Dobrý den,
prosím poraďte Vaše zkušenosti:)
Chceme oplotit 2ha louky a pořídit ovce a kozy na spásání. Kůly už máme připravené v cca 3m rozmezí a ted je potřeba pořídit pletivo. Zajímalo by mě, jaké pletivo je nejlepší a cenově dostupné? Výška pletiva, velikost oka, síla drátu? Popřípadě, jak jinak ještě zabezpečit ohradu, aby se nestalo, že ovce utečou.
Viděla jsem, že někdo má npř. drát zakopaný část do země nebo ze spoda přidělaný k dřevěným deskám, aby zamezil podlézání. Nebo je nejlepší použít s kombinací el. ohradníku?
Tip na levného, ale kvalitního dodavatele?
Děkuji za odpovědi.
Petra :)
My máme kůly tak 4-5m od sebe, mezi nimi natažené lesácké pletivo, asi 120cm vysoké, nahoře máme břevna (kvůli koním), dole máme dvě řady el. ohrádníku cca 15cm nad zemí a druhý 20cm nad tím prvním, jinak by nám ovce začali prostrkovat hlavy plotem, pak by ho potrhali a zdrhli... máme to takhle už několik let a funguje to. A místo klasického provázkového el. ohrádníku máme natažený drát, víc kope a taky víc vydrží.
Zrovna včera nám přivezli také uzlíkové pletivo pro ovce www.e-pletiva.cz Fakt jsou nejlevnější a ještě vám to zdarma přivezou.včera přijel pán až večer,ale jsme spokojený..Hned o víkendu se do toho dáme.Kůly už jsou v zemi.Ta elektrika je dobrý nápad,taky to natáhneme.Nechce se mi honit ovce po vsi