Vlna jde lehko odtrhnout

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.5.2013 14:29
lenya

XXX.XXX.247.227

Dobrý den, už jsem asi před 14ti dny vkládala na moderku dotaz jménem,, zapáchající lysiny,, doteď se mi bohužel neozval nikdo kdo by se s tímto ptoblémem kdy setkal a problémy přetrvávají, tak se táži znovusmajlík V dubnu jsme koupili ovečku která byla do té doby celou zimu ve chlívě... měla hodně zakrmenou a řidkou vlnu a při stříhání jsme zjistili, že i plnou již mrtvých klošůsmajlík už u sřihání vlna místy od kůže sama odpadávala a u kořínků byla pokrytá žlutými strupy ve kterých jsou patrné kousky sena. Něco jsem odtrhala(šlo to úplně samo) a zbytek nechala, že to snad odroste... Pro jistotu jsme ještě 2x ,,odblešili,, (spot-on Butox) Do dnes jí otrhaná místa už malinko zarostla, ale tam kde jsem vlnu nechala jde krásně oškubat a kdybych měla pokračovat všade kde to jde, nic na ní nezbydesmajlík přikládám foto oškubané vlny (otočené naruby) a moc Vás prosím o radu co stím????

21.5.2013 15:22
davindus

XXX.XXX.207.148

Pokud se jedna o jednu či par kusu ovcí tak se muže jednat oto že ovce měla těžky porod, taky muže znamenat nedostatek mineralu a vitaminu... mně se to stalo taky a ovce podrostla ....

21.5.2013 17:16
melkor

XXX.XXX.17.140

zřejmě to budou kožní paraziti,nám se to občas taky stane,veterinář musí píchnout dectomax,to je zabije,stará vlna ale stejně sleze.

22.5.2013 11:20
honzapm

XXX.XXX.29.18

Dobrý den, mohu se zeptat, kde jste tu ovečku koupili? Děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík