prosim o radu.....pred 2lety jsme koupily kam kozla s brezi kozou-ta porodila,pak jsme dokoupily 2kozy-zabrezly s kozlikem a porodily kuzlata,kdyz bylo tem poslednim kuzlatum asi 3mesice kozel je zabil-utrkal je k smrti,bohuzel uz se nam je nepovedlo zachranit .zabil i dospelou kozu.zbyly nam jen 2 a 1je stejne spatna a potratily......proc to kozel udelal ?
jinak je mooc hodny necha se pohladit a nakrmit z ruky.
ted je odstaveny a bojime se ho vratit ke kozam.
danurba
napsal(a):
Ten kozel není hodný, ale silně agresivní a patří na pekáč!!! Je otázka času, kdy začne trkat do lidí.
ano, pryč s ním, já jsem takového měla, od miminka jsem ho vypiplala na flašce, ve dvou letech s mi odvděčil, že , jak jsem procházela, žduchal mě rohama a nedej bože, když se o mě zahákl, třeba o koleno, či kousek oblečení, nesnesl odpor, to by mě dotrkal,byla jsem od něho samá modřina.prodala jsm ho a nechala si do chovu jeho synátora, bezrohýho.
dobrý den, měli jsme taky kamerunského kozla, koupili jsme ho jako dospělého. Přes den jsme všichni v práci a krmíme ráno před prací a večer po práci. při krmení se nám nezdálo, jak kozel trká do oveček,ale začalo se to stupňovat. Jednu ovečku utrkal úplně, a druhá porodila předčasně mrtvá jehňata. Kozla jsme dali zvlášť do chlívku, jenomže v tu dobu jsme dovezli i nepřipuštěnou kozu. Chtěli jsme jí dát týden aby se aklimatizovala a pak, že ji připustíme, jenomže kozel ji citil a byl tak agresivní, že si během dvou dnů ve chlívku rozmlátil hlavu o zeď a umřel. Takže pro příště vím, jenom nějaký náznak agrese a klobásky to jistí. Můžu říct, že jsem si fakt pobrečela,kvůli blbému kozlovi.