Nevlastníte nebo neviděli jste někdy někdo křížence mezi ovcí kamerunskou a ovcí ,, normální" . Docela by mě to zajímalo, jak to vypadá. Konkrétně, jestli mají vlnu nebo srst, jakou barvu a jak velcí narostou. Pokud někdo takového křížence máte, tak přidejte prosím fotku. Díky Dája
PS: Vím, že si nejspíš řeknete, že takový kříženec je k ničemu a máte pravdu, ale mě to fakt zajímá jen ze zvědavosti.
Tak pro Vaší zvědavost Vám sem dávám fotku našich "voříšků"
Otec: kamerunský
Matky: kříženky suffolk s romanovkou - vzhled spíš romanovek, stavbou do suffolků...
Jako malá měla jehňata srst, na podzim to trochu přerostla taková řídší vlna...nevím jaké by byly v dospělosti, šly totiž na pekáč... po doporučení jednoho chovatele jsme tohle křížení chtěli zkusit kvůli masu, (jenže on měl jehňata po matkách mastňačkách pěkná zmasilá - otec byl taky kamerunský), u nás se to moc nepovedlo a jehňata byla maximálně po kameruňákovi, vzhledem i stavbou těla... z beránka bylo nakonec cca asi 10kg použitelného masa a nějaká ta kost k tomu... masíčko bylo super, jako divočina!
Nakonec jsme se na celé křížení vykašlali, moc se to ve finále u nás neosvědčilo.
dajik
napsal(a):
Nevlastníte nebo neviděli jste někdy někdo křížence mezi ovcí kamerunskou a ovcí ,, normální" . Docela by mě to zajímalo, jak to vypadá. Konkrétně, jestli mají vlnu nebo srst, jakou barvu a jak velcí narostou. Pokud někdo takového křížence máte, tak přidejte prosím fotku. Díky Dája
PS: Vím, že si nejspíš řeknete, že takový kříženec je k ničemu a máte pravdu, ale mě to fakt zajímá jen ze zvědavosti.
Takové kříženky jsem viděla v r.2010 v Zoo Praha. Byly velké jako statnější kamerunka, barva též taková, akorát na pár místech (krk + záda, některá i bok) měly světlejší barvu a to místo bylo pokryto cca 3-5 cm vysokou vlnu. Jinak měly holky chlupy jako čistá kamerunka . Bohužel se mi před koutkem pro děti vybil foťák, takže foto nemám... :(
Dobrý den,
doufám, že mě tu nikdo neukamenuje, ale naše kříženky jsou fantastické.Je to ta skoro černá naproti psovi, tu jsme koupili s tím, že je to chov křížený s romanovkou. Táta je kamerunský. Má kratičkou vlnu, talže se nemusí stříhat, je mohutná, rodí většinou trojčata, i když jednou ročně. Vloni jsme jí snědli syny a to bylo masa! A jaká lahůdka!
Kromě toho je strašně krásná..
Na další fotce pošlu její dceru po našem kameruňákovi.
Tahle je minimálně 75 procentní kamerunka. Podstatně větší, ale se srstí. A je báječná. Podle mě by z nich někdo měl vytvořit plemeno.
kayna
napsal(a):
Tahle je minimálně 75 procentní kamerunka. Podstatně větší, ale se srstí. A je báječná. Podle mě by z nich někdo měl vytvořit plemeno.
tahle mi připadá spíš na muflonku, je krásná.
Já teď sháním do chovu jednu malou jehničku mufloničku, chci co nejmladší, aby si zvykla a její potomky bysme měli zásadně pro svou spotřebu. Takovou pochoutku bych neprodávala.
kayna
napsal(a):
Dobrý den,
doufám, že mě tu nikdo neukamenuje, ale naše kříženky jsou fantastické.Je to ta skoro černá naproti psovi, tu jsme koupili s tím, že je to chov křížený s romanovkou. Táta je kamerunský. Má kratičkou vlnu, talže se nemusí stříhat, je mohutná, rodí většinou trojčata, i když jednou ročně. Vloni jsme jí snědli syny a to bylo masa! A jaká lahůdka!
Kromě toho je strašně krásná..
Na další fotce pošlu její dceru po našem kameruňákovi.
romanovku opravdu nezapře. :) Ale jinak je hezká. Já nic proti křížencům nemám, ale musí se nazývat i v inzerci jako kříženci a ne tvrdit, že jsou to 100% čistá plemena a pak když se narodí potomstvo, člověk kouká, kde že se to vzalo.
Ale máte pravdu, že někteří kříženci jsou fakt krásní. :)
Jé, děkuju všem za příspěvky. Známý mi totiž chtěji přenechat 2 kamerunské ovečky a tak jsem jim už sehnala ženicha.
Na normální ovce tu mám teď plemenýho VF berana, ale je hrozně velký, tipuju že má tak 130 - 140 kg, takže ho nechci pouštět na podzim na jehničky a napadlo mě, že když už tu bude ten kameruňák, tak že bych to zkusila s ním. A ti kříženci jsou fakt hezcí, aby to nedopadlo tak, že budu produkovat křížence kameruňáků.
Tak ještě jednou všem dík
Dobrý den, nám se letos narodila kříženka. Matka je suffolk a beran je kamerunský. Je z toho krásná ovečka s jemnou srstí. Stalo se to náhodou, ani jsme to nečekali :-)