včera se nám narodila kůzlata a s manželem jsme se rozhodli, že si kozičku necháme a kozlík půjde do světa...jaká jména máte pro kozenky?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Praktické je dávat jméno, které si přinese na svět ( nezapomenete kdy se narodila ). Ve vašem případě by to byla Sváťa.
Dobrý den, já mám u kozenek bobulová jména, u těch, které jsem nakoupila - takže Bobule, Malina, Ostružina, Jeřabina, Brusinka, Bezinka, Trnka, Borůvka. Starou kozu jménem Julča jsem tak koupila, to už jí to jméno měnit nebudu. Vlastní odchov bude mít jména bylinková a kytičková - zatím jen Meduňka (od Maliny - ctím první písmeno), no a uvidím, co se narodí Takže třeba Bazalka, Jasmína, Jahůdka, Ožanka, Orsejka, Majoránka...

My máme zase spíš podle toho, jak vypadají: Strakatka, Rohatka, Zrzka, Černoška, Šedivka, Hlavěnka (má neobvyklý tvar hlavy - spíš kozlí), pak máme dvoje dvojčata kozičky: to jsou Dorka a Fidorka, Rezka a Terezka (aby se nemuselo volat najednou tolik jmen, takže volám Fidorky, Terezky! a přijdou obě z dvojčat). Marie

My jsme měli před dvěma lety Lenina. Narodil se 22.4. Byl to miláček. Už jsme ho snědli.