Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.7.2013 12:22
nasefauna

XXX.XXX.22.192

Dobrý den,
chtěla jsem se poradit. Máme roční kozičku, která nemá vemeno. Z břicha jí koukají jen dva struky asi 4 cm dlouhé a vemeno nikde. Je to nějaká vada? Nebo se jedná o hermafrodita? Může zabřeznout a odkojit pak své mladé nebo nebude mít mléko? Ptám se proto, mám-li ji nechávat do chovu, nebo raději porazit. Děkuji Sochorová

11.7.2013 12:48
27jakub04

XXX.XXX.0.201

Dobrý deň, pokiaľ viem vemeno je až pri mladých...kedy sa jej naleje mliekom

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.7.2013 12:48
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vemínko se zvětší až před porodem nebo po něm. Pak se bude zase po zasušení zatahovat, ale už nikdy ne tak hodně, jako je nyní. M.

11.7.2013 12:50
27jakub04

XXX.XXX.0.201

Mám tiež otázku, kedy maju ruju kozy ? a ako sa prejavuje ? Ďakujem

11.7.2013 16:11
nasefauna

XXX.XXX.22.192

Aha, tak s tím jsem se tedy ještě nesetkala. Každopádně díky za názor. Já kozičku ještě nafotím, aby to bylo přesné. Od malých mám jen ovečky a ty měly vždy vemínka viditelné, s tímto jsem se ještě nesetkala. Vet mi říkala, že to bude právně nejspíš hermafrodit, a že tím že nemá vůbec vemeno nemá ani mléčnou žlázu, tedy nebude mléko. Tak snad bude vše dobré

11.7.2013 18:27
roklanka

XXX.XXX.45.113

nasefauna napsal(a):
Aha, tak s tím jsem se tedy ještě nesetkala. Každopádně díky za názor. Já kozičku ještě nafotím, aby to bylo přesné. Od malých mám jen ovečky a ty měly vždy vemínka viditelné, s tímto jsem se ještě nesetkala. Vet mi říkala, že to bude právně nejspíš hermafrodit, a že tím že nemá vůbec vemeno nemá ani mléčnou žlázu, tedy nebude mléko. Tak snad bude vše dobré

Zmněňte veterináře smajlík asi nikdy neviděl malou kozičkusmajlík. Naopak,koziček,které mají vemínko ještě před připuštěním,je maličko.

12.7.2013 13:09
renča

XXX.XXX.51.72

Kozička pokud neměla kůzlata tak vemeno nemá až na světlé vyjímky. Kozičku neporážejte ,ale v době říje ji nechte připustit. Vemínko se jí začne nalévat před porodem . A kupte si knížku od Mileny Fantové o chovu koz , vše se tam dočtete . Renata

Přidejte reakci

Přidat smajlík