Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2013 18:24
simi

XXX.XXX.96.41

Dobrý den,
prosím o radu zkušené chovatele. Jedna naše ovečka má bílou jakoby mlhu v oku, druhé oko má v pořádku. Žere, vypadá v pohodě, ale na zakalené oko nevidí. Nemá tam nic zapíchlého. Nehnisá to, jen více slzí. Přilkádám foto.
Děkuji předem za jakoukoliv radu
Štěpánka

3.1.2013 20:43
danurba

XXX.XXX.54.200

Jak je ovečka stará a jak dlouho to má? Může to být šedý zákal, v každém případě by bylo dobré, kdyby to viděl doktor.

3.1.2013 22:47
simi

XXX.XXX.96.41

danurba napsal(a):
Jak je ovečka stará a jak dlouho to má? Může to být šedý zákal, v každém případě by bylo dobré, kdyby to viděl doktor.

Má tři roky a zakalený oko má asi tak deset dní.

4.1.2013 09:29
roklanka

XXX.XXX.46.47

To chce vykapávat očníma kapkama a mazat mastí.Můžete použít lidské,mám s tím u koz dobrou zkušenost. Na noc jsem mazala Optahlmoframikoinem,po čase se oko vyjasnilo.

6.1.2013 22:03
verstica

XXX.XXX.113.139

Už týden řeším stejný problém u kozy. Koza měla z počátku oko zavřené a hodně jí slzelo, pak mělo úplně mléčnou. barvusmajlík Dávám vždy na noc mast Maxitrol (je to na záněty) určenou pro lidi. Zabírá to perfektně, oko už je čiré. smajlík

7.1.2013 10:23
simi

XXX.XXX.96.41

verstica napsal(a):
Už týden řeším stejný problém u kozy. Koza měla z počátku oko zavřené a hodně jí slzelo, pak mělo úplně mléčnou. barvusmajlík Dávám vždy na noc mast Maxitrol (je to na záněty) určenou pro lidi. Zabírá to perfektně, oko už je čiré. smajlík

Byl u nás soused veterinář a říkal že je oko odepsané, prý si tam asi něco zapíchla. Ale mast zkusím, veterináře beru s rezervou už nám párkrát poradil špatně. Třeba se stane zázraksmajlík

8.1.2013 18:36
krejcizdenicka

XXX.XXX.240.1

Dobrý den,
masti a kapky do očí jsou takřka stejného složení jak pro lidi tak pro zvířectvo. Ještě bych možná zkusila i Floxal (já ho mám od veta, tak nevím, jestli bude zrovna tohle k dostání v lékarně) pro případný vřed na rohovce. Jinak určitě ten Maxitrol (je v dostání i jako kapky), mám s ním taky moc dobré zkušenosti jak u sebe, tak u zvířat.

18.1.2013 21:37
lenya

XXX.XXX.191.251

náš beránek už si dvakrát během jednoho měsíce poranil rohovku při devastaci rybízových keřůsmajlík poprvé to vypadalo dost děsive, oko měl úplně bílésmajlík léčila jsem mu to na telefonickou radu našeho veterináře optalmoframikoinem compozitum (s kortikoidy) a za pár dní měl oko krásnésmajlík
Podruhé nebyl zákal tak silný, tak jsem to nechala být a cca za týden zmizel sámsmajlík

1.4.2018 06:48
Kačka 73

XXX.XXX.92.164

Dobrý den je volně prodejny dekuji.

1.4.2018 07:12
Kačka 73

XXX.XXX.92.164

Dobrý den, maxitrol je volně prodejny? Dekuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.4.2018 09:01
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kačka 73 napsal(a):
Dobrý den, maxitrol je volně prodejny? Dekuji.

Ne.

Žádné kapky s antibiotiky nejsou volně prodejné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík