Dobrý večer. Dnes jsem tu měl zvláštního člověka (prý ze Šumavy) co tvrdil, že má bílou kozičku a už delší dobu hledá pořádného bílého kozla. Prý volal na plemenou knihu do Prahy a tam mu daly několik adres a když prý tam přijel tak nakonec toho kozla vůbec neměli nebo měli hnědý kozly. Informoval jsem ho, že u nás je správně a může si s kozičkou přiject. On, že musí kozla vidět. Tak sem ho vzal ke kozám a kozla mu ukázal. Chtěl vidět i papíry od kozla. Kopii sem zrovna neměl, ale řekl sem mu, že hned jak přijede tak mu dám kopii i potvrzení o připuštění plemeníkem. Nutně ale chtěl vědět ihned další údaje o rodičích našeho kozla. Tak sem mu je nadiktoval. Divné, ale na tom bylo, že věděl co všechno za údaje v té listině jsou i zkratky o kterých sem já neměl ani tušení co znamenají. Celkově se choval velice zvláštně a na to, že tvrdil, že má jen jednu dvouletou kozu bez PoP, toho věděl o papírech ke kozlovy víc něž já. Dal sem mu na sebe telefon, a že zavolá až to na kozu přijde. Divné taky bylo, že tvrdil, že jede z dálky až ze Šumavy a přitom měl na autě poznávací značku našeho okresu tj. Českých Budějovic. Tak nevím, jsem z toho dost zmetený. Dodatečně jsem si uvědomil, že mi za celou dobu neřekl asi ani jeho jméno a odkud přesně je. Mám teď strach o naše stádo a kozla, mohl to být i typař nějakých zlodějů, nebo kontrola na dotace. Na dotace mi to nevadí. Máme vše v pořádku, ale o stádo by sem nerad přišel. Co si o tom myslíte ??? Nebyl někdo taky u Vás ???
Mám podobnou zkušenost. Chovám anglonibijky, volal chlap, že by měl zájem o připuštění své jedné kozy. Posílala jsem mu oskenované papíry našeho kozla, měl velký zájem, pořád, že prý se přijede podívat atd. a od té doby nic.
Taky myslím, že tipař.
Jen ať se přijede podívat, pozdraví se s našimi psy, dovnitř ho možná pustí, ale ven už rozhodně ne