vždy když čtu o ovcích v malochovech, začíná to buď na dvojici ovcí nebo na dvojici ovcí plus beránek.
chtěla bych odchovávat jehňátka, a pořád jsem si myslela na 2 ovečky plus beránka, ale jsem v suché oblasti jižní moravy (pod brnem) a pozemek mám jen tak tak. bude to asi 1700m2
chci shetlandské ovečky, které jsou malé. navíc jen tak neseženu berana jen na oplodnění, protože chovatelů je málo.
nějak mne opouští optimismus...
může být jen jedna ovečka a jeden beránek?
medila
napsal(a):
vždy když čtu o ovcích v malochovech, začíná to buď na dvojici ovcí nebo na dvojici ovcí plus beránek.
chtěla bych odchovávat jehňátka, a pořád jsem si myslela na 2 ovečky plus beránka, ale jsem v suché oblasti jižní moravy (pod brnem) a pozemek mám jen tak tak. bude to asi 1700m2
chci shetlandské ovečky, které jsou malé. navíc jen tak neseženu berana jen na oplodnění, protože chovatelů je málo.
nějak mne opouští optimismus...
může být jen jedna ovečka a jeden beránek?
Samozřejmě, že může. :) Většina se ale do oveček zamiluje a když je i prostor, chovají jich víc. My např.. začínali s beranem a 2 ovcemi (původně jsem sháněla je pár, ale pán je nabídl společně, že jsou na sebe holky zvyklé), teď máme berana + 3 ovečky. Dvě už jsou důchodkyně (9 let), tak příští rok plánujeme nový přírůstek. :)