Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.1.2012 08:18
pepo1

XXX.XXX.93.206

Prosím o radu, dnes se mi obahnila ovce - ovečka a beránek, ovečka bohužel umřela přes veškerou snahu ale beránek je čiperný, ale ovce nemá mlíko, zkoušela to i vet. říkala že po oxitocinu by se jí mohlo spustit ale nemusí. Krmím z flašky - koupenou směsí mikros ovi. Myslíte že je to ok nebo něco přidat? Stačí co 2-3 hodiny, na první napití mi beránek vypil asi 100ml. Víc už nechtěl.

25.1.2012 09:22
pepo1

XXX.XXX.93.206

Poupravím vypil asi 40ml v 5 rano a pak asi 40ml v sedm. Teď jsem byla krmit a dal 50ml. Ovena furt nic neteče. Je to suffolk stává se to unich? Čekáme ještě jehňata od druhé tak ať vím na co se připravit. Děkuji Petra

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.1.2012 12:51

pepo1 napsal(a):
Poupravím vypil asi 40ml v 5 rano a pak asi 40ml v sedm. Teď jsem byla krmit a dal 50ml. Ovena furt nic neteče. Je to suffolk stává se to unich? Čekáme ještě jehňata od druhé tak ať vím na co se připravit. Děkuji Petra

Stává se to u všech plemen
nenechávejte ho jednorázově přepíjet ale krmte co nejčastěji asi po 1 hodině
nejsem si jistý zda bez napití mleziva přežije ale nevzdávejte skuste sehnat mražené kavské mlezivo je to lepší než nic a větší chovy dojného skotu mívají zásoby.Jde ale skutečně o minuty
s krmnou směsí mikros nemám dobré skušenosti uspěch při odchovu jsem měl se sušeným mlékem pro telata od fi Schauman
Držím palce

25.1.2012 13:01

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Stává se to u všech plemen
nenechávejte ho jednorázově přepíjet ale krmte co nejčastěji asi po 1 hodině
nejsem si jistý zda bez napití mleziva přežije ale nevzdávejte skuste sehnat mražené kavské mlezivo je to lepší než nic a větší chovy dojného skotu mívají zásoby.Jde ale skutečně o minuty
s krmnou směsí mikros nemám dobré skušenosti uspěch při odchovu jsem měl se sušeným mlékem pro telata od fi Schauman
Držím palce

ještě doplnuji pokud ovce jehně neodmítá nechte ho stále u ovce at ji porad zkouší

25.1.2012 14:51
pepo1

XXX.XXX.93.206

Děkuji za rady.
Častěji jak 2-3 hodiny nemůžu jsem v práci. Matka beránka se o něj stará, oblizuje ho neustále a je s ním v provizorním choulu. Po práci zkusím pomasírovat vemínko, třeba to pomůže. Poptám se po tom kravském mlezivu, ale kravín tu už nemáme, no když nic neseženu bude muset zůstat na sušeném mléku. Má to být něco novějšího určeno jen pro jehňata s názvem Mikros ovi. Četla jsem, že by se mělo dát použít jako náhražka dětský sunar s vejcem a glukózou, nemáte s tím zkušenost?
Děkuji Petra

25.1.2012 16:45
vuznice

XXX.XXX.33.10

pepo1 napsal(a):
Děkuji za rady.
Častěji jak 2-3 hodiny nemůžu jsem v práci. Matka beránka se o něj stará, oblizuje ho neustále a je s ním v provizorním choulu. Po práci zkusím pomasírovat vemínko, třeba to pomůže. Poptám se po tom kravském mlezivu, ale kravín tu už nemáme, no když nic neseženu bude muset zůstat na sušeném mléku. Má to být něco novějšího určeno jen pro jehňata s názvem Mikros ovi. Četla jsem, že by se mělo dát použít jako náhražka dětský sunar s vejcem a glukózou, nemáte s tím zkušenost?
Děkuji Petra

Stačí jak krmíte, každé 2-3 hodiny, nedávejte mu moc, podle toho, kolik váží, když se přepije, bude mít průjem a zdravotní problémy. Mikrop ovis taky mám a jsem s ním spokojená, jedno jehně nemělo od matky mlezivo a přežilo, ale dejte mu selen a kdyby mělo průjem tak streptonamid. Matce dejte hodně vody, můžete i šrot s vodou, ale s množstvím šrotu opatrně, jednou jsem ji skoro zabila jak jsem ji chtěla přilepšitsmajlíksmajlík.Nemá někdo kolem vás kozy? Mléko od kozy by bylo nejlepší. Držím palečky, ať to dobře dopadne:-):-) Zuzana

25.1.2012 18:44
pepo1

XXX.XXX.81.94

Ovečce se mlíko spustilo, malej tahá mlaská a vrtí ocáskem a po krmení odpočívá, tak alespoň tak, sehnala jsem kravské mlezivo, na což je už stejně pozdě ale nechám namrazit, kdyby druhá prvnička, co se má bahnit měla stejný problém. Teď jen můžu doufat. Děkuji moc za vaše rady, je to naše první bahnění tak jsme dost nervozní. Petra

25.1.2012 18:46
pepo1

XXX.XXX.81.94

ještě na doplnění selen dostal injekčně hned po narození od veterinářky.

25.1.2012 20:18

pepo1 napsal(a):
Ovečce se mlíko spustilo, malej tahá mlaská a vrtí ocáskem a po krmení odpočívá, tak alespoň tak, sehnala jsem kravské mlezivo, na což je už stejně pozdě ale nechám namrazit, kdyby druhá prvnička, co se má bahnit měla stejný problém. Teď jen můžu doufat. Děkuji moc za vaše rady, je to naše první bahnění tak jsme dost nervozní. Petra

skvělá zpráva!!! :-)smajlík:-) at se daří!

26.1.2012 14:35
snoopy

XXX.XXX.76.70

Hlavně, že se prckovi daří. smajlíkPři prvním porodu jedna ovečka taky neměla mlíko, beránka jsme bohužel neodchovali. Další rok už byla naprosto vzorná, takže netřeba ji zatracovat. Ale od té doby mám v mrazáku zásobu mleziva přesně pro tento případ. Když porodila další ovce, hned jsem si oddojila a zmrazila. Sichr je sichr. :-)

26.1.2012 14:45
mamčis

XXX.XXX.245.37

Taky jsme měli minulý rok prvničku, která porodila neměla žádné mléko. Tak jsem běhala od jedné ovce k smajlíkdruhé a od každé jsem trochu oddojila, dala napít prckovi. Potom jsme kojili kravským, ovečce se mléko spustilo až třetí den po porodu a od té doby vzorně kojila. smajlíksmajlík

Beat

13.4.2015 23:37
Beat

XXX.XXX.81.2

Chtěla jsme se zeptat jestli se da opravdu použít dětský sunar s vejcem a glukózou. Je to pravda ? Prosím odpovězte co nejrychleji. Děkuji

14.4.2015 08:08
roklanka

XXX.XXX.46.170

Lepší je kravské mléko se žloutkem, než sunar, glukozu nedávám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík