Přírůstky 2012, jak jste spokojeni? :)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.3.2012 16:05
eavy

XXX.XXX.26.38

Zdravím, jen tak trochu sonduju, kolik a jak se rodí u jiných chovatelů :-)

Jak jste letos s přírůstkama spokojeni? :-)

15.3.2012 16:20
enducha

XXX.XXX.18.54

eavy napsal(a):

Ahoj, tak já spokojena..sice mi jedna jehnička nepřežila, ale mám náhradu dvou dalších holek..:)

16.3.2012 22:02
agentka

XXX.XXX.59.114

26 jehńátek - převažujou holky o dvě - a byly 4x trojčata
17 kůzlata - a taktéž jsou kozenky v převaze 10x7 takže u nás dobrý

16.3.2012 22:20
enducha

XXX.XXX.18.54

agentka napsal(a):
26 jehńátek - převažujou holky o dvě - a byly 4x trojčata
17 kůzlata - a taktéž jsou kozenky v převaze 10x7 takže u nás dobrý

A máte zw s pop či jen tak? Shánim 2 holky na doplnění stavů..

16.3.2012 22:22
danurba

XXX.XXX.40.196

Zatím na 8 ovčích porodů 4x trojčata, 1x dvojčata, 3x jedináček smajlík. Jedno jehně narozené mrtvě, jedno zašlápl kůňsmajlík. Momentálně máme skóre 11 beránků na 4 jehničky. U koz 2x dvojčata, 3 kluci a jedna holka. Ještě by měly rodit dvě ovce, jedna koza a kráva.

17.3.2012 07:35
ivaana

XXX.XXX.102.88

Tak my máme tři kozenky, prvničky, zatím mi odrodily dvě, obě jedináčka, holku, na třetí čekám, má termín začátkem dubna. Pak máme 4 ovce, byly tři měsíce s beranem, také prvničky, a myslím, že nebude nic smajlík Ani náznak zvětšujícího se vemínka, beran byl u nás do polovičky prosince, tak ještě počkám a jestli nebude mít ani jedna jehně, tak byla asi chyba v beranovi. Viděla jsem ho po nich skákat, vše v pohodě, ale asi byl neplodný smajlík

18.3.2012 09:16
misa217

XXX.XXX.157.65

Zdravím,jakožto úplný začátečník (mám jen 2 romanovky na spásání zahrady a beran suffolk šel do mrazáku ,protože začal být agresívní) jsem unešená z narození beránka.Ovce porodila dvojčata ,ale ovečku jsem našla mrtvou.Stejně to je zázrak ,jak to prvnička zvládla sama-porodila v noci na zahradě ani nezalezla do přístřešku.Druhou to teprve čeká .První den co jsem zjistila ,že máme přírustek jsem trochu začala bláznit ,že je hodně malý ,že mu určitě máma nedá napít a už jsem scháněla lahvičky a mlíko,ale do druhého dne jsem se trochu zklidnila a rozhodla se to nechat na přírodě.Dnes máme týden a beránek krásně prospívá.Všem přeji zdravé přírůstky.
Míša

18.3.2012 13:12
helenakucerova

XXX.XXX.82.122

Hezký den , já sem spokojená u nás se rodit teprve začíná a zatím vedou holky ...
jedna koza a hnedle 4 kůzlata , sice jedno přišlo po dvou dnech pryč ale zbytek jsou 2 kozičky a 1 kozlik no a ted ještě první jehnátka 1ovečka a 1 beránek od ostatních čekáme každou chvilku další :o))

18.3.2012 20:31
eavy

XXX.XXX.26.38

No super, koukám, že se tento rok chovatelům celkem daří smajlík

U mě je to převaha beránků než jehniček smajlík Ale co, důležité je, že jsou maminy i miminka zdravá :-)

