Co to znamena zasusena koza

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.6.2012 18:57
farmarkawebi

XXX.XXX.88.126

prosim vas kto mi vysvetli co to znamena ked je koza zasusena kedy sa to stava a ako sa to da rozdojit co treba robit v takom pripade dakujem smajlík

5.6.2012 21:35
danurba

XXX.XXX.50.200

Zasušená koza je taková, které se už nevytváří mléko. Kozy se většinou zasušují kolem poloviny březosti, některé později, ale nejpozději tak 8 týdnů před porodem. Dělá se to proto, aby se koza mohla připravit na porod a začátek nové laktace.
KOza se postupně dojí méně a méně často, nejprve třeba jen jednou denně, pak po 36 hodinách, pak po 48 hodinách, a zároveň se jí přestane dávat jádro a další příkrmy. Koze začne ubývat mléko a tak nehrozí, že by po tom, co se přestane dojit, hrozil zánět vemene.

6.6.2012 11:54
farmarkawebi

XXX.XXX.88.126

aha to som nevedela ale mne niekto vravel ze kotna koza sa uz nedoji myslim ze to bola moja mama ,a teraz citam ze sa doji,tak mi prosim povecte ze ked pripustim kozu dokedy ju mam este dojit a ci je to mlieko aj spracovatelne alebo len vhodne pre cunika dakujem

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.6.2012 12:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mléko od březí kozy je normálně použitelné a pitné. Letos jsem dojila jednu kozu vlastně až do porodu ( chudinku - nebylo to schválně, připouštěli jsme ji z ruky, byli jsme u toho 3 a koza se fakt důsledně bránila, vůbec netuším, jak se to kozlovi povedlo, když už bylo zřejmé, že je březí, nedalo se přestat, vemeno bylo veliké ). Mléko bylo dobré, přes zimu dojila málo, tak jsem dojila ob den.

7.6.2012 07:50
farmarkawebi

XXX.XXX.88.126

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mléko od březí kozy je normálně použitelné a pitné. Letos jsem dojila jednu kozu vlastně až do porodu ( chudinku - nebylo to schválně, připouštěli jsme ji z ruky, byli jsme u toho 3 a koza se fakt důsledně bránila, vůbec netuším, jak se to kozlovi povedlo, když už bylo zřejmé, že je březí, nedalo se přestat, vemeno bylo veliké ). Mléko bylo dobré, přes zimu dojila málo, tak jsem dojila ob den.

je to dobre vediet taketo info ,som uplne prekvapena co sa tu dozvedam ,i ked mamka povedala brezi koza sa nedoji ,tak som bola sakra prekvapena tym co mi pisete ,ale vsetko sa treba naucit a ako pozeram vsetko je asi prvy krat hehehe

Přidejte reakci

Přidat smajlík