Tak se mi včera narodila dvě kůzlátka, sice velká a ve stáji, ale stejně se celý den klepala, i když jsem je sušila a drhla senem. Tak jsem jim vyrobila svetříky Mámě to nijak nevadí, a kůzlata už se neklepou.
niki.26
napsal(a):
Tak se mi včera narodila dvě kůzlátka, sice velká a ve stáji, ale stejně se celý den klepala, i když jsem je sušila a drhla senem. Tak jsem jim vyrobila svetříky Mámě to nijak nevadí, a kůzlata už se neklepou.
Tak to je boží. Musela jsme si to uložit a ukážu to mámě. Dělali jsme si před 2 dny srandu, že bysme měli ušít svetry miniprasátkům - jednou měla sviňka prcky v minus 16, ale zvládli to i tak. Ale se svetříky by to byla sranda.
Dospěláci nám totiž teď vyběhnou jen na jídlo a šup zpátky do pelechu. :)
enducha
napsal(a):
To je boží..:D..ale nevadí to termoregulaci kůzlátek..??!
Já doufám že ne, přkleneme jen tu dnešní zimnici, teď už vesele běhají a řádí, a také více pijí, tak se zahřejí a bude jim fajn Lampu bohužel nemám, zažila jsem to poprvé, že by se kůzlata třásla zimou, a nedokázala jsem je tak nechat. Ale když jsem je přikryla senem, okamžitě se zvedla a šla si lehnout jinam, tak jsem to vyřešila takhle
Se světříky se už neklepou a zítra ráno je sundám.
janas
napsal(a):
Moje koza má +3 a zvedla jsem zálohu na elektriku o 100 kč topím přímotopem, venku už zase - 13, slepice snáší 2-3 vajíčka denně.janas
J8 mám vechlívku tři kozy a dvě ovce. A králíkárnu. Dokud bylo do -10 tak tam měly pořád otevřené okno ve dne v noci a stejně si to dovedly vydejchat na +9 teď jak to kleslo na ty dvacítky a níž tak jsem jim okno zavřel a maj tam plus 4. Což jim musí stačit. Je to zděnej chlív takže tam nefouká. Na betonové podleze jsem udělal druhou dřevěbou. Takže moč ihnedodtéká a je to relativně suché a samozřejmě pod sebou mají dost slámy. Samice mi spřehledem vyklopila mladé králičky a to bylo venku mínus 20 .Takž pokud není průvan tak je to v pohodě. Aby se vám všem co topíte nestalo že ve chlív bude vlhko to je pro dobytek horší než zima.