Dobrý den,
prosím o radu zkušené chovatele. Jedna naše ovečka má bílou jakoby mlhu v oku, druhé oko má v pořádku. Žere, vypadá v pohodě, ale na zakalené oko nevidí. Nemá tam nic zapíchlého. Nehnisá to, jen více slzí. Přilkádám foto.
Děkuji předem za jakoukoliv radu
Štěpánka
verstica
napsal(a):
Už týden řeším stejný problém u kozy. Koza měla z počátku oko zavřené a hodně jí slzelo, pak mělo úplně mléčnou. barvu Dávám vždy na noc mast Maxitrol (je to na záněty) určenou pro lidi. Zabírá to perfektně, oko už je čiré.
Byl u nás soused veterinář a říkal že je oko odepsané, prý si tam asi něco zapíchla. Ale mast zkusím, veterináře beru s rezervou už nám párkrát poradil špatně. Třeba se stane zázrak
Dobrý den,
masti a kapky do očí jsou takřka stejného složení jak pro lidi tak pro zvířectvo. Ještě bych možná zkusila i Floxal (já ho mám od veta, tak nevím, jestli bude zrovna tohle k dostání v lékarně) pro případný vřed na rohovce. Jinak určitě ten Maxitrol (je v dostání i jako kapky), mám s ním taky moc dobré zkušenosti jak u sebe, tak u zvířat.
náš beránek už si dvakrát během jednoho měsíce poranil rohovku při devastaci rybízových keřů poprvé to vypadalo dost děsive, oko měl úplně bílé
léčila jsem mu to na telefonickou radu našeho veterináře optalmoframikoinem compozitum (s kortikoidy) a za pár dní měl oko krásné
Podruhé nebyl zákal tak silný, tak jsem to nechala být a cca za týden zmizel sám
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kačka 73
napsal(a):
Dobrý den, maxitrol je volně prodejny? Dekuji.
Ne.
Žádné kapky s antibiotiky nejsou volně prodejné.