Dobrý deň, už dávnejšie som si všimla u jedného nášho jahniatka - ovečky, že býva pri návrate do maštale nejaká unavená, včera behali viac než zvyknú a keď som ich večer zatvárala, tak len stála v kúte, uši stiahnuté dozadu, oči privreté, vôbec sa nehýbala iba meravo stála. Uši mala na dotyk úplne studené a čumák suchý. Keď bola ešte malá tiež mávala takéto stavy, trochu si oddýchla, poležala a bolo fajn, ale včera to bol extrém, až som sa bála, že ju ráno nájdem mŕtvu. Našťastie žije, ráno normálne žrala. Čo s ňou môže byť, napadlo ma srdce, pretože sa takto správa po námahe, ešte som myslela či nie je zdutá, pretože vtedy neprežúvala, ale ráno normálne žrala seno, ak by to bolo niečo s tráviacim traktom, tak by asi nič nejedla, nie? Poriadne ma vystrašila. Ďakujem za rady. Andrea.
Letos v lednu se mi narodil beránek, jedináček. Dostal selen tak, jak ho dávám všem, po narození 1ml a po týdnu 2ml Hydrovitu. Krásně rostl, byl nádherně osvalený, nejlepší letošní jehně. Jenže taky pořád polehával a vypadal unaveně. Pil ale pěkně a dobře přibíral, tak jsem tomu nevěnovala velkou pozornost. Před dvěma týdny mu začal padat při chůzi zadek na stranu. Dala jsem mu ještě 2ml Hydrovitu a druhý den byl v pořádku. V sobotu jsem ho našla mrtvého. Myslím, že to byla nějaká srdeční vada a nejsem si jistá, jesti se tomu dá nějak předcházet nebo to řešit. Jedině snad takové zvíře porazit dřív, než uhyne a nenechávat ho do chovu. Dana