Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.6.2013 11:05
lakonka

XXX.XXX.64.174

Prosím o radu, minulé úterý jsme přivezli, do společnosti našich pěti koz, novou kozu. Je to dvouletá prvnička a dojila v pohodě 2litry i víc. Ze začátku se pásla, i když s ostatními nenavazovala žádný kontakt. I přes ta vedra dojila v pohodě a žrala. Dnes je to třetí den co se pořádně nepase, nechce ani šrot smajlík a nadojí sotva 1/2 litru. Poradí někdo co s ní?

27.6.2013 13:35
renča

XXX.XXX.51.72

To je těžká rada. Pro kozu je změna prostředí značný stres a seznamování s cizími kozami je stres dalčí. Být vámi tak ji zavřu a možná i znova odčervím . Ona se otrká načuchne domácím kozím pachem a snad to zvládne. Já jsem si přivezla letošní kůzlata a kozla a mám je také zavřené. Renata

27.6.2013 14:52
roklanka

XXX.XXX.45.165

lakonka napsal(a):
Prosím o radu, minulé úterý jsme přivezli, do společnosti našich pěti koz, novou kozu. Je to dvouletá prvnička a dojila v pohodě 2litry i víc. Ze začátku se pásla, i když s ostatními nenavazovala žádný kontakt. I přes ta vedra dojila v pohodě a žrala. Dnes je to třetí den co se pořádně nepase, nechce ani šrot smajlík a nadojí sotva 1/2 litru. Poradí někdo co s ní?

Trávení jí funguje? U bývalého chovatele dostávala taky šrot? Roklanka

27.6.2013 15:22
danurba

XXX.XXX.164.146

Nechte jí na dietě, dejte jí jen seno a vodu a něco na podporu trávení, třeba Prodigestan. Zkuste jí dát pivo. Dana

27.6.2013 18:12
lakonka

XXX.XXX.64.174

Na šrot byla zvyklá, jediný rozdíl je v tom, že u bývalého chovatele měla trávu nasečenou a u nás se pase smajlík, tak nevím, snad si zvykne smajlík

27.6.2013 18:15
lakonka

XXX.XXX.64.174

Dám si s ní večer Kozla smajlík, děkuju za radu smajlík

27.6.2013 18:20
lakonka

XXX.XXX.64.174

renča napsal(a):
To je těžká rada. Pro kozu je změna prostředí značný stres a seznamování s cizími kozami je stres dalčí. Být vámi tak ji zavřu a možná i znova odčervím . Ona se otrká načuchne domácím kozím pachem a snad to zvládne. Já jsem si přivezla letošní kůzlata a kozla a mám je také zavřené. Renata

Stres to pro ni asi byl, zvlášť teď jak pršelo, nechtěli ji ty naše domácí kozeny pustit moc pod střechu smajlík. Dokud bylo hezky, tak spala na střeše a okusovala ji, asi aby na ty ostatní za trest pršelo smajlík . Musím zaťukat, ale dnes jak vykouklo sluníčko, tak půl dne ležela a vyhřívala se a teď už se holka pase, je asi citlivější na změny počasí.

28.6.2013 10:21
moonika

XXX.XXX.203.68

A nedávali ste jej toho šrotu o dosť viac ako mala u pôvodného majiteľa? Super, že už jej je lepšie:)

Přidejte reakci

Přidat smajlík