Dobrý den,
chtěla jsem se poradit. Máme roční kozičku, která nemá vemeno. Z břicha jí koukají jen dva struky asi 4 cm dlouhé a vemeno nikde. Je to nějaká vada? Nebo se jedná o hermafrodita? Může zabřeznout a odkojit pak své mladé nebo nebude mít mléko? Ptám se proto, mám-li ji nechávat do chovu, nebo raději porazit. Děkuji Sochorová
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vemínko se zvětší až před porodem nebo po něm. Pak se bude zase po zasušení zatahovat, ale už nikdy ne tak hodně, jako je nyní. M.
Aha, tak s tím jsem se tedy ještě nesetkala. Každopádně díky za názor. Já kozičku ještě nafotím, aby to bylo přesné. Od malých mám jen ovečky a ty měly vždy vemínka viditelné, s tímto jsem se ještě nesetkala. Vet mi říkala, že to bude právně nejspíš hermafrodit, a že tím že nemá vůbec vemeno nemá ani mléčnou žlázu, tedy nebude mléko. Tak snad bude vše dobré
nasefauna
napsal(a):
Aha, tak s tím jsem se tedy ještě nesetkala. Každopádně díky za názor. Já kozičku ještě nafotím, aby to bylo přesné. Od malých mám jen ovečky a ty měly vždy vemínka viditelné, s tímto jsem se ještě nesetkala. Vet mi říkala, že to bude právně nejspíš hermafrodit, a že tím že nemá vůbec vemeno nemá ani mléčnou žlázu, tedy nebude mléko. Tak snad bude vše dobré
Zmněňte veterináře asi nikdy neviděl malou kozičku
. Naopak,koziček,které mají vemínko ještě před připuštěním,je maličko.