20.3.2012 19:38
pokita

XXX.XXX.10.82

U nás letos prvně úplně špatný. Dvě prvničky - 2x mrtvá dvojčata, třetí prvnička - kůzle umřelo cca po šesti hodinách, jedno kůzle slaboučký, ale rozkojený a nakonec dobrý. jenže pak to začalo - jeden kozlíček průjem - přeléčeni všichni streptonamidem, umřel pár hodin po první dávce, potom největší kozlík z ničeho nic mrtvej a dnes další skoro tři měsíce starý kůzle. V poledne zdravý jak řípa ve čtyři hodiny prý začal mečet a následně sebou švihnul a konec smajlík nechávali jste někdy někdo dělat pitvu? už mi to hlava nebere. Za pět let, co máme kozičky, nám jednou umřeli kůzlata od prvničky, jinak nikdy nic... smajlík

20.3.2012 21:39
helenakucerova

XXX.XXX.82.122

to je mi líto , já sem měla první umrtí u koziček loni a to když se narodil kozlik a utrhla se mu pup.šnura moc blízko u bříška a druhý den tam měl bouli a nic mu už nepomohlo a pak jedno z trojčátek bylo tak malinkaté skoro poloviční než tamti dva no taky to po 3 nedělích vzdalo zničeho nic sebou seklo a byl konec, brečela sem nad ním snad hodinu jinak sem měla ale všechny v pořádku a vet. nic nenašel ale pitvu sem nedávala dělat byl prostě maličký tak asi srdíčko a letos mi zemřelo po třech dnech jedno kuzle ze čtyřčátek taky bylo menší než ostatní a první dva dny se mělo k světu ale pak sem ráno přišla a už byl konec , dávala sem ho pod kozu častějc ale nebylo to k ničemu ostatní už sou 7 týdenní a jančej po zahradě s ostatníma a zblbnuli i jehnata . Nevím jak ostatní ale já to mám jak děti a každý takový umrtí mne přivádí k šílenství z takovýho kolotoče umrtí jako byl u vás bych asi se zdravím rozumem neodešla , sem se na starý kolena zbláznila ...když si vezmu že sem po nastěhování do roubenky před 7 lety těžce nesla že manžel chce na moji ovocnou zahradu pustit 7 slepic a ted se tam proháněj ovce a kozy a kachny a husy ..... ale to sem se trochu rozpísmenkovala ...omlouvám sesmajlíksmajlík

22.3.2012 10:37
moonika

XXX.XXX.138.58

Nám tento rok - zdá sa - Boh požehnal, máme na dve kozy sedem kozliatok, /3kozičky, 3capkovia, jedna kozička- hermafrodit/. Pôrod štvoričiek komplikovaný, trojičiek ok, zatiaľ sa majú k svetu, tak sa veľmi tešíme :)

23.3.2012 10:56
v.satna

XXX.XXX.240.136

Ahoj,máme 2 prvničky ovce suffolk, před 4 dny jedna porodila beránka a dnes jsem rodila druhou a měla 2 jehňata a obě mrtvá smajlík a to kdyby mi nepomohla známá, tak jsme i bez ovce.

25.3.2012 15:05
vendelin

XXX.XXX.81.151

eavy napsal(a):

Zatím od 7 ovcí plemene Suffolk 13 jehňat,další jsou v očekávání .

25.3.2012 19:45
danurba

XXX.XXX.50.200

Tak už máme skoro odrozeno, jedna ovce a jedna koza čekají pravděpodobně někdy v červnu.
Od 9 ovcí jsem letos měla celkem 19 jehňat, z toho 14 beránků a 5 jehniček. O tři mladé jsme přišli - jedno mrtvě narozené, jedno zašlápl kůň a jedno zemřelo záhadně ve dvou měsících věku (snad srdeční vada?). Takže od ovcí je letos živých 12 beránků a 4 jehničky.
Od dvou koz mám 4 kůzlata, z toho 3 kozlíky a 1 kozičku.
S porodností letos spokojená docela jsem, s poměrem pohlaví už méně, ale nepřekvapuje mě to, máme to tak skoro každý rok. Ta úmrtí mě štvou, snad už vše bude dobré. Dana

26.3.2012 11:58
mirw

XXX.XXX.180.86

Tak nám to teprv zacina. Zatim jediny dve VF na kterejch byl beran T meli 5 jehnat: 4 jehnice a 1 beranek, ale jedna jehnice prvni noc neprezila. Pomer pohlavi super,ale bohuzel jsou vsechny urceny na porazku. Ted uz jsou na rade NC s POP ty urcite budou mit, jako na potvoru same beranky :-), protoze potreuji jehnice. Nicmene ty VF maji uplne brutalni vemena (na fotce je to trosku videt), loni byli sezonu dojeny a letos je to sakra znat :-) a hlavne je jim jedno kdo pije proste stoji a drzi smajlík. Parada je pozorovat.

26.3.2012 18:28
iisaabeel

XXX.XXX.119.241

tak já sem proti vám břídil,jedna koza dvojčata kozlík a kozička,druhá to čeká za 14 dní tipuju taky dvojčata,jednu kozičku si chci nechat doma a jak na potvoru kozlík který je mi k ničemu je bezrohej a kozička rohatá,tak snad druhá koza bude moudřejší

28.3.2012 20:59
iva.h

XXX.XXX.202.233

U nás už je také z větší části odrozeno a máme to hezky na půlky .....od 15 ovcí (clun forest a jejich kříženky) máme 30 jehňat a z toho je 15 beránků a 15 jehniček . Vloni jsme měli dvě třetiny jehniček, ale roky před tím vždy převažovali beránci, někdy dost výrazně. A letos poprvé čekáme i kozičky hnědé krátkosrsté s POP. Jedna už porodila a na to že je to prvnička mě vyrazila dech, protože má trojčata. Dva kozlíky a jednu kozičku, všichni bezrozí. Druhá si myslím, že bude mít jen jedno kůzle (také prvnička), tak doufám, že to bude kozička, ať to teda letos máme opravdu přesně na půlky :-)

29.3.2012 10:03
jogina

XXX.XXX.212.36

Tento rok máme samých capkov.
Biela rohatá koza ( prvorodička) mala 2 capkov, avšak druhý sa narodil mŕtvy.
Biela bezrohá koza včera porodila tiež capka. Mysleli sme si, že budú aspon 2, lebo bola velmi velká, ale narodil sa len jeden "slon".

29.3.2012 17:02
beysen

XXX.XXX.186.175

Dobry den take prispeji prvnimi letosnimi prirustky :-)

29.3.2012 20:48
farmakliny

XXX.XXX.143.135

Letos je to u nás tak, že z jedenácti jehňat jsou tři beránci a osm jehniček. Všechna jehňata jsou bílá. Beránek Skudde potlačil geny včech matek, včetně Romanovské.
Petr-Farma Klíny

30.3.2012 07:39
eavy

XXX.XXX.26.38

Zdravím, bála jsem se, že budu mít letos jen beránky, ale nakonec je to půl na půl, poslední ovečka mi rodila včera. Mega jehně, porod trval 3 hodiny, nakonec jsem stejně do ní musela sáhnout, narovnat nožičky jehněte a velkou silou ho vytáhnout... Ovce i jehně jsou v pořádku, mamina je prvnička.

Přemýšlím, co dál. Jestli si takového berana co dává ze spojení se suffolk ovcema taková mega jehňata, nechat, nebo ho vyměnit za něco menšího.... smajlík

30.3.2012 09:22
pepe07

XXX.XXX.128.44

Tak u nás zatím první porod, prvnička, a je to kozlíksmajlík. Letos bohužel všechna kůzlata na prodejsmajlík, tak kdo by měl zájem, středočeský kraj:-) Dita

30.3.2012 09:39
farmakliny

XXX.XXX.143.135

eavy napsal(a):
Zdravím, bála jsem se, že budu mít letos jen beránky, ale nakonec je to půl na půl, poslední ovečka mi rodila včera. Mega jehně, porod trval 3 hodiny, nakonec jsem stejně do ní musela sáhnout, narovnat nožičky jehněte a velkou silou ho vytáhnout... Ovce i jehně jsou v pořádku, mamina je prvnička.

Přemýšlím, co dál. Jestli si takového berana co dává ze spojení se suffolk ovcema taková mega jehňata, nechat, nebo ho vyměnit za něco menšího.... smajlík

Ahoj,
vloni jsme připustili beránkem Skudde (jedni z nejmenších) a je zajímavé pozorovat, co se rodí. Ovečka Skudde-jedno malé jehně. Romanovka-dvě bílá normálně velká jehňata. Ovečka typ Berrichon dvě normálně veliká jehňata, loňské malé flaškové ovečky-jedna prtě a druhá budulínka.
Beran se neprojevil na velikosti, ale ovládl barvu-bílá. Čeká nás ještě 11 porodů, poté to budu moci vyhodnotit komplexně.
Petr

3.4.2012 14:00
pepe07

XXX.XXX.128.44

Tak letos samej kozlíček. Všechny tři kozenky co byly březí si porodily kluky. Kdo by měl zájem budou dva kozlíci na začátku června k prodeji.

4.4.2012 22:17
farmakliny

XXX.XXX.143.135

Ahoj,
z 13 jehňat je zatím 9 jeniček a 4 beránci. A všichni po beranovi sněhově bílí. Ukázka malé skupinky při meditaci.
Petr

5.4.2012 09:02
moonika

XXX.XXX.133.119

Nádhernééé:-)

5.4.2012 10:56
mirw

XXX.XXX.180.86

farmakliny napsal(a):
Ahoj,
z 13 jehňat je zatím 9 jeniček a 4 beránci. A všichni po beranovi sněhově bílí. Ukázka malé skupinky při meditaci.
Petr

Jehnata krasna :-), ale popravde moc nechapu smajlík, jakou ma vyhodu poustet na ovce beranka Skudde ?

5.4.2012 16:38
eavy

XXX.XXX.26.38

farmakliny napsal(a):
Ahoj,
Petr

Krásná školka smajlík Prckovi na fotce je 14 dní :-)

5.4.2012 22:00
profesor1

XXX.XXX.192.99

Ovce se mě začaly kotit v únoru a do 19.3. jsem měl 12 jehňat a z toho jeden beránek ( z trojčat). Pak od 28.3. se mě do dneška narodilo 5 beránků (po jednom) a ani jedna ovečka smajlík Asi je třeba dorovnat poměr pohlaví smajlík Ještě je nachystaných 15 mamin na okocení, tak uvidíme :-))

10.4.2012 09:50
profesor1

XXX.XXX.192.99

profesor1 napsal(a):
Ovce se mě začaly kotit v únoru a do 19.3. jsem měl 12 jehňat a z toho jeden beránek ( z trojčat). Pak od 28.3. se mě do dneška narodilo 5 beránků (po jednom) a ani jedna ovečka smajlík Asi je třeba dorovnat poměr pohlaví smajlík Ještě je nachystaných 15 mamin na okocení, tak uvidíme :-))

Tak mám další přírustky :-))
Tak že zatím od 28.3. do včerejška, do oběda se mě narodilo celkem 14 beránků a jen 4 ovečky! (včera 3 beránci a 3 ovečky, a předevčírem 5 beránků!!!! = veselé velikonoce strávené ve chlévě smajlík ) hezky ta přírode ten poměr pohlaví dorovnává :-)

12.4.2012 19:58
radulkav

XXX.XXX.244.234

Tak já jsem měla z pěti koz 8 kůzlat.3 kozlíky a 5 koziček.Bohužel jeden porod byl komplikovaný a na jeho následky jsem přišla o kozu a jedno z dvojčat....smajlík.Ale jinak spokojenost.3x byli dvojčata a dva jedináčci.

12.4.2012 20:54
janalov.8

XXX.XXX.81.215

Do teď jsem se zde vzdělávala, ale nyní přišel čas kdy můžu přidat svou trošku do mlýna. Mé čtyři kozenky - 2x trojčata, 2x dvojčata z toho jedno kůzlátko narozeno mrtvé. Dohromady tedy 6 kozlíků a tři kozičky.:-) Jsem spokojená že to holky zvládly, protože já jsem byla na infarkt.:-) Jana

13.4.2012 22:11
iisaabeel

XXX.XXX.119.241

trojčata,bohužel samí kozlíci,první porod dvojčata,jedna kozička ,ale bohužel rohatá,takže letos spokojena nejsem,ael hlavně že jsou všichni zdraví

14.4.2012 11:42
petulka2

XXX.XXX.159.157

My jsme jako začátečníci spokojení, od 3 oveček máme 4 jehničky a 2 beránky ( o 2 jehňátka jsme přišli v mrazech ). Ještě jedna ovečka je březí.
A koza porodila na Velikonoční pondělí dvojčata a schovala si je, to bylo překvápko když jsme je našli pod sousedovic kůlnou :-))
Všechny porody v pohodě - štěstí začátečníků:-)

14.4.2012 12:32
mamčis

XXX.XXX.245.37

Tak ti jsou překrásní, mají v sobě burskou krev?smajlík

14.4.2012 15:00
petulka2

XXX.XXX.159.157

Děkuji:-) otec je burský s POP a matka by měla být 75% burská a 25%bílá

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.4.2012 17:38
Uživatel s deaktivovaným účtem

petulka2 napsal(a):
Děkuji:-) otec je burský s POP a matka by měla být 75% burská a 25%bílá

Jsou to krásní ušáci !

20.4.2012 10:56
hanaka

XXX.XXX.213.165

Tak u nás od čtyř ovcí 6 jehňátek - z toho 5 holek a 1 beránek :-) Dvě kříženky ovce vřesové - prvničky, všechno holky zvládly a jsou to vzorné mámy, 2 čisté vřesovky - taky bez problémů, tak máme velkou radost! Škoda, že mi sem nejde vkládat fotky, ach jo, fauna je jedinej web, kterej mi fotky nebere :-( Hanaka

20.4.2012 11:13
saborka

XXX.XXX.187.180

8 jehňátek - 6 jehniček 1 beránek (jedna jehnička buhužel.... smajlík) po otci shetlandském, některé budou na prodej, kdo by chtěl na vlnu. ovce asi zruším a je mi jich líto na guláš. Jsou 4 bílé po matkách merinolandhaft x kent tedy 50% shetland, dál ze stejného spojení loňská jehnička a předloňští skopci 2 - vše bílé! jedno hnědo- béžové 75% shetland + jeho matka 50% shetland 50% quesant,

16.6.2012 19:01
medila

XXX.XXX.19.34

zdravím Vás,
moc ráda bych sehnala shetlandské ovečky. 2-3 kusy do sadu. nevíte o někom, kdo by měl na prodej jehňata.
saborko, už jste ty Vaše křížence udala?

17.6.2012 08:15
lamero

XXX.XXX.212.193

medila napsal(a):
zdravím Vás,
moc ráda bych sehnala shetlandské ovečky. 2-3 kusy do sadu. nevíte o někom, kdo by měl na prodej jehňata.
saborko, už jste ty Vaše křížence udala?

Pokud sháníte opravdu kvalitní schetlandské ovečky, zkuste poptat u Kraťuků.
jarmila.kratukova@seznam.cz:-)

17.6.2012 08:26
lamero

XXX.XXX.212.193

Tak na lamafarma.cz to letos také dopadlo docela dobře. Dva lamáci, bez komplikací.Šest porodů u zakrslých koz, čtyřikrát jedináčci, jedny trojčata (prvnička se o ně v noci nepostarala a tak uhynuli na podchlazení??)a jedny čtyřčata, která bez jakéhokoliv zásahu z venčí prospívají a dělají nám ohromnou radost. Jelikož odchovávám kozenky a kozlíky s PoP, tak mám zájemce o daleko více kůzlat, než mohu nabídnout. Tak snad příště to bude méně jedináčků a více alespoň dvojčat. Jinak poměr všech kluků je 7:3 kozenkám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík