Prosim o radu - pomoc. Asi prijdeme o pozemek na kterém mame naší kozí farmu. Pozemek jsme koupili v r. 2007 od tehdy 50 leteho muže, který postupně rozprodával rodinný majetek. V r.2010 ho sestra nechala zbavit částečně svépravnosti na zakladě posudku kde je prohláčen za nizkointeligentniho člověka a to od dětství. Na zakladě toho soudně žádají o prohlačení smluv za neplatné a mi budem muset vrátit pozemek kde máme naší farmu. Je to veškerý náš majetek a na zakoupeni jiných pozemků nemáme a ani tu nejsou volné. Ten muž se do svích 50 let živil sám, byl 1/2 roku na vojně a přesto je teď najednou častečně nesvépravný a pečuje o něj stát a za penize státu jeho sestra . Soudkyně co to rozhoduje odmítla naše svědky a jediné co je ochotna akceptovat je zpochybnění posudku na jehož základě byl zbaven svéprávnosti.
Nemáte s tím někdo zkušenost ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nějak se mi to nezdá, i když právník nejsem. Když byl zbaven svéprávnosti v roce 2010 a Vy jste kupovali v roce 2007, měla by být smlouva platná. Máte právníka, který se tomu věnuje? Stojí to nějaké peníze, ale to se nedá nic dělat. Mám se soudci špatné zkušenosti v tom smyslu, že chtějí mít všechno rychle rozsouzené a nejsou nestranní. Takže se člověk musí rvát a sám nemá šanci, jedině s advokáty. Držím Vám palce a věřím, že to dobře dopadne. Teď mě napadá - existuje ještě něco jako "v dobré víře". To znamená, že když jste přesvědčeni, že to je podle práva, smlouva platí, i když by třeba byla jinak neplatná. Ale víc o tom nevím. M.
Právníka samozřejmě máme. Poradny jsem kontaktoval snad všechny na začatku sporu. Všecny tvrdili, že zpetně to nejde . Teď najednou se diví , že to jde pokud je v posudku o zbavení svéprávnosti uvedeno, že to na základě čeho byl zbaven svéprávnosti, začalo dřív než byly podepsány smlouvy. Jediná cesta je zpochybnit ten posudek. Nemůžeme sehnat nikoho kdo by do toho šel.

napsal(a):
Nějak se mi to nezdá, i když právník nejsem. Když byl zbaven svéprávnosti v roce 2010 a Vy jste kupovali v roce 2007, měla by být smlouva platná. Máte právníka, který se tomu věnuje? Stojí to nějaké peníze, ale to se nedá nic dělat. Mám se soudci špatné zkušenosti v tom smyslu, že chtějí mít všechno rychle rozsouzené a nejsou nestranní. Takže se člověk musí rvát a sám nemá šanci, jedině s advokáty. Držím Vám palce a věřím, že to dobře dopadne. Teď mě napadá - existuje ještě něco jako "v dobré víře". To znamená, že když jste přesvědčeni, že to je podle práva, smlouva platí, i když by třeba byla jinak neplatná. Ale víc o tom nevím. M.
"v dobré víře" platí až po více jak 10 letech užívání.
Zkuste kontaktovat Mgr. Dagmar Vítů Peckovou http://www.advokacie-cz.cz/
Pomohla mi kauze Prolux, kdy se jednalo sice o jiné "kličky", ale umí v tom chodit.
V tomhle státě je možné vše. Najměte si dobrého právníka a situaci řešte. Nám se stalo něco podobného s pozemkem. Koupila se hrubá stavba s pozemku ,vše bylo na listu vlastnictví kde nebylo žádné omezení , zástava atd. A najednou byl pozemek pod domem převeden na někoho jiného aniž bysme o tom dostali zprávu . Zkončilo to u soudu. Pozemek jsme si museli podruhé zaplatit. byla to patová situace. V tomhle státě není spravedlnost ,vše se táhne a nikdo nechce řešit problémy.Vaše situace se mi zdá jasná -pokud byl jediným vlastníkem ten pán,ale v téhle zemi je vše jinak a všechno je možné. Renata
Ano, dle LV byl jediným vlastnikem. Ve skutečnosti to byl majetek rodiny, která mu vše nechala. A on pozemky rozprodal ale s rodinou se nepodělil. Tak to chtějí dostat zpět. Prohlášeni častečně nesvépravným s tím , že je lehce dementni už od dětstvi byla pro ně jediná cesta. Teď na základě toho žadají o zrušení kupnich smluv. A daří se jim to.
Podle právniků je to jasné . Protiposudkem musime dokázat, že nebyl v té době nesvéprávný. Ale nemohu sehnat psychyatra co půjde proti kolegini co napsala ten původní posudek. A vo tom to je. Soud prý nic jinýho nezajimá a jsou to jen keci proti znalci v oboru.
Ne tady je fakt možné vše. Tak rodina ví ,že je částečně dementní nebo není úplně v pohodě a přepíší na něj celý majetek bez poručnictví nebo s nějakým omezením disponovat s ním. V té rodině asi mají všichni problémy . Takže závěr je ,že když půjdu koupit nemovitost ,tak potřebuji posudek od prodávajícího ,že je svéprávný a netrpí demencí. Člověk by řekl ,že tohle nemá šanci na úspěch ,ale tady u nás asi jo. A cena za kterou vám to prodával vám nebyla podezřele nízká? Nebylo nic co by vás zarazilo? Renata
bobcz
napsal(a):
Podle právniků je to jasné . Protiposudkem musime dokázat, že nebyl v té době nesvéprávný. Ale nemohu sehnat psychyatra co půjde proti kolegini co napsala ten původní posudek. A vo tom to je. Soud prý nic jinýho nezajimá a jsou to jen keci proti znalci v oboru.
Zkuste se opravdu obrátit na výše uvedenou advokátku. Mě taky všichni právníci tvrdili, že jsem povinna zaplatit, plnit podmínky atd...paní se nelekla a šla více méně proti všem. Za optání nic nedáte. Držím palce.
nie som právnik ale ak niečo nie je v poriadku, právnici radia prekryť to ďalším právnym úkonom.
Takže rýchle predať niekomu z rodiny, alebo zaťažiť vecným bremenom práva doživotného užívania....
inak sedliackim rozumom, ak by bola zmluva neplatná a vy by ste prišli o pozemky, museli by vám vrátiť čo ste za ne zaplatili a možno to by nebolo také jednoduché, tie peniažky isto budu ta tam.
a tiež si neviem predstaviť, že by sa niekdo mohol zbaviť svojprávnosti spetne. Ale možné je všeličo.
tak či tak prajem vela zdaru
Prodat pozemky a tím to překrýt ?
To jsme ale měli udělat hned po koupi, teď když běží soudní řízení by jsme mohli být obviněni ze spekulace a ještě z kdoví čeho.
Jenže, kupovali jsme to na chov koz a ne na spekulace. U toho pána jsme 9 let bydleli v domku, který mu taky patří a nikdy nás nenapadlo, že může být prohlášen za nesvéprávného.
Byl svůj, ale to je dneska lidí a nikdo se nad tím nepozastavuje.
Zajímaví je, že většina lidí z tý vesnice chodila do pomocných škol a zrovna on má normální základku.
Problém je, že v posudku na základě kterýho, byl zbaven částečně svéprávnosti je napsáno že je mentálně postižen od dětství.
A u nás je, že na základě nemoci - což je u nás i např. alkoholismus mohou být zručeny právní kroky těchto "postižených" osob i zpětně.
Takže, není zbaven svéprávnosti zpětně, ale budou zručený všechny právní kroky, které ten člověk učinil pod vlivem nemoci, o které jeho opatrovníci žádají.
Takže, stačí např. když koupíte byt od alkoholika a někdo to napadne.
Přijdete nejen o byt, ale i o to co jste za byt zaplatila protože z toho alkoholika už peníze nikdy nedostanete. U soud Vám zruší kupní smlouvu a o nahradu musíte, žádat v dalším občansko právním sporu. No a vymáhejte něco od alkoholika .
Je to na hlavu.
Pro toho kdo chce vidět víc jsem dal kopie žaloby a
dalších dokladů na http://ahele.cz/soud/

Pročetla jsem to všechno na Vašich stránkách. Strašné, ráda bych pomohla, asi i další lidé, ale nevím jak. Ještě mě napadá ombudsman. Co obrátit se na něho, aspoň pro typ.
