Ovce si lehnou do salaše, kde je stín a momentálně je otevřený jen malý vchod
a tak mají i relativní pokoj od dotěrného hmyzu, který tam tak moc nelétá,
a který jim vadí mnohem víc, než současné příjemné letní teploty.
Chodí se pást v intervalech a jsou v pohodě, ani vodu nepijí, ale dáváme jim ji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Přesně tak. Dopřát stín a čistou vodu a budou ok. Kozám mám pocit teplo naopak vyhovuje - víceméně se válejí celý den na výhni a ovce pasou brzy ráno a navečer a přes den to nějak překlepou v přīstřešku. Ale je fakt, že jsem je ještě narychlo stříhala, aby se v těch čtyřicítkách neupekly. Ale někdo zas tvrdí nechat rouno, že je izoluje...tak si vyberte, no..
napsal(a):
Přesně tak. Dopřát stín a čistou vodu a budou ok. Kozám mám pocit teplo naopak vyhovuje - víceméně se válejí celý den na výhni a ovce pasou brzy ráno a navečer a přes den to nějak překlepou v přīstřešku. Ale je fakt, že jsem je ještě narychlo stříhala, aby se v těch čtyřicítkách neupekly. Ale někdo zas tvrdí nechat rouno, že je izoluje...tak si vyberte, no..
Tak to musím oponovat, ovce jsou v klidu ve stínu, kozenky ječí jak pominutý, musí do stodoly, ale tam je te´d ještě větší hic jak venku, kameny nasály teplo a sálají. Ovcím rouno prospívá, fakt je izoluje, ale moje kozy jsou dámy,ty venku nebudou.... Vůznice

No tak to vidíte, každá zvířata jsou jiná :)