Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.3.2013 19:58
hospodar

XXX.XXX.219.1

Dobrý den chtěl bych se zeptat. Budu si pořizovat kozu pro vlastní potřebu a když jsem tady četl některé članky tak tam bylo o registraci kozy a davaní známek na ucho tak by mě zajimalo jestli neco takového musím mit děkuji vam za odpovědi.smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.3.2013 09:32

Ano, podle zákona musíte, není to nic složitého. Je tady už hodně o tom napsáno, tak se ponořte do studování příspěvků.

20.3.2013 10:32
hospodar

XXX.XXX.219.1

Ale nikde jsem nenašel kde ji registrovat a co to obnaší, nedokažu si před stevit registraci kozy. A hlavně duvod registrace.

20.3.2013 11:13
ivinkad

XXX.XXX.51.27

hospodar napsal(a):
Ale nikde jsem nenašel kde ji registrovat a co to obnaší, nedokažu si před stevit registraci kozy. A hlavně duvod registrace.

Informace k registraci neleznete na těchto stránkách http://www.cmsch.cz/ovce-kozy/. Zaregistrujete provozovnu, stáj pro kozy a pak uź jen nahlásíte kozy, až budete mít. Důvod registrace? Popravdě jsem nepátrala, je to prostě povinnost

20.3.2013 11:43

hospodar napsal(a):

Myslím, že důvodem bude třeba to, že v případě nějaké infekční nemoci, která se týká toho kterého druhu zvířete, je potřeba vědět, kde všude ta zvířata jsou a jejich možná kontrola, jestli nejsou nakažená. Moc se mi to taky nelíbí, dá se to zneužít, konec konců už to tady bylo za války, po válce a i dřív - přijdou, zabaví... Jenže zákon je zákon... Radši nebudu strašit. Marie

20.3.2013 22:26
hospodar

XXX.XXX.219.1

No kozu budu mít jen jednu tak nevím jestli to nebude zbytečný s tou registraci, a chova tu někdo kozu nebo kozla bez ragistrace?

20.3.2013 23:21
nanarchie

XXX.XXX.216.102

Podle zákona musíte mít registrovanou i jednu kozu. Samozřejmě, že se chovaj i bez registrace.smajlík

21.3.2013 07:39
danurba

XXX.XXX.100.19

Kozy jsou stádová zvířata a podle zákona je jejich chov osamoceně zakázaný. Pořiďte si kozy dvě, bude to pro ně lepší. A podle zákona musíte zaregistrovat i jedinou kozu starší 6 měsíců. Registrace je zdarma, vše se dá udělat přes inetrnet, platíte jen ušní známky, jedna stojí cca 4kč, zato poštovné za jejich zaslání asi 100Kč.

21.3.2013 07:39
danurba

XXX.XXX.165.46

Kozy jsou stádová zvířata a podle zákona je jejich chov osamoceně zakázaný. Pořiďte si kozy dvě, bude to pro ně lepší. A podle zákona musíte zaregistrovat i jedinou kozu starší 6 měsíců. Registrace je zdarma, vše se dá udělat přes inetrnet, platíte jen ušní známky, jedna stojí cca 4kč, zato poštovné za jejich zaslání asi 100Kč.

Přidejte reakci

Přidat smajlík