Kacule

XXX.XXX.140.29
Taky by se mi hodilo. Já mám ovky zavřené už od soboty, jelikož se jedné nalilo vemínko a můj laický pocit byl, že už to bude...No...dneska jsem je zase vypustila do ohrady a stále čekáme a čekáme
Přidala bych sem pro porovnání fotku, jenže naše ovce jsou ocasaté, takže by z toho asi nic nebylo.
Já to řešim každý rok a protože vždycky začně nějaká prvnička, tak jsem z toho nervní..:D..navíc ted je to jedna suffolčka, které mám jen tak na změnu barvy stáda, mám jinak ZW a u těch to poznám v poho..hlavně holky se už naučily rodit dopoledne, takže vím, že v noci to nehrozí..:D
Takže frndu vidím dobře..ale zdá se mi naběhlá, jelikož při srovnání s druhou SF, která má už sice vemínko taky, tak ta na frndě žádné změny nemá..ale možná že fakt už magořim:).
Mám strach o větší jehňata, protože jsem uděla pokus je zkřížit s ZW beranem a to není žádný drobeček..
každá ovce to má trochu jinak, záleží na tom, jaké má její vemeno pžirozený tvar. Některým klesne víc dolů, některým takhle dozadu a jiným jde do šířky. U některých ovcí struky směřují dolů, u jiných trčí do stran. Ale nikdy jsme neměla u ovce vemeno, které by plandalo jako krávám nebo některým kozám, ale nechovám mléčné plemeno, tam to může vypadat jinak.