V Brně je dobrý advokát JUDr. Ing. Hora na Moravském náměstí, s celkem neotřelým přístupem, ale v ČB? Navíc to chce asi opravdu spíš dobrého psychiatra. Tím myslím férového a odvážného. Taky neznám žádného, můj psychiatr jsou kozy. M.
spetne som to tak myslel, že keď teraz robím diagnozu a posudok, tak viem povedať že niaky človek je chorý, ale ako to niekdo teraz može povedať že to tak bolo od detstva keď to v zdravotnej karte nemal. ak by mal tak svojprávnost nemá tiež odjakživa.
rozhodne by ma však zaujímalo, čo by sa stalo ak by súd zrušil zmluvu. nechal by Vás vymáhať peniaze od nesvojprávneho človeka? Zajtra budem s právnikom tak sa popýtam a ked sa dozviem niečo rozumné poviem.
Tak jsem byl přes sobotu a neděli na prášky. Konečně mi poslal náš právník kopii znaleckého posudku. Nechápu to co jsou schopni někteří lidi nalhat. Podle toho posudku jsem prodávajícího donutil násilim a podvodem k podpisu já osobně. Přitom jsem vůbec u podpisu smluv nebyl a ani nemusel být protože pozemek od něho kupovala dcera a podpis byl u notáře v Českých Budějovicích kde převzal i peníze. Já byl celý ten den v práci a jen telefonicky prodej a podpis u notáře zajišťoval. Choval jsem se prý k pánovy násilnicky. Přitom nejsou schopni nic doložit a to i přesto, že pán kvůli každy volovině volal policii a o mne tam nemůže být nic neboť jsem s ním vycházel dobře a 9 let jsme byli v jeho domku, který taky vlastnil, v nájmu. Taky jsme prý neplatili nájemné apod. lži. Co se dá fakt nalhat je nepochopitelné. Dali mi nálepku násilníka a tak na mně u soudu koukají. Vůbec neberou v potaz, že pozemek kupovala dcera a že. ten člověk se do 50 let živil sám, že na něj rodina napsala všechen majetek a v tu dobu určitě neměli pochybnosti o jeho inteligenci, když mu svěřili majetek v hodnotě několika miliónů, který už před prodejem nám z velký části rozprodal. Ach jo.
Opravdu jsou oni tak zli? Nekoupili jste to za napadne nizkou cenu? 22tis za vic jak hektar? Kolik byla cena podle znaleckeho posudku kvuli dani z nemovitosti? Nerozumim proc tam mate vystavene dokumenty o chamtivosti Buricove, ktera nejprve vaechno Tumovi nechala... Jen jestli to neni tak, ze zkratka byla nas.... protoze ten ..... rozprodava pod cenou rodovy majetek...
Pokud soudu neco nalhali (kdo vlastne, sestra?), podal bych ihned TO pro pomluvu. Tam je trestni sazba az 1 rok. Pokud ona nedolozi sva tvrzeni proti vam, tak by ji mohlo hrozit trestni stihani.
Posledni moznost dat to do medii, jde jen o to, zda tam neni nejaka levota z jakekoliv strany.
Cemu ale hlavne nerozumim je vas vyrok o smlouve notarskym zapisem, to by jako jeho nemoc odstranilo a prolasit za dementa by ho neslo?
Osobne ale nerozumim tomu, proc by mel nezavisly sud anulovat smlouvu, pokud byla cena radne zaplacena a nebyla neobvykle nizka... Toho bych se moc nebal.
Opravte si silene hrubky na strance, zacernete rodna cisla ci jmena a uvedte jen inicialy protistrany a doplnte.
Dopis z 9.11.2012 je hodne spatne napsany, tohle nechte psat nekomu, kdo v tom umi chodit.
Podle nekompletnich materialu lze usuzovat, ze jde o prachy, ja bych zasel osobne sam za jednotlivymi aktery a vyjasnil si, o co jim jde. S patricnou vybavou.
A to vcetne osoby http://www.znamylekar.cz/lenka-fiedlerova3/psychiatr/ceske-budejovice-1
Ostatne u soudu muzete navrhovat svedky a svedkum muzete u soudu kladt dotazy.
A hlavne si nasel lepsiho pravnika pro zastupovani, nez ma ona osoba priznacneho jmena Buricova . Proc by to nemohla zkusit, ze... Nemejte ji to za zle. Jak by dokazala, bez spoluprace s bratrem, jej udelat nesvepravnym?
A soudce bude vychazet z dukazu a toho, kdo bude mit lepsiho pravnika. A podstatne je, co na to Tuma, proc ze sebe nechal udelat dementa ... Co mu za to slibili. A jak bude spolupracovat s jinym znalcem?
