Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.3.2013 20:37
králík75miloš

XXX.XXX.142.79

Dobrý den! Chtěl bych se zeptat, zda někdo má zkušenost s narozením slepých jehňat. Tento týden se mi narodila dvojčata jedno má kalné jedno oko, druhé obě - podle mě na ně nevidí. Může mi někdo poradit, kde je problém, případně jak dál postupovat , případně jestli je to nějaká dědičná vada, která se bude opakovat, i když loni matka těchto dvojčat měla normální jehňe. Děkuji za radu. Miloš

22.3.2013 22:28
roklanka

XXX.XXX.45.210

Je možné,že se jední o infekci ,sežeňte si oční mast (lidskou) ,oči oplachujete Opthalem a do oka mázněte mast,velmi pravděpodobně to vyléčíte.Roklanka

22.3.2013 22:56
lenya

XXX.XXX.191.251

také bych to viděla nejpravděpodobněji na zánět rohovky vlivem infektu, nejlepší by byla asi antibiotická mast např. opthalmo-framikoin, popř. opthalmo-framikoin compozitum(s kortikoidy) ty jsou ale bohužel pouze na recept, tak byste musel stejnak volat veterináři, nebo můžete zkusit i Vašeho obvoďáka smajlík stačí mazat 1-2x denně ,pokud do týdne neuvidíte změnu, pak opravdu nevímsmajlík

23.3.2013 06:25
michuela

XXX.XXX.130.162

Ještě bych doporučila obdobnou mast Maxitrol, je silnější a zabrala mi tam kde i ophtalmo framykoin nezabral. Veterinář by ji měl mít v ordinaci, případně vám napíše recept.

26.3.2013 21:01
radix

XXX.XXX.19.1

Dobrý den, letos se mi to také stalo..dvojčátka..ovečka z obou stran, beránek jen jedno oko..bílá skvrna téměř přes celé oko..pomohla mi již zmiňovaná mast opthalmo-framikoin..mazala jsem každý den ráno a po dvou max. po třech týdnech bylo po skvrnách..
Tak ať se zadaří.

Přidejte reakci

Přidat smajlík