Dobrý večer!
Zas Vás všetkých pekne prosím o radu,naposledy sa mi aj vďaka vám podarilo zachrániť kozliatko
Mám kozu ktorá bola prví krát okotená,ale potom som jej prikladal aj cudzie kozľatá,nech sa nažerú.Keď nechcela stáť tak som ju pridržiaval a kozľatá jej zubami narobili rany,na ktorých sa vytvorili chrasty.
Od vtedy sa jej na vemene robia tvrdé hrčky,na ktorých sa potom vytvorí chrasta.
Už som jej to skúšal dezinfikovať jódom(na radu vet.)
A posledný týždeň jej to umývam hypermangánom a natieram jej to masťou EURIVET ,ale zlepšenie som nespozoroval.
Prenosné to podľa mňa nebude,lebo kozľatám čo ju cicali a ani ostatným kozám nič nieje.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Natírejte jí to nejlíp měsíčkovou mastí ze sádla a jestli nemáte, tak jen samotným sádlem (bravčová masť), celé vemínko změkne a ty strupy (chrasty) se odloupou. Hypermangan nebo jód vysušuje, ona potřebuje namastit.

Marku, škoda, že nemáte tu masť s měsíčkem lékařským. Já jsem také používala na mazání pokousaného vemene sezamový olej s měsíčkem lékařským (nehtík lekársky) pro malé děti. Myslím, že ta pokousaná místa jsou možná trochu zanícená (zapálené), takže by ten měsíček (nehtík) mohl zánět uklidnit. Ty hrči můžou být také jizvy - jestli jsou zatvrdlé tam, kde byla rána a už tam nic není jen to tvrdé místo. Jestli máte možnost, udělejte si tu masť s nehtíkom sám. Není dobré nehtíkové mazání z lékárny, protože tam jsou další chemikálie. Vezměte sušený nehtík, roztopte bravčovú masť a do nej nasypte ten nehtík. Nechajte to na miernom plameni asi 10 minút, no nech sa to nepripáli. Potom to přeceďte přes hadřík a nechte vychladnout. A je to hotové léčivé mazání.
Nebude to len z pohryzenia,lebo sa to pomali rozširuje ďalej,na slabiny aj na stehná. Spravil som aj nejaké foto,napáda ma či to náhodou nieje aj svrab,alebo nejaká kožná infekcia
No možná to není ono, ale zkuste se podívat na problém, který jsem řešil před lety já.
http://www.lamafarma.cz/index.php?clanek=50
lamero
napsal(a):
No možná to není ono, ale zkuste se podívat na problém, který jsem řešil před lety já.
http://www.lamafarma.cz/index.php?clanek=50
Pozeral som to,ale to asi to nebude.
Jej z toho nevypadáva srsť a nemá to plošne,ale také roztrúsené vyrážky.
Bol som za veterinárom,vravel,že to je nejaký parazit a dal jej na to antibiotiká (noroclav),zaťial 5 dávok. Dúfam že sa jej to polepší,lebo už to má na celých zadných nohách.
zmarek
napsal(a):
Pozeral som to,ale to asi to nebude.
Jej z toho nevypadáva srsť a nemá to plošne,ale také roztrúsené vyrážky.
Bol som za veterinárom,vravel,že to je nejaký parazit a dal jej na to antibiotiká (noroclav),zaťial 5 dávok. Dúfam že sa jej to polepší,lebo už to má na celých zadných nohách.
Zajímavé řešení, na parazita nasadit ATB

Jestli je to parazit, což by asi mohlo být, neuděláte podle mě chybu, když jí dáte něco antiparazitárního proti zevním parazitům. Já mám Cooper spot on, ten bych dala, ale nevím, jestli ho u Vás můžete získat. Poslala bych Vám trošku na 1 kozu, ale nevím, jste ze Slovenska nebo z Česka a mluvíte slovensky. Na Slovensko by bylo asi drahé poštovné. Je to ale jen nápad, nevím, jestl by to pomohlo. Může se to dávat i dojným zvířatům.
Dobrý den,
na tomto odkaze jsou různé pupínky a vyrážky vemene a kůže.
http://www.merckmanuals.com/vet/reproductive_system/udder_diseases/diseases_of_bovine_teats_and_skin.html
Možná by koze pomohl tea tree.
Jana
napsal(a):
Jestli je to parazit, což by asi mohlo být, neuděláte podle mě chybu, když jí dáte něco antiparazitárního proti zevním parazitům. Já mám Cooper spot on, ten bych dala, ale nevím, jestli ho u Vás můžete získat. Poslala bych Vám trošku na 1 kozu, ale nevím, jste ze Slovenska nebo z Česka a mluvíte slovensky. Na Slovensko by bylo asi drahé poštovné. Je to ale jen nápad, nevím, jestl by to pomohlo. Může se to dávat i dojným zvířatům.
Ďakujem za ochotu,ale je to ozaj si problém z dopravou,kedže som zo slovenska.
A proti akým je to parazitom,myslíte že by to fungovalo aj proti podkožným?
Proti blchám a podobným parazitom som dával "butox",ale proti tomuto že by nefungoval.
krasolesi
napsal(a):
Dobrý den,
http://www.merckmanuals.com/vet/reproductive_system/udder_diseases/diseases_of_bovine_teats_and_skin.html
Jana
Pozeral som tú stránku,je ozaj "prepracovaná",len moje jazykové znalosti sú slabé a ked to dám do prekladača,tak ten preklad nestojí za veľa.
Pozeral som aj ten tea tree,len toho by som asi dosť veľa minul,kedže to má aj na zadných nohách.
krasolesi
napsal(a):
Dobrý den,
Jana
Pozeral som tú stránku,je ozaj "prepracovaná",len moje jazykové znalosti sú slabé a ked to dám do prekladača,tak ten preklad nestojí za veľa.
Pozeral som aj ten tea tree,len toho by som asi dosť veľa minul,kedže to má aj na zadných nohách.
Jááj chcel som dobre,ale dôsledky som nedomyslel.
Dnes som zistil,že tie vyrážky má po zadných nohách(najviac na šľachách)aj jedna malá AN kozička,ktorej som dával mlieko od chorej kozy.
Dnes je štvrtý deň čo jej podávam ATB a vyzerá že zaberajú, (aj ked je ešte asi skoro to posúdiť a zlepšenie je malinké)tak dúfam,že jej mlieko vylieči aj kozičku,ktorá to z mlieka dostala.

zmarek
napsal(a):
Jááj chcel som dobre,ale dôsledky som nedomyslel.
Dnes som zistil,že tie vyrážky má po zadných nohách(najviac na šľachách)aj jedna malá AN kozička,ktorej som dával mlieko od chorej kozy.
Dnes je štvrtý deň čo jej podávam ATB a vyzerá že zaberajú, (aj ked je ešte asi skoro to posúdiť a zlepšenie je malinké)tak dúfam,že jej mlieko vylieči aj kozičku,ktorá to z mlieka dostala.
Z čehož vyplývá, že to parazit není... Ten Cooper spot on dnes už asi není Cooper, ale Pfizer, asi prodali licenci, je na zevní parazity a jejich stadia pod kůží. Ale tady to bude zbytečné.
Co to má ta koza za vyrážku, to nevím. Nějaký opar nebo jiný podobný virus možná. Asi na to budou ta ATB dobrá. Napište, jak to dopadá.
napsal(a):
Z čehož vyplývá, že to parazit není... Ten Cooper spot on dnes už asi není Cooper, ale Pfizer, asi prodali licenci, je na zevní parazity a jejich stadia pod kůží. Ale tady to bude zbytečné.
Co to má ta koza za vyrážku, to nevím. Nějaký opar nebo jiný podobný virus možná. Asi na to budou ta ATB dobrá. Napište, jak to dopadá.
Zabralo to,stará koza skoro vyliečená,už má vemeno pekné,len na zadných nohách na 3ľachách zopár malých vyrážok.

Ještě jsem zvědavá, jestli mléko vyléčí i kůzle. Asi ano, ale nevím.
napsal(a):
Ještě jsem zvědavá, jestli mléko vyléčí i kůzle. Asi ano, ale nevím.
/plne ju to mlieko nevyliečilo,tak aj jej som dával tie ATB.
Ešte ma napadlo,že všetky tie vyrážky mi kázal striekať aj POWDER SPREJom,ten je na dezinfekciu a proti parazitom