Začátečník-výroba sýrů......

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.10.2012 12:00
jitka2011

XXX.XXX.90.190

Dobrý den,
může mi prosím někdo poradit, co všechno si mám koupit na výrobu sýrů, počínaje od forem atd., co se vyplatí dokoupit, co není potřeba, i když vím, že se prodávají sady pro začátečníky, ale připadá mi toho moc....... Děkuji za odpověď. Jitka

19.10.2012 15:00
kozenky

XXX.XXX.12.217

Dobrý den, já jsem nekupovala žádnou sadu pro začátečnáky, mám sýřidlo, jeden nerezový hrnec a cedník. Formy jsem nekupovala, stačí koupit v obchodě RICOTU, je za cca 30,- a po spotřebování máte hned formičku i s odkapávacím kelímkem, dříve jsem nechávali odkapat v cedníku, ale nejde to tak zatížit. Sýry děláme dle ostatních skvělé s minimálními náklady. Ať se Vám taky podaří.

31.10.2012 09:55
profesor1

XXX.XXX.12.162

Koupil jsem syřidlo, hrnec + cedník obětovala manželka, teploměr ze zavařovacího hrnce a našel jsem u tchyně plastové, čtverce, něco jako nádoby od nanukových dortů (od zmrzliny) ale dno byla mřížka. Nevím od čeho to bylo. Tak jsem na dno těchto nádobek dal hadřík, naplnil sýřeninou, vylisoval sýr a pak velkým vykrajovátkem na cukrové, vykrajoval různé tvary.smajlík

15.12.2012 01:31
vojtamarta

XXX.XXX.217.140

Dobrý den.Mohu poprosit o radu při výrobě sýrů,popř. crotenů a hlavně jogurtu:-)Kolik syřidla,nebo jog.kultur/na kolik mléka.Velice děkuji!

19.1.2013 19:49
dakota

XXX.XXX.10.132

ahoj,
ono záleží jaký sýry a zjakého mlíčka byste chtěla dělat. protože každé mlíko se vám bude chovat malounko jinak a podle druhu sýru je dobré volit kulturu , množství syřidla, formu, apod. já jsem se taky dlouho plácala na webu sbírala informace a pokoušela se s menším či větším úspěchem o sýr, některé rady josu tam naprosto zcstné , už jsem byla naštvaná a tak jsem nakonec jela na kurz - k nezapalcení!!!! fakt z vlastní zkušenosti doporučuji. I když tam byli zkušení sýraři, všechno mi bylo vysvětleno, nikomu nevadilo, že se vrací k prvním krůčkům, všechno jsem si mohla vyzkoušet, načerpala jsem spoustu rad, kontaktů a domů si odvezla, potřebné kultury , formy, syřidlo, atd. pro sýr , který chci dělat. a už jsem se nahlásila na další kurz. takže podle mého nejlíp si nechat všechno ukázat , vysvětlit, poradit, osahat si to pod dohledem zkušených a pak se do toho pustit. jestli máte chuť zkuste třeba taky kurz , já byla tady: http://www.ekokoza.cz/a-je-to-tady-syrarske-kurzy-pro-rok-2013#more-1866

hodně zdaru Ája

20.1.2013 15:10
vojtamarta

XXX.XXX.217.140

Velice děkuji.Álasmajlík

20.1.2013 22:44
moonika

XXX.XXX.208.168

Odporúčam túto stránku http://www.dobrysyr.cz/recepty/ sú tam základné recepty, syr jogurt... Na začiatok zo syrov odporúčam http://www.dobrysyr.cz/products/farmarsky-cerstvy-syr1/
Na každej kultúre máte uvedené na koľko litrov mlieka je, podľa toho dávkujete. Nech sa vám darí:)

20.1.2013 22:52
vojtamarta

XXX.XXX.217.140

Jste zlatá.Díky moc!smajlík

31.3.2014 22:59
maličká

XXX.XXX.93.3

Nám to teď také začne, nikdy jsme to ještě nedělali, takže to bude asi boj 3:) Ten kurz bude ai opravdu potřeba... smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík