Pokud je ten výtok opravdu krvavě hnisavý tak bych volala veterináře. Jak moc toho výtoku je? U nás kozy mají taky občas jakoby krev je to třeba i týden před porodem. A asi 24 hodin před porodem mají jinak nateklou vulvu a je vidět bílý neprůhledný hlen (může vám to připadat jako hnis).
farmarkawebi
napsal(a):
prosim poraddte mi mam taky problemik mam kotnu kozu a mylim ze sa bude kotit ,ale,,,,ma naliate vemena a ma krvavo hnisavy vytok ,v noci to uz vyzeralo ze sa okoti a ona stale nic mozete mi poradit ci je to len plany poplach alebo mam este cakat dakujem iveta
To může být hlenová zátka a koza může klidně rodit i 12 hodin,pokud nepraskla plodová voda a nerodí víc jak 12 hod,tak bych pokala. Porodem myslím,že koza tlačí v intervalech a ne výtok,ten může být i déle. Pokud chcete jistotu,tak zavolejte veterináře a ten zjistí,jestli se koza otevírá,nebo to zkuste vy,sáhnout do ní. Pokud je zavřená,nedostanete se do ní,ale opatrně,aby jste neprotrhla obal.
farmarkawebi
napsal(a):
a ma silne naliate vemena ,uz 3 den a ma taky hlienovity vytok a silne napuchnutu vulvu,mala by sa kotit o 2 tyzdne ale je mozne ze ju skocil skor
mám kozu,která jí má napuchlou a až jí splaskne,tak porodí,zhruba za 10 - 14 dní,takže je možní,že porodí v terménu,jen vám to dělá napínavější.
foto neviem dat ,zial, ale kozla zije a hybe sa ked jej dam na brucho ruky pekne sa prevracia ,takze viem ze je v poriadku ,a ked ma ten hnisavy vytok nemusi sa teda este okotit ,,moze mat iba neaky zapal????ona je druhorodicka ale,prvy porod neviem ako prebiehal ,,kupila som ju az neskor .....ako dlho mam este pockat
farmarkawebi
napsal(a):
1 den mala len naliate vemeno a krvavy vytok,vcera len lezala a bola nesvoja zacal aj vytok hlienovity,v noci bola silne napuchnuta zo silnym vytokom ,dnes je to 3 den co uz je taka no neviem ,ma cakat este co urobi a kolko asi este mam cakat
tak to bych už na nic nečekala a volala veta.