Pokud máte flaškáče a chce ho nechat na chov (usuzuji z koupě holky), tak si koledujete do budoucna o malér. Beránek odchovaný na flašce se člověka nikterak nebojí, nemá vůbec problém pořádně potrkat, apod. Už to pár chovatlů zažilo na svou kůži, jak může být takový beran "příjemný". Za ty nervy a případné zranění to nestojí. Tohoto beránka to chce pak uklidit do mrazáku a na chov koupit jiného.
Do chovu to chce berana, kterého odmala nikdo nehladil, aby si udržoval přirozený odstup.
sandy07
napsal(a):
Děkuji za názor, abych ho uklidila do mrazáku, tak to opravdu nedokážu... Uvidíme jak se to bude vyvíjet, případně ho dám kamarádce na farmu, ale do mrazáku já určitě ne. Jinak jsem se ptala na prostor, což se mi odpovědi nedostalo.. Děkuji
Myslíte na pastvě nebo ustájení?
sandy07
napsal(a):
No možná obje, pokud poradíte, budu ráda Budeme mít dvě. Víc ne
Beránek do chovu by měl mít nejmémě 1.5 m2 a ovečka, kdyby měla mít jehňata tak nejmíň 2m2 jinak zhruba stejně jako beránek a co se týče pastvy tak já chovám asi 8 ovcí na hektaru záleží jak je tráva hustá a vysoká. Chtěla byste je mít do celoročního chovu nebo jen do podzimu na vypašení zahrady?
sandy07
napsal(a):
Já s chovem nemám vůbec zkušenost, proto se na to ptám, jak velký prostor. Můžete mi i napsat na co si dávat pozor a tak? Krmím ho kojeneckou výživou, už jsem ho na tom převzala. Mám objednané mléko pro jehňata..
Touhle dobou už by nebylo špatné aby tam měl beránek seno a ještě lépe i trochu mačkaného obilí (ovesné vločky) a vodu, mohu vám vřele doporučit napáječku sice stojí asi pět set kč ale ušetří to spoustu času a nemusíte na to pořád myslet. Až mu budou 2-3 týdny tak by možná nebylo špatné mu trochu snížit denní dávku aby byl mírně hladový a musel skusit i něco jiného na zub. Zatím mě nic jiného nenapadá. Kdyby ještě něco tak dejte vědět. Ať se daří.
Adresa je http://www.kamir.cz/m87-cz-miskove-napajecky-jazykove ,já mám tu poslední ale nějak ji ted zdražili určitě byla levnější a vločky namáčet není potřeba.