Faktem je ze sudce slysi na znalce, ne na svedky z pomocne skoly. Co ombudsman?
Dobrý den.
Moc se omlouvám, pokusím se hrubky na http://ahele.cz/soud/ opravit.
Pokud by jste mohl a upozornil mě přesně kde mám zásadní chyby budu vděčný.
Stránky jsem doplňoval postupně a tak tam mohou být i chyby v logice. Omlouvám se.
Nyní k Vašim pochybnostem.
Pokud jste opravdu četl stránky tak jsme nezaplatili jen 22tis.Kč/ha, ale odpustil jsem panu Tůmovy dluh ve výši 45tis.Kč.
Takže celkem jsme za pozemky zaplatili 67tis.Kč. Cena louky v té době byla tady u nás 3-5Kč/m2 , dnes se pohybuje 8-10kč/m2. Finanční úřad má pro naší oblast v tabulce odhadní cenu 3,1Kč/m2 a koeficient pro daň je 1. To jen pro ty, kterým se zdá cena nízká. Hrádek je zapadlá vesnička a je zde nízká cena i za stavební pozemky. V nedalekých Trhových Svinech je už cena za stavební pozemek 300-400Kč/m2 a směrem k Českým Budějovicům se cena zvedá až k 1200Kč/m2. To jen na vysvětlenou.
Lhal pan Tůma-prodávající i jeho sestra. Např. přímo v posudku soudního znalce je uvedeno, že jsem pana Tůmu donutil násilím a podvodem k podpisu obou smluv ( tedy kupní i o prominutí dluhu ). Každý jistě ví, že se smlouvy nepodepisují doma, ale i notáře nebo na Městském úřadě, kde se musí ověřovat podpisy pod smlouvou. Bez toho Vám smlouvu na katastru nevezmou.
Smlouva se poprvé dne 27.11.2007 podepisovala u notářky v Českých Budějovicích. Nebyl jsem tam. Byla tam samozřejmě naše dcera-Bohumila Kučerová jako kupující a pan Tůma. Já byl ten den od 7 hodin v práci. A takových věcí je v posudku víc. Pro chyby ve smlouvě se v lednu 2008 museli podpisy opět ověřovat na Městském úřadě v Trhových Svinech. Opět tam nikdo jiný než dcera a pan Tůma nebyl.
K tomu notářskému zápisu.
Dcera s panem Tůmou u notářky pouze ověřovali podpisy a pan Tůma Tam také převzal peníze.
Pokud by ale prodej proběhl tzv. "Notářským zápisem" tak proti tomu není odvolání a nejde zrušit ani soudně. O této možnosti jsme v době koupě pozemku neměli ani tušení.
Ke zrušení smlouvy.
Soud zruší každou smlouvu pokud je člověk prohlášen za nesvéprávného např. z důvodu nemoci. A u nás je např. i alkoholismus nemoc. Může pak zrušit i starší smlouvy podepsané nesvéprávným občanem pokud se prokáže, že byl nemocný už v době jejich podpisu. Bohužel, ve znaleckém posudku je uvedeno, že je "lehce dementní" od narození. Takže, pokud neprokážeme opak budou zrušeny všechny smlouvy o které rodina pana Tůmy požádá.
K soudu jsme předložili i jména svědku z pracoviště kde pan Tůma pracoval jako malý vedoucí úpravny brambor. Žádali jsme i o nové nezávislé vyšetření. Bohužel, paní soudkyně vše zamítla s tím, že má platný znalecký posudek a pokud neprokážeme, že je chybný tak jsme prohrávající.
Tak to prostě je.
Proti posudek nemáme. Nikdo ho nechce udělat. Všichni soudní znalci co jsme oslovili jsou ochotni vypracovat nový znalecký posudek, ale nechtějí jít proti posudku jiného znalce.
Toto jsou naše argumenty, které ale nikoho nezajímají.
1) Pan Tůma má dokončené základní vzdělání.
2) Vykonal základní vojenskou službu, kde prošel vstupní prohlídkou a po ½ roce byl
uvolněn, aby se mohl starat o nemocnou maminku.
3) Pracoval jako vedoucí úpravny brambor v Družstvu v Žáře, byl v KSČ a aktivním
pomocníkem policie (VB).
4) Veškerý majetek byl vrácen jemu a né jeho sestrám. Přece by jeho sestry nenechali
napsat tento majetek, v řádech několika milionů, na svého bratra, pana Tůmu, pokud by
měli pochybnosti o jeho intelektu.
5) Nikdo z příbuzenstva neprotestoval proti prodeji ostatních, daleko větších majetků.
6) Náš prodej se uskutečnil 29.11.2007 a přepis trval z některých administrativních
důvodů víc jak ½ roku. Přesto, v této době nikdo nic proti prodeji nenamítal.
A to i přesto, že se na pozemcích aktivně pracovalo a paní Buřičová chodila
pravidelně za bratrem okolo tohoto pozemku.
7) Kupní smlouva byla velice jednoduchá a srozumitelná.
Moc děkuji za jakoukoliv pomoc.
Děkuji tímto hlavně paní Marii Schmiederové z www.kozizahrada.cz , která mi hodně pomáhá.
No prave ze cetl a dopis napsany vasi dcerou neni pravni reci a ja to pochopil take pozde kolik ste jste vlastne platili. A platil-li kdo dan z prevodu a z jake castky? Chapu ze platit drahe advokaty se vam nechce, kdyz to pole vas stalo ani ne 100000 ale tak to je mnoho hodin studia soudnich zalob, jak oni pisi, strucne jasne srozumitelne ... Navic pokud jste drive podnikal, tak vite, na co je treba myslet...
K meritu veci : Bohužel, ve znaleckém posudku je uvedeno, že je "lehce dementní" od narození. Takže, pokud neprokážeme opak budou zrušeny všechny smlouvy o které rodina pana Tůmy požádá. - tomu neverim, lehce dement je kazdy paty v teto republice ale pokud je to pravda, tak potes, nechapu ale proc by dement mohl notarskym zapisem uzavrit stejnou smlouvu...
Nerozumim cim jste koho nastvali a proc vlastne, jak s Tumou ted vychazite? Pokud sestra vedela, ze je dementni od narozeni, pak se treba mohla take neceho dopustit, kdyz dopustila, aby cinil pravni ukony.
-
Proti posudek nemáme. Nikdo ho nechce udělat. Všichni soudní znalci co jsme oslovili jsou ochotni vypracovat nový znalecký posudek, ale nechtějí jít proti posudku jiného znalce.
- a jaky je problem nechat udelat novy posudek a puvodni jim nedavat? Ale pokud pan tuma nechce tak ze sebe dementa udela at chcete nebo ne... Tohle uz by chtelo detektiva... Dokazat, ze pan tuma neni nesvepravny nebo v dobe podpisu nebyl.
Podl me vedi, ze mate deravou smlouvu, napsali jste si ji sami a na tom stavi, maji advokaty... Prave ze smlouva nebyla formalne dokonala, na vas si to vyzkouseji jestli to klapne a pak budou shazovat trebas i dalsi smlouvy ?
Pokud byly uvedeny lzi do zaloby, ktere oni nemohou prokazat, ihned (ne po 3 letech) bych podal trestni oznameni dle § 184 TZ, mohlo by se to hodit. Vase tvrzeni ze jste byl v praci po x lezech uz bude jaksi vycpele.
Ovsem pozor na to zverejnovat ze ta sestra chodila k psychiatrovi, pokud na to nemate nezvratne dukazy, ona muze udelat to same a to je ve vasem pripade na 2 roky.
Koukam ze (dnesni) nejnizsi cena za smlouvu notarskym zapisem je 6800,- plus DPH, to pri kupni cene 22 tis. Nebo kolik je pomerne dost. To by me odradilo i dnes.
Neni mi jasne ujednani o sleve, kdyz do pul roku probehne zapis? Vzdyt katastry bezne zapisuji do tydne a i v te dobe zapisovaly, proc takova krkolomna dohoda? Nestaci proste napsat, ze kupuji parc. tu a tu a ze kupni cena byla zaplacena pri podpisu a pri podpisu si necham event. potvrdit zapocet jine pohledavky? Ale tahle zkusenost vam nyni asi moc nepomuze...
A tato, ze ti psychiatri znalci jsou zpoloviny take cvoci asi take ne, perlickou budiz, ze diky jednomu takovemu pry nyni sedi Kajinek v base a to jen proto, ze trval na reviznim posudku a ten pro nej dopadl jeste hure. A myslim, ze toho sameho v jine kauze kdosi osklive zmasakroval (porezal oblicej?), zjevne kvuli nejakemu povedenemu posudku ...
