Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.4.2012 16:35
clasic

XXX.XXX.85.88

Prosím Vás o radu.
Oussantská ovečka čeká jehňátko, první, ale má jen 2 struky velké a druhé dva má prťavé, má to tak být nebo musí mít všechny 4 velké? A dá se podle vemínka poznat kdy bude asi rodit? Předem děkuji za odpověď :-)

8.4.2012 13:50
renatasimicek

XXX.XXX.139.53

clasic napsal(a):
Prosím Vás o radu.
Oussantská ovečka čeká jehňátko, první, ale má jen 2 struky velké a druhé dva má prťavé, má to tak být nebo musí mít všechny 4 velké? A dá se podle vemínka poznat kdy bude asi rodit? Předem děkuji za odpověď :-)

Já tedy nevím,ale jste si jistý že máte ovečku a že čekáte jehňátko??? Co já tedy vím,tak ovce má struky jen dva.. Tak pokud máte čtyři,možná máte na zahradě jiné zvíře,než jste si dosud myslelsmajlík.... Ještě se zeptám,když na Vás volá,slyšíte béé nebo bůů? smajlíkMoc se omlouvám,ale musela jsem reagovat.Od včerejška čekám,jestli se na to někdo ozve.... S pozdravem Renda

8.4.2012 15:03
haben

XXX.XXX.110.131

Dobrý den,
samozřejmě, že ovce má struky dva - to jsou ty větší, ty další dva jsou tzv. pastruky a mlíka se z nich nedočkáte. Je potřeba dát pozor,aby jehňátka neměla problém najít ten správný a necucala nasucho...:-)

8.4.2012 15:06
haben

XXX.XXX.110.131

A ještě k tomu porodu, pokud je to prvnička a prohlížíte pravidelně, tak když se podíváte zezadu, tak mezi nohama uvidíte nalité vemínko, potom bych tak do týdne očekával porod. I když, nám se vemínko nalilo a vstával jsem čtrnáct dní v noci:-)), každá ovečka to bude mít trochu jinak.

Přidejte reakci

Přidat smajlík