Jak nejlépe oplotit pastvinu pro ovce?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.3.2012 19:33
havlova

XXX.XXX.18.160

Dobrý den,
prosím poraďte Vaše zkušenosti:)
Chceme oplotit 2ha louky a pořídit ovce a kozy na spásání. Kůly už máme připravené v cca 3m rozmezí a ted je potřeba pořídit pletivo. Zajímalo by mě, jaké pletivo je nejlepší a cenově dostupné? Výška pletiva, velikost oka, síla drátu? Popřípadě, jak jinak ještě zabezpečit ohradu, aby se nestalo, že ovce utečou.
Viděla jsem, že někdo má npř. drát zakopaný část do země nebo ze spoda přidělaný k dřevěným deskám, aby zamezil podlézání. Nebo je nejlepší použít s kombinací el. ohradníku?
Tip na levného, ale kvalitního dodavatele?
Děkuji za odpovědi.
Petra :)

2.3.2012 22:12
ovcechov

XXX.XXX.19.130

Dobry večer ja mam čast pozemku oplocenou krajinama a čast ovčim pletivem a je to v pohode pletivo normalne prichyceny ke kulum nad zemi stalo tušim nejak kolem 16 korun za metr .S ovečkama začinate? take jswem z Vysočiny a přemejšlim jakemu plemenu se venovat

6.3.2012 13:47
nasefauna

XXX.XXX.44.12

Dobrý den, a jak vysoké to pletivo máte? Naše ovce rády skáčou a vzhledem k tomu, že tady u nás jsou všude kolem hlavní tahy, bojím se, aby neskončily na silnici. Pochybuju, že by skočily sami, ale kdyby je něco vylekalo... ?Děkuji

6.3.2012 18:25
mariafuscicova

XXX.XXX.152.100

My máme kůly tak 4-5m od sebe, mezi nimi natažené lesácké pletivo, asi 120cm vysoké, nahoře máme břevna (kvůli koním), dole máme dvě řady el. ohrádníku cca 15cm nad zemí a druhý 20cm nad tím prvním, jinak by nám ovce začali prostrkovat hlavy plotem, pak by ho potrhali a zdrhli... máme to takhle už několik let a funguje to. A místo klasického provázkového el. ohrádníku máme natažený drát, víc kope a taky víc vydrží.

8.3.2012 07:47
nasefauna

XXX.XXX.44.12

Mohla bych se, prosím, zeptat, co za pletivo jste kupoval za takovou cenu? Děkuji Sochorovásmajlík

8.3.2012 08:30
ovcechov

XXX.XXX.19.130

uzlikove ovči pletivo vejška 1m jsem s nim spokojenej jedno už mam natažene 6 roku a je to v pohode:-)

8.3.2012 09:03
lenuna

XXX.XXX.183.13

Zrovna včera nám přivezli také uzlíkové pletivo pro ovce www.e-pletiva.cz Fakt jsou nejlevnější a ještě vám to zdarma přivezou.včera přijel pán až večer,ale jsme spokojený..:-)Hned o víkendu se do toho dáme.Kůly už jsou v zemi.Ta elektrika je dobrý nápad,taky to natáhneme.Nechce se mi honit ovce po vsi:-):-):-)

8.3.2012 20:48
nasefauna

XXX.XXX.44.12

skvělé, podívám se na to, děkuji

10.3.2012 07:28
kayna

XXX.XXX.240.15

Když už jsme u těch plotů, můžete také zmínit nějaké sloupkařské tipy? Jaké, odkud, za kolik, jak je dostáváte do země atd.? Pletivo mám už totiž zmáknuté (doporučuji také wiremetal.cz), ale ty sloupky...

10.3.2012 08:03
mariafuscicova

XXX.XXX.152.100

My tam máme železniční pražce, díry jsme vyvrtali vrtákem za traktor. Oficiálně se pražce prodávat nesmí, ale Táta je někde sehnal a jsou perfektní, ještě sme z nich postavili přístřešek pro koně a jsou na věky.

10.3.2012 08:03
mariafuscicova

XXX.XXX.152.100

My tam máme železniční pražce, díry jsme vyvrtali vrtákem za traktor. Oficiálně se pražce prodávat nesmí, ale Táta je někde sehnal a jsou perfektní, ještě sme z nich postavili přístřešek pro koně a jsou na věky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík