Drobotina ve svetrech :)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.2.2012 14:33
niki.26

XXX.XXX.184.101

Tak se mi včera narodila dvě kůzlátka, sice velká a ve stáji, ale stejně se celý den klepala, i když jsem je sušila a drhla senem. Tak jsem jim vyrobila svetříky :-)) Mámě to nijak nevadí, a kůzlata už se neklepou.

9.2.2012 15:12
lavacca

XXX.XXX.1.3

niki.26 napsal(a):
Tak se mi včera narodila dvě kůzlátka, sice velká a ve stáji, ale stejně se celý den klepala, i když jsem je sušila a drhla senem. Tak jsem jim vyrobila svetříky :-)) Mámě to nijak nevadí, a kůzlata už se neklepou.

Tak to je boží. :-) Musela jsme si to uložit a ukážu to mámě. Dělali jsme si před 2 dny srandu, že bysme měli ušít svetry miniprasátkům - jednou měla sviňka prcky v minus 16, ale zvládli to i tak. Ale se svetříky by to byla sranda. :-) Dospěláci nám totiž teď vyběhnou jen na jídlo a šup zpátky do pelechu. :)

9.2.2012 16:18
enducha

XXX.XXX.18.54

To je boží..:D..ale nevadí to termoregulaci kůzlátek..??!

9.2.2012 17:38
niki.26

XXX.XXX.184.101

enducha napsal(a):
To je boží..:D..ale nevadí to termoregulaci kůzlátek..??!

Já doufám že ne, přkleneme jen tu dnešní zimnici, teď už vesele běhají a řádí, a také více pijí, tak se zahřejí a bude jim fajn :-) Lampu bohužel nemám, zažila jsem to poprvé, že by se kůzlata třásla zimou, a nedokázala jsem je tak nechat. Ale když jsem je přikryla senem, okamžitě se zvedla a šla si lehnout jinam, tak jsem to vyřešila takhle :-) Se světříky se už neklepou a zítra ráno je sundám.

9.2.2012 20:09
marketazalbre

XXX.XXX.44.9

Svetříky jim raději nechte ještě přes víkend - hlásí strašné mrazy... pak už bych jim je sundala, at jim narostou pořádné kožíšky :-)

9.2.2012 21:48
janas

XXX.XXX.157.71

Gratujuji k prťouskům, svetříky jim moc slušísmajlík:-), já už týden topím koze u nás je sníh a fouká. janas

10.2.2012 09:13
gajdovka

XXX.XXX.4.30

janas napsal(a):
Gratujuji k prťouskům, svetříky jim moc slušísmajlík:-), já už týden topím koze u nás je sníh a fouká. janas

také topím u chlívku v Petrách, u nás k dvacítce,kocouři, pes, slípky, kačeny mají zatopeno, ale nevytáhnu to na na vyšší teplotu, jak +2.

10.2.2012 14:54
happyhome

XXX.XXX.224.8

Jak mrazy klesly pod -10, dala jsem jednu infralampu do kurníku (hned se pod ní nakvartýrovaly hedvábničky a zakrslej rousnej kohoutek) a jednu jsem pověsila do kozína. Díky ní se v kozíně "oteplilo" v noci z -20 na -10. Dneska v noci tam holky měly dokonce -4 .. :-)

10.2.2012 19:20
janas

XXX.XXX.157.71

Moje koza má +3 a zvedla jsem zálohu na elektriku o 100 kč topím přímotopem, venku už zase - 13, slepice snáší 2-3 vajíčka denně.janas

13.2.2012 19:27
mlynář

XXX.XXX.57.182

janas napsal(a):
Moje koza má +3 a zvedla jsem zálohu na elektriku o 100 kč topím přímotopem, venku už zase - 13, slepice snáší 2-3 vajíčka denně.janas

J8 mám vechlívku tři kozy a dvě ovce. A králíkárnu. Dokud bylo do -10 tak tam měly pořád otevřené okno ve dne v noci a stejně si to dovedly vydejchat na +9 teď jak to kleslo na ty dvacítky a níž tak jsem jim okno zavřel a maj tam plus 4. Což jim musí stačit. Je to zděnej chlív takže tam nefouká. Na betonové podleze jsem udělal druhou dřevěbou. Takže moč ihnedodtéká a je to relativně suché a samozřejmě pod sebou mají dost slámy. Samice mi spřehledem vyklopila mladé králičky a to bylo venku mínus 20 .Takž pokud není průvan tak je to v pohodě. Aby se vám všem co topíte nestalo že ve chlív bude vlhko to je pro dobytek horší než zima.

13.2.2012 22:06
happyhome

XXX.XXX.224.8

Kozín je dřevěný, suchý, podestýlka vysoká, denně přistýlaná + infralampa a malej přímotop a nad nulu jsme se ještě nedostali ...nicméně lepší welfare než -25, co tu máme každou noc.

12.3.2012 16:39
kytyna4

XXX.XXX.156.162

my jsme dávali tepelnou žárovku v těch největších mrazech po porodu asi týden. Po dobu krmení asi hodinu večer a hodinu ráno větrali. Na to vlhko opravdu pozor, to máte pravdu. Upozorňoval nás i veterinář, sedá to na plíce

12.3.2012 23:19
klihostezka

XXX.XXX.214.235

To je parádasmajlík, pruhovaná pyžamka ;-) Moc jim sluší, i když jim asi dlouho nevydrží ;o)) :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík