Mesacne kozla - ako krmit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.5.2013 10:30
marek98

XXX.XXX.37.162

Vcera som si kupil mesacne kozla a neviem ci mu staci trava a voda.Mam ho este nejako dokrmovat?? ako?? s cim??(Mam aj dospelu kozu) Treba mu nejake vitaminy? a kedy moze jest obilniny(raz ovos jacmen kukuric- Co je najlepsie???)DAKJEMsmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.5.2013 12:36

Ještě mě napadlo - jestli je ta Vaše velká koza dojená, dávejte kůzleti mléko od ní, aspoň měsíc. Bylo by to lepší než krabicové kravské, jak jsem Vám psala v druhé odpovědi. Ostatní krmivo stejně jako velká koza. Nenechávejte ho samotné, dejte je dohromady, pokud ho velká snese. Marie

7.5.2013 13:58
marek98

XXX.XXX.37.162

lenze male nechce velmi jej mlieko,ako ju mam na to mlieko naucit,ano su spolu,len neviemci je to normálne ale stale donho stucha rohami smajlík

7.5.2013 14:35

Že ho trká, je normální, ale nesmí to být moc, aby mu neublížila. Budete ho muset hlídat zpovzdálí. Když budete až u nich, bude se velká koza chovat, jako když ji nutíte a nesnese ho vůbec. To malé je vyplašené, změna prostředí, nemá matku atd. Asi máte dvě možnosti: být hodně trpělivý a zkusit (výsledek velmi nejistý), jestli se Vám nepodaří vytvořit nějaký dobrý vztah mezi velkou kozou a kůzlete. Jestli máte někoho na pomoc, držte starou kozu a dejte kůzleti napít přímo od ní. Asi nebude zpočátku chtít, je to jiný pach než matka, ale zkusit párkrát můžete. Když se napije, dobře, pak je nechte, jen kdyby ho moc nebezpečně trápila, musí kůzle pryč. Pak by bylo zcela závislé na Vás, to jest musel byste ho krmit z láhve mlékem od velké kozy a dát mu k dispozici seno a vodu. každopádně první den nečekejte, že velká koza bude skákat radostí a kůzle ji hned přijme za matku. Nevím, nevím, proč máte vůbec tak malé kůzle? Nešlo to počkat? Napište, jak to dopadlo, jsem zvědavá. Marie

7.5.2013 16:48
marek98

XXX.XXX.37.162

zatial sa pasu spolu a dal som ich na lano ale tak ze na seba uplne nedotiahnu aby sa nezamotali a aby sa nebili. inak aj v noci s pali pri sebe ale cez den, ja neviem ci to ma byt hra alebo ho bije ale uz si zvykaju trochu na seba a s tim mliekom to skusim tak ze , prilozim male k vemienku .DAKUJEM velmi pekne..(som len 14 rocny tak sa ucim :Dsmajlík)

7.5.2013 16:49
marek98

XXX.XXX.37.162

je to dobre ked velmi vela travi zje lebo trvu papka celkom pekne aj vodu pije a seno jej tiez dam
smajlík

7.5.2013 17:27

Taky se podívejte na bobky, asi je kůzle na trávu zvyklé, ale mohlo by mít průjem, kdyby zvyklé nebylo. Proto je dobré, když má seno někde v dosahu. Jestli spí spolu, bude to dobré. Ale s tím lanem opravdu opatrně, zamotá se velmi lehce. Držím palce. Marie

7.5.2013 22:09
vokjam

XXX.XXX.205.189

Nechápu, jak někdo může prodat měsíc staré kůzle na chov /pokud matka neuhynula a pod./ !!!

7.5.2013 22:41
marek98

XXX.XXX.37.162

OK Male kozliatko mi pekne pije mliecko od kozy ale tak ze ju musim "oklamat " a to ze si sadnem ze ju idem dojit a popod moju nohu prestrcim male aby si naslo struk a potom iba "MLASKANIE "pocujem tak dufam ze vsetko bude OK.Ale keby koza bola sama urcite mu neda napit ale don "vrazi "rohami tak velmi pekne dakujem za DOBRU RADUsmajlík este raz Dakujem
Marek

8.5.2013 12:52
marek98

XXX.XXX.37.162

Tak dnees su uz na seba lepsi uz ju tak velmi nebije rano som ic dal na pasu aby sa mi napapkali a este s tim mliekom staci davat raz za den alebo rano a vecer alebo casterjsie AKO??? DAKUJEMsmajlíksmajlík

9.5.2013 10:46

Marku, to jsem moc ráda, že to vypadá dobře. Nebyla jsem na intenetu, až teprve dnes, ale myslela jsem na to, jak to asi u Vás vypadá. Díky Bohu. Jste šikovný kluk. Ale příště, když to bude možné, si berte kůzle mnohem větší. Marie

9.5.2013 10:47

Ještě k tomu mléku - nejlíp by bylo 2 x za den, jestli můžeš. Ráno a večer. Marie

9.5.2013 14:10
marek98

XXX.XXX.37.162

Ano tak davam rano a vecer . vipije asi tak 0.5-1 liter a to je vela alebo malo??
smajlík
Marek

9.5.2013 16:29

Já myslím, že to je tak akorát. Čím víc poroste, tím víc vypije, ale za 14 dní už můžete pomalu přestávat přidávat mléko. Možná už samo nebude chtít tolik. Ta velká koza je k němu už milejší nebo ho musíte teď dokrmovat z flaštičky, protože se nedá oklamat? Marie

9.5.2013 22:49
marek98

XXX.XXX.37.162

Neee praveze ju "oklamem" s tym dojenim a ono si pomalicky pije a ja velku kozu podrzim aby neodisla.Male sa napije a potom pekne odcupka a ja ju potom normalne dodojim do prazdna :D A ano je k nemu milsia uz si pomaly zvykaa :D este raz ĎAKUJEM a keby nieco ozvem sa a aj napisem ako sa im darii OK??

10.5.2013 10:00

OK smajlík. Marie

Přidejte reakci

Přidat smajlík