No nevím jestli mají dost všichni. Dvě pijou dobře pořád chodí upíjet, ale tomu třetímu se nějak nechce.... A hlavně v těhlech mrazech mi přijde, že jsou opravdu malinkatý a potřebovali by trochu povzbudit. Tak nevím jestli neobjednat Mikro Ovis nebo Jehněsan. S čím máte lepší zkušenosti ? A chci se zeptat, z příspěvků sem se dočetla o nějakým selenu, je to nutný jim ho dát? Děkuju za odpovědi, z chovem teprve začínáme, tak se na všechno ptám....
chovvšeho
napsal(a):
No nevím jestli mají dost všichni. Dvě pijou dobře pořád chodí upíjet, ale tomu třetímu se nějak nechce.... A hlavně v těhlech mrazech mi přijde, že jsou opravdu malinkatý a potřebovali by trochu povzbudit. Tak nevím jestli neobjednat Mikro Ovis nebo Jehněsan. S čím máte lepší zkušenosti ? A chci se zeptat, z příspěvků sem se dočetla o nějakým selenu, je to nutný jim ho dát? Děkuju za odpovědi, z chovem teprve začínáme, tak se na všechno ptám....
Když mám trojčata, tak jedno musím dokrmovat, dávám Mikrop Ovis a jsem s ním spokojená, žádné průjmy a jehňata rostou. Ze začátku, když nemáte Ovis, tak bych dala kravské, nebo kozí mlíko, přinejhorším sunar. Selen dávám jak jehňatům, tak kůzlatům, hlavně nenastanou problémy s motorikou a nehrbí se. Doporučuji dokrmit to nejmenší, které nemá takovou sílu, aby se porvalo o struk. Zuzana
Kontrolujte bříška a bu´dte v klidu . Ovce uživí trojčata. Nám se narodila trojčata u pěkné kozy-hodně mléčné a kůzlátka byla malinkatá ,ale života schopná. Vždy když jsem přišla ,tak spala . Taky jsem měla obavy ,jelikož nám se narodila opravdu do těch největších mrazů. Zkontrolovala jsem bříška a přikrmila jsem snad jenom jednou když mi zbylo mlíko od judlanů. A ani nechtěla,měla od mámy dost. Akorát jak jsou malá ,tak máte strach ,že to nemůžou vydržet.
Pořádně nakrmte mámu a bude to dobré. Renata