"Konečně mi poslal náš právník kopii znaleckého posudku." - a ze kdy ten posudek je? To je neco cerstveho anebo neni normlne oucasti pisu? Ucastnik ma pravo nahlizet do spisu, na soud resp. Vase dcera, s obcankou a muzete si sami ofotit (kdejaky mobil ma dnes 8Mpix) vse co tam je, byl jsem na soudu tento tyden, co o me zalobce nalhal do spisu s take jsem se nestacil divit i tomu, co mi advokat nerekl.
Ja jsem spory vyhral podle me vlastni praci, kdybych se spolehal jen na advokata, navic jdouciho dle tarifni odmeny, tak jsem mozna nevyhral nic a kdyz uz se s tim clovek stresuje, tak si to i odmaká sam. A drive zminene TO pro jsem nedavno take podaval. Ono kdyz to clovek neudela, vlastne rika ze ten kdo tvrdi lez, rika pravdu
V roce 2007 měli na katastru na zápis nebo vrácení zpět lhůtu 30 dní. Nám smlouvu ve hlůtě 30dnů smlouvu z katastru vrátili protože jsem v ní zapoměl napsat číslo katastrálního území.
Taky jsem s tím, že by nám pozemky prodal vůbec nepočítal a tak jsem smlouvu na rychlo bez rady s právníky sesmolil v práci a zavolal dceři aby si pana Tůmu vyzvedla na Hrádku, zajela pro smlouvu ke mě do práce a vzala ho k notářce ověřit podpisy. Cenu i další veci jsem konzultoval s panem Tůmou jen telefonicky. Byla to skrátka rychlovka. Na druhou stranu pokud by to byla klasická smlouva od právníka tak bych docela chápal, že se vymlouvá na to, že jí nepochopil.
Takto jednoduchou smlouvu, ale pochopit musel.
Znalkyni asi spíš ukecali a nalhali jí věci, že docela chápu, že jim chtěla pomoc.
Musel jim jít na ruky i soud protože, v zákoně je že musí mít IQ prokazatelně pod 70. A to je v posudku i napsáno, že nesplňuje.
Nejhorší je, že mi jsme do soudního rozhodování o jeho nesvéprávnosti nemohli nijak zasáhnout.
Podle našich zákonů nepatříme do osob kterých se to týká a tím pádem nemůžete "prý" vůbec do soudního rozhodování zasahovat i když se Vás to následně může citelně dotknou.
Je to celý na hlavu.
Napřed nám znalecký posudek nechtěli vůbec ukázat, že součástí předchozího soudního spisu.
Ale vůbec jim nevadilo, že nás vlastně soudí na základě soudního rozhodnutí které vycházelo z tohoto posudku. Když se nám ho podařilo konečně získat tak zas vyrukovali s tím, že přeskoumání pana Tůmy nebude, naši svědci je nezajímaj a jediné co soudkyně přijme je protiposudek. Obvolali jsme už několik soudních znalců v oboru psychologie, ale jak jsem psal všichni rádi udělal nový znalecký posudek. Pitvat posudek jiného znalce se jim ale nechce.
Jsem s toho dost zklamaný. A hlavně nevým kam celý chov tz. 20 koz a 2 kozli dám. Asi to budu muset rozprodal. Nevím.
Jo, ještě k tomu podání TO na ně pro pomluvu.
Myslím si, že by to nevyšlo. Naopak by jim to mohlo nahrát.
V posudku není jasně napsáno kdo to řekl. Tak klidně mohou tvrdit, že to řekl pan Tůma a tím jen potvrdíme, že je opravdu "slabomyslný".
Chtěl jsem podat, ale trestní oznámení na jeho sestru paní "B". To proto, že na sebe v roce 2009 převedla darovací smlouvou veškerý majetek pana Tůmy i přesto, že věděla o jeho slabomyslnosti. Mimochodem, letos ho zas všechen přepsali zpět.
Právník nám to rozmluvil.
To samé je s tím, že jsem měl nabídku celý případ zveřejnit. Neschválili to ni dcera s manželkou.
Pokud se na to dívám z pohledu reakcí zde a FB, kde o tom taky píšu, tak to docela chápu a mám strach aby se to neobrátilo proti nám.
Je to hlavně o tom jak je to napsané a asi nejsem schopen to popsat tak aby to bylo pochopitelné.