Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.6.2012 11:35
pkovarova

XXX.XXX.239.63

Dobrý den,
mám dotaz ohledně socilalizace flaškáče. Prvnička nám jedno jehně odmítla a byla na něj agresivní.smajlík Museli jsme ho odebrat. další dva dny jsme ho nosili pod ovci kvůli mlezivu, ale byl to boj. Pokaždý když zjistila,že je to "ten druhý" byla úplně nepříčetná. Teď je na sušeným mléku a mám ho doma.pouštíme ho proběhnou po dvoře. Bude vůbec možné ho zařadit do stáda??? Zatím ho "adoptovala" naše fenka hovawarta, ale není to řešení na dlouho.smajlík Bohužel je to beránek a nemůžu mu nasadit str.kroužek, nemá je sestouplá.
díky za radu

11.6.2012 21:50
danurba

XXX.XXX.50.200

Normálně bych ho dala do stáda mezi ovce a chodila ho krmit tam, jinak to asi nepůjde. Taky to tak dělám, nenechávám si jehňata doma, první rok jsem to udělala a byl pak problém je naučit žrát seno a chovat se jako ovce.

17.7.2012 23:57
sosek

XXX.XXX.115.181

Přesně tak, určitě ho dejte mezi ovce. Zima mu nebude, jen ho choďte třeba 4x denně kojit. Můžete chytit ovce co mají mladé. Máme takto odchované už 3 mimina za 2 roky. Jestli to máte k ovcím daleko, musíte si ho holt nechat doma. Ale pro příště bylo rozhodnuto, že to dělat nebudeme u beránků. Vůbec se to nevyplatí, jak finančně, tak časově. Je to smutné, ale příroda stejně chtěla, aby umřeli.
Bohužel ale mají takováto odchovaná jehňata velkou pravděpodobnost nenormálního chování, agrese berana, bečení, utíkání atd. Protože je to trauma, jako u lidí...
Veronika

20.7.2012 10:32
pkovarova

XXX.XXX.239.63

tak už se nám podařilo.Napřed byl Ferda přes den dvoře.Adoptovala ho naše věrná hovawartka. Na noc byl ve stáji s jednou mírnou jehničkou. A postupně jsem ho u stáda nechávala víc a víc. Dneska je už plně ve stádě. Navíc už je skopec, sedmý den jsme nasadili gumičku. Ale fakt nevím ,kdo ho bude zabíjet. Poslední dvě jehňata byly určený pro náš mrazák.

Přidejte reakci

Přidat smajlík