Porod nevyvinutého plodu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.4.2013 16:43
albi

XXX.XXX.77.6

Zdravím, včera nám rodila prvnička, jehně mělo levou hrudní končetinu pod sebou, tak jsme ji trochu pomohli a bezprostředně po porodu z ní vyšel i malý necelých 20 cm dlouhý nevyvinutý plod. Může mi tu někdo říct co se s druhým jehnětem mohlo stát během březosti nebo nějaké vysvětlení tohoto? Případně odhad stáří plodu? První jehně je pěkné zdravé, mělo přes 4 kg. Doufám, že to nikoho neurazí, když sem dám fotku plodu, přeci jen jsou to stránky odborněji zaměřené a i toto patří k životu.

7.4.2013 18:28
mamčis

XXX.XXX.245.37

albi napsal(a):
Zdravím, včera nám rodila prvnička, jehně mělo levou hrudní končetinu pod sebou, tak jsme ji trochu pomohli a bezprostředně po porodu z ní vyšel i malý necelých 20 cm dlouhý nevyvinutý plod. Může mi tu někdo říct co se s druhým jehnětem mohlo stát během březosti nebo nějaké vysvětlení tohoto? Případně odhad stáří plodu? První jehně je pěkné zdravé, mělo přes 4 kg. Doufám, že to nikoho neurazí, když sem dám fotku plodu, přeci jen jsou to stránky odborněji zaměřené a i toto patří k životu.

Tak přesně tohle se nám letos stalo u kozy. Porodila nejdříve zdravého kozlíka, měl taky špatnou polohu nožiček, ale srovnali jsme to. Pak byla asi čtyřhodinová pausa a z kozy vyšel plod asi ve stejném stádiu jak u vás a vzápětí potom porodila ještě jednoho kozlíka, trochu jsme ho rozdýchali, ale měl se čile k světu. Koza má všeho dostatek a nebyla ani pochudlá, myslím že nedokázala uživit všechny plody a jeden se přestal vyvíjet.

7.4.2013 18:51
agentka

XXX.XXX.3.53

už jsem to taky měla - dle mého malé odumře a koza nebo ovce ho v sobě zapouzdří a druhý plod normálně doroste...

7.4.2013 21:42
pajca

XXX.XXX.234.122

albi napsal(a):

Mě to strašně připomíná obrázky znetvořených jehňat Schmallenberg virusem.
Myslím, že je to určitě ono, ty pokroucené nohy a páteř. Nedá se proti tomu zatím
nic dělat. Zatím, snad jediným řešením je připouštět až v listipadu, kdy už nelítají
komáři, kteří virus přenášejí. Můžete napsat,přibližně odkud jste?

7.4.2013 21:46
pajca

XXX.XXX.234.122

Ještě něco. Pokud Vás to zajímá, tak se podívejte na stránky SCHOK, je tam o tom
článek od Mvdr Axmana na druhé stránce jejich novinek.

7.4.2013 23:17
albi

XXX.XXX.213.94

pajca napsal(a):
Mě to strašně připomíná obrázky znetvořených jehňat Schmallenberg virusem.
Myslím, že je to určitě ono, ty pokroucené nohy a páteř. Nedá se proti tomu zatím
nic dělat. Zatím, snad jediným řešením je připouštět až v listipadu, kdy už nelítají
komáři, kteří virus přenášejí. Můžete napsat,přibližně odkud jste?

Litomyšlsko. Tak přepočtem byla připuštěná 7.listopadu. Tak ta hlava otočená o 180° mi byla také divná, i když nevím jestli to není třeba fyziologické v tak ranném stádiu.

7.4.2013 23:47
mamčis

XXX.XXX.245.37

To naše kůzle nemělo žádnou abnormalitu, nohy i páteř vypadaly normálně.

8.4.2013 13:00
kohoutka

XXX.XXX.193.239

Nám se stalo něco podobného u ovce prvničky vloni jen plod byl velký cca 10 cm,druhé jehňe v pořádku,při virové nákaze by asi byla postižena všechna mláďata?

Přidejte reakci

Přidat smajlík