Kožní plíseň u kozy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.2.2013 09:08
mmackova

XXX.XXX.186.98

Pořídili jsme si starou kozu, která má na několika místech po těle léze s vydrbanou srstí a strupy. Veterinář provedl seškrab a odeslal vzorek na kultivaci. Vyšetření na plísně vyšlo pozitivně, ale plíseň se nepodařilo vykultivovat, takže nevíme, o jaký druh se jedná. Veterinář doporučil mytí nějakým spec. šamponem, ale jednak to teď v zimě není proveditelné (nechci ji stresovat před porodem a mohla by nastydnout), jednak bych spíš věřila nějaké vnitřní léčbě. Nemáte, prosím, někdo zkušenosti s nějakým účinným antimykotikem na vnitřní užití?
Předem díky.

25.2.2013 09:27
ares.n

XXX.XXX.233.81

Mě pomohla mast CLOTRIMAZOL AL. Je to na plízen na nohy. U nás to zabralo jak u psa tak u berana

25.2.2013 16:16
rosnička

XXX.XXX.150.169

NEOSTOMOZAN a celou kozu jím postříkat mastičkou vyléčíte jeden flek a vedle se udělá další.Neostomozan Vám prodá každý vetr. je levný a ředí se vodou.

25.2.2013 16:38
lenuna

XXX.XXX.183.13

Nám pomohl také NEOSTOMOZAN akorát pokud se nepletu tak ta litrová láhev byla přes 1000 korun.Ještě skusit naředěný hypermangan.Ten taky trochu pomůže.Kozenku postříkejte ona to přežije.

25.2.2013 18:18
rosnička

XXX.XXX.150.169

Neostomozan se prodává také v ampulce která se ředí do 1,5 až 2 L vody , ampulka stojí od 25 kč do 45 kč a máte z toho postřik na několik koz . 1 L láhev je zbytečné kupovat .

23.3.2017 23:27
3tyns

XXX.XXX.211.225

Ahoj moje koza má plíseň nevíte cim je to spusobeno abych se priste vyvarovala díky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.3.2017 07:36

3tyns napsal(a):
Ahoj moje koza má plíseň nevíte cim je to spusobeno abych se priste vyvarovala díky.

To, co je na obrázku, vypadá úplně jinak než typická plíseň, ale úplně stejně jako různé parazitární infekce.

24.3.2017 07:58

Bodlinko: Takže napíchat Ivermectinem? To bylo zatím to jediné, co mi kdy pomohlo.
Měla jsem již 2x kožní problém - jednou u ovce, jednou u kozy. Ovečka měla ošklivé vydrbané mokvavé plochy (v létě). Přepíchávali jsme 2x Ivermectin. Předtím "koupel" v Neostomosanu neudělala vůbec nic :(
Koza taky vydrbáno - ale tam to byly nejspíš všenky, ale nohy měla už taky bolavé a bez srsti... opět zabral Ivermectin.

Vzhledem k tomu, že mi k nim nikdo vyjet nechce, ani udělat stěry, tak stejně nezbývá nic jiného, než holt zkusit ten nejdostupnější Ivermectin a kdyby náhodou nezabral, tak teprve vymýšlet stěry nebo něco podobného. Třeba máte ochotnější vety v okolí, ale tady k malým hosp.zvířatům prostě nikoho nedostanu, protože o nich "nikdo nic neví"

24.3.2017 11:51

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Bodlinko: Takže napíchat Ivermectinem? To bylo zatím to jediné, co mi kdy pomohlo.
Měla jsem již 2x kožní problém - jednou u ovce, jednou u kozy. Ovečka měla ošklivé vydrbané mokvavé plochy (v létě). Přepíchávali jsme 2x Ivermectin. Předtím "koupel" v Neostomosanu neudělala vůbec nic :(
Koza taky vydrbáno - ale tam to byly nejspíš všenky, ale nohy měla už taky bolavé a bez srsti... opět zabral Ivermectin.

Vzhledem k tomu, že mi k nim nikdo vyjet nechce, ani udělat stěry, tak stejně nezbývá nic jiného, než holt zkusit ten nejdostupnější Ivermectin a kdyby náhodou nezabral, tak teprve vymýšlet stěry nebo něco podobného. Třeba máte ochotnější vety v okolí, ale tady k malým hosp.zvířatům prostě nikoho nedostanu, protože o nich "nikdo nic neví"

Mokré mokvavé plochy na ovci v létě není parazit, ale pravděpodobně dermatofilóza, též "fleece rot", hniloba rouna.

u koz na nohách něco, na co nezabírá neostomosan, je zase spíš svrab.

jolyha

25.3.2017 20:18
jolyha

XXX.XXX.229.101

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mokré mokvavé plochy na ovci v létě není parazit, ale pravděpodobně dermatofilóza, též "fleece rot", hniloba rouna.

u koz na nohách něco, na co nezabírá neostomosan, je zase spíš svrab.

No a na svrab by pomohl ten Ivermectin. Neostomosan je na dravčíky, případně všenky a hlavně i mouchy (masařky, které kladou kam nemají - bobky na zadeli apod.). Mokvavé plochy na ovci nevím, pokud nevidím, neporadím bohužel.

26.3.2017 21:46
3tyns

XXX.XXX.211.76

Toto jsem koupila od vet. Koza má pri plisen. A odcervim.

25.2.2018 14:59
Mlsná koza

XXX.XXX.199.242

3tyns napsal(a):
Toto jsem koupila od vet. Koza má pri plisen. A odcervim.

A pomohlo to? Naše koza vypadá uplně stejně teď v zimě. Odčervili jsme Panacure...
Tak jestli mám ještě něco koupit...?

6.5.2019 11:08
3tyns

XXX.XXX.58.85

Ahoj mám dotaz nevíte co by to mohlo být? Podle mě plíseň ale zas to nemá po celém těle.. pouze hřbet a pomalu už hlava ;(

6.5.2019 11:14
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Neostomosan- hmyz, roztoči

Imaverol- plísně

6.5.2019 12:38
3tyns

XXX.XXX.58.85

Ok zkusím diky

Přidejte reakci

Přidat smajlík