a je to na Romanováka obr.Letos v létě na Zlobici sem viděla 1,5 roční plemené Romaňáčky a ty byli tak droboučcí,že ten náš by byl podle nich jako tele.

připadá mi právě hodně takový mohutný a ta bílá hlava mě zmátla - ale fotky taky zkreslujou - tak jen tak dál a samá krásná mláďátka

28.1.2012 13:13
kastef

XXX.XXX.138.131

lavacca napsal(a):
Pokud by bylo jehně pak na jídlo, tak by ani otec x dcera nevadilo. Takže pokud byste s jí joo chtěla nechat, tak by to šlo. :) Jen by jejich jehně opravdu nešlo pak dál pouštět do chovu.

tak to bych doopravdy neudělala.I když mám s příbuzenskou plemenitbou zkušenosti s chovů jiných zvířat vždy pod dohledem poradců chovu za účelem posílení určitých vlastností a základy genetiky mi rozhodně nechybí-tak u mých ovcí jde jen o produkci výpasových jehňat či chovanců do domácích chovů,takže smysl žádný,no a riziko něčeho vadného bych pro toto rozhodně neriskla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík