ahojte moji suputnici,,,,, potrebovala by som malu radu od vas ,,,minuly tyzden sa mi okotila koza ma 3 prekrasne kozliatka ale ,,,je tu problem uz par dni koza nema mlieko pekne zerie aj pije nieje problem a dnes mi zacala dost krvacat ,,nieje to spinenie po porode ale doslova jej vlastna krv ked som rano prisla do chlievika bolo tam jak po zabijacke ,,,volala som aj 2 veterinarov obaja su vypnuty tak si neviem rady,,,,,,kozliatka uz par dni krmim z flasky kazda vypije 250 takze su paradne hladne aj ked vidim ze ju cecaju ,,chvilu ich necha a potom ich odkopne alebo odide ,,,vemeno ma prazdne ani nieje tvrde ani horuce ,,,,neviem co s tym ze krvaca ani s tym ze nema mlieko ,,ved zerie jak male tela prosim poradte mi co s tym
To jsou starosti. A ta krev je bez zápachu a je tmavá ? Některá koza se čistí dost vydatně a kdyby byla po porodu nějak vážně poraněná ,tak už ani snad nemůže žít? Chce to doktora . To ,že nemá mlíko taky značí vážné potíže. Mléko není z nedostatku vápníku - mimojiné. Jestli kůzalta vypijí 250ml za den ,tak musí pít i od matky - to by možná vysvětlovalo to prázdné vemeno. Hlavně ,že žere. Zkuste volat doktora ,nebo sehnat někoho ze statku ,možná by taky uměl poradit. Renata
dobry den ,,,dakujem za radu ,,,,dala som koze vypit repikoveho caju par krat z den asi 4 dni v kuse a je to uz lepsie ,,,,,sice krvaca ale nieaz tak ako pred tym,,,,,a kozlence sice piju 250ml aj viac ale nie za den ale kazde 3-4 hodiny ,,,,,matka ich nechce pustit k vemenu ,,,ma ho prazdne nieje ani tvrde ani horuce proste ako handra ,,,ked si chcu pocucat tak ich odkopne nohou .....asi tak,,,,,,a veterinarka povedala ze koza je v poriadku ,,,mam male kozlata prikrmovat ba dokonca krmit pretoze u koz sa obcas stava ze ked maju mnohopocetny porod tak vytvoria len mlezivo ale ostatne uz nevladze bo je vycerpana po porode ,,,mam ju len rozdajat a ona si ze pusti
Daniella

XXX.XXX.239.85
Ahoj,
Skus jej davať zapareny šrot hlavne tu vodu to velmi pomaha na tvorbu mlieka po pôrode a niečo štavnate trebars krmnu repu ale mlade by mali s ňou byt inak ich uplne odvrhne.