Prosím pomoc, narodili se 3 malá jehňátka čím dokrmovat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.2.2012 18:26
chovvšeho

XXX.XXX.137.1

Dobrý den, mám dotaz. Včera večer se nám narodili 3 opravdu malinká jehňátka, nemají snad ani kilo.... Matka jim dává normálně napít, ale i tak má pro ně asi málo mléka. Čím bych jim mohla trochu pomoc na dokrmení? Děkuji Jitka

13.2.2012 19:20
roklanka

XXX.XXX.223.14

Proč si to myslíte,že má málo mléka? Mají po napití plná bříška? Pokud ne,tak první pomoc je kravské mléko se žloutkem a sehnat urychleně mléčnou náhradu. Náhrada vy měla být dost teplá a nenechat jehňata přepít,to by mohly mít problémy

13.2.2012 20:23
chovvšeho

XXX.XXX.137.1

No nevím jestli mají dost všichni. Dvě pijou dobře pořád chodí upíjet, ale tomu třetímu se nějak nechce.... A hlavně v těhlech mrazech mi přijde, že jsou opravdu malinkatý a potřebovali by trochu povzbudit.smajlík Tak nevím jestli neobjednat Mikro Ovis nebo Jehněsan. S čím máte lepší zkušenosti ? A chci se zeptat, z příspěvků sem se dočetla o nějakým selenu, je to nutný jim ho dát? Děkuju za odpovědi, z chovem teprve začínáme, tak se na všechno ptám....

13.2.2012 20:58
vuznice

XXX.XXX.24.233

chovvšeho napsal(a):
No nevím jestli mají dost všichni. Dvě pijou dobře pořád chodí upíjet, ale tomu třetímu se nějak nechce.... A hlavně v těhlech mrazech mi přijde, že jsou opravdu malinkatý a potřebovali by trochu povzbudit.smajlík Tak nevím jestli neobjednat Mikro Ovis nebo Jehněsan. S čím máte lepší zkušenosti ? A chci se zeptat, z příspěvků sem se dočetla o nějakým selenu, je to nutný jim ho dát? Děkuju za odpovědi, z chovem teprve začínáme, tak se na všechno ptám....

Když mám trojčata, tak jedno musím dokrmovat, dávám Mikrop Ovis a jsem s ním spokojená, žádné průjmy a jehňata rostou. Ze začátku, když nemáte Ovis, tak bych dala kravské, nebo kozí mlíko, přinejhorším sunar. Selen dávám jak jehňatům, tak kůzlatům, hlavně nenastanou problémy s motorikou a nehrbí se. Doporučuji dokrmit to nejmenší, které nemá takovou sílu, aby se porvalo o struk.:-) Zuzana

13.2.2012 21:11
chovvšeho

XXX.XXX.137.1

Děkuju moc za rady, sem z toho nešťastná, ovečky máme vymazlený, tak bych to snášela, špatně kdyby uhynuli hned první jehňátka. A do toho kravského mléka celé vajíčko nebo jenom žloutek? Děkuji :-)

13.2.2012 21:24
danurba

XXX.XXX.40.197

raději jen žloutek. Je lepší, když vudete dokrmovat jen jedno jehně, ovce by měla zbylé dvě normálně uživit. A opatrně, ať se nepřepije, napoprvé mu nedejte víc než 50ml a pomaličku zvyšovat dávku.

13.2.2012 21:36
chovvšeho

XXX.XXX.137.1

Dobrá, jen malinko. :-) už aby aspoň povolily ty mrazy. Děkuju za rady

14.2.2012 12:08
renča

XXX.XXX.51.72

Kontrolujte bříška a bu´dte v klidu . Ovce uživí trojčata. Nám se narodila trojčata u pěkné kozy-hodně mléčné a kůzlátka byla malinkatá ,ale života schopná. Vždy když jsem přišla ,tak spala . Taky jsem měla obavy ,jelikož nám se narodila opravdu do těch největších mrazů. Zkontrolovala jsem bříška a přikrmila jsem snad jenom jednou když mi zbylo mlíko od judlanů. A ani nechtěla,měla od mámy dost. Akorát jak jsou malá ,tak máte strach ,že to nemůžou vydržet.
Pořádně nakrmte mámu a bude to dobré. Renata

15.2.2012 12:37
chovvšeho

XXX.XXX.232.141

Tak zatím to vypadá dobře, tak snad začnou přibírat :-) smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík