Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.2.2013 19:36
suffolk

XXX.XXX.159.157

Dobrý den
Má smysl dávat ovcím na přilepšenou obilí konkrétně triticale? Mě lidi dost říkají že obilí musí být rozdrcené něco jako ovesné vločky jinak to ovcí jen projde ale nestráví to.

14.2.2013 06:43
stozi

XXX.XXX.127.17

Musím se přiznat, že o této hybridní obilnině moc nevím, ale co se týká jádra tak názory se liší. Já mám VF ovce na mléko takže jádro dávám (oves, ječmen a trochu ječného šrotu)...a dávám jádro celé a jelikož bobky jsou čisté bez zrn tak si myslím, že to v pohodě stráví. Je to jen o zvyku toho zvířete a jeho mikroflory uvnitř... smajlík

15.2.2013 17:24
kohoutka

XXX.XXX.182.78

Pro ovce je asi nejvhodnější ječmen a oves,my jsme původně dávali šrotovaný ale hodně to práší , přešli jsme na celý ale ideální by byl asi mačkaný, určitě se narušením zrna zvyšuje stravitelnost a mačkaný by tak neprášil,bohužel mačkač nemáme tak je to na holkách aby si poradilysmajlík

15.2.2013 18:30
11.11

XXX.XXX.21.64

Dobry den Souhlasím stím že oves je pro ovce nejlepší já pěstuji tritikale tak ho i krmim dávám ho i ostatní druhy obilí vcelku u šrotu je nebezpečí nafouknutí hlavně když na něj ovce nejsou zvyklé u ovcí krmíme v první řadě bachorovou mikrofloru ata je uzpůsobena na určitou krmnou dávku přidánímšrotu se do bachoru dostane hodně lehce stravitelných škrobů a bílkovin na které si bakterie musí zvyknout jinak hrozí bouřlivé kvašení takže ze začátku menší dávky a postupně zvyšovat Tritikale má vinikající krmnou hodnotu srovnatelnou s kukuřicí dále je měkčí než ječmen nebo pšenice tak ho ovce dobře rozžvykají Na přilepšení vám můžu doporuči sušené cukrovarské řízky a pšeníčné otruby smíchat 2: 1 přidat vitamix namočit a druhý den krmit je to dolněk cukrů i bílkovin vyzkoušejte a uviďíte sám Chovu zdar

17.2.2013 18:28
farmatehov

XXX.XXX.18.54

Dobrý den, když jsme začínali tak jsme dávali mačkaný oves s ovesnýma otrubama 1:1 asi tak štvrt kila na dospělou ovci. teď se nám rozrústlo hospodářství a nestíháme, tak jsme se vykašlali na dokrmování. když se to nedělá pravidelně, tak to ovcím zbytečně rozhodí trávení. ovce mají pouze pastvu, seno, krmní slámu, liz a vodu, oves používáme pouze jako lákadlo když je odčervujeme. a výsledek? od suffolčic a sharolaisáka jsme měli v 6 měsícich jehňata čistá váha v průměru 18 kilo. bez další práce s krmením a placení za drahé obilí

24.2.2013 00:34
goldflorén

XXX.XXX.213.22

xx

Přidejte reakci

Přidat smajlík