lesakm
napsal(a):
naši plemenní beránci Oxford Down
ML
ještě zimní pohoda v salaši
lesakm
napsal(a):
ML
a naposledy každodenní cestička k salaši . ML
lesakm
napsal(a):
To jen tak pro ochlazení v tom vedru. ML
Máte nádherné ovečky. Nedá mi to, abych se nepřidal. Zwartbles... Zbyněk
zbyny
napsal(a):
Máte nádherné ovečky. Nedá mi to, abych se nepřidal. Zwartbles... Zbyněk
s jehňátky...
bee
napsal(a):
Tohle plemeno se mi moc líbí, můžete napsat něco více o jejich vlastnostech - hlavně jaké jsou mámy, kolik mají jehňat, jak jsou velké atd.
Myslíte Oxford Down, nebo Zwartbles? Pokud zwartbles tak se jedná o polojemnovlnné, polorané plemeno velkého tělesného rámce.Užitkovost je kombinovaná (především maso, ale jsou také hodně mléčné).Bahnice mají výborné mateřské vlastnosti a snadné porody. Obě pohlaví jsou bezrohá a klidného temperamentu. Živá hmotnost bahnic v dospělosti 60 - 70 kg, beranů 90 - 110 kg. Plodnost na obahněnou ovci 160 - 180 %, živá hmotnost jehňat ve 100 dnech věku 30 - 35 kg, denní přírůstek 270 - 300 g. Zbyněk
zbyny
napsal(a):
Myslíte Oxford Down, nebo Zwartbles? Pokud zwartbles tak se jedná o polojemnovlnné, polorané plemeno velkého tělesného rámce.Užitkovost je kombinovaná (především maso, ale jsou také hodně mléčné).Bahnice mají výborné mateřské vlastnosti a snadné porody. Obě pohlaví jsou bezrohá a klidného temperamentu. Živá hmotnost bahnic v dospělosti 60 - 70 kg, beranů 90 - 110 kg. Plodnost na obahněnou ovci 160 - 180 %, živá hmotnost jehňat ve 100 dnech věku 30 - 35 kg, denní přírůstek 270 - 300 g. Zbyněk
ve vedlejší vesnici mají nové ovečky, myslela jsem Romanovky a vida! Ony jsou to Zwartbles. Takže tyhle budou bydlet v tom krásném domečku?
jirinajanickova
napsal(a):
ve vedlejší vesnici mají nové ovečky, myslela jsem Romanovky a vida! Ony jsou to Zwartbles. Takže tyhle budou bydlet v tom krásném domečku?
Původně jsem začínal s Charollais, ale když jme viděli na aukci Zwartbles, bylo rozhodnuto . Jsou neuvěřitelně klidné. To jsem u Ch neznal... Ovčín jsem postavil pro ně. Už se těším, až se začnou zabydlovat..
lesakm
napsal(a):
ML
A už je na světě další generace. ML