Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.8.2006 09:08

Děvčata, díky za podporu. Asi jsem vyvolala trošku mylný dojem, já fakt nejsem ta správná hospodyně, která maká od vidím do nevidím a všechno má uspořádané jak na sloupku, to je jen můj nedostižný ideál. Zemědělstvím se živíme, hlavním příjmem jsou státní peníze za údržbu krajiny (záměrně nepíšu dotace, protože to si spousta lidí myslí, že to jsou prachy na ksicht, a zatím jsou to tvrdě vydřené a poctivě vydělané peníze), ale k tomu jsou potřeba taky zvířata. Krávy se jenom pasou, nedojíme je, ani to nejde. Dost lidí už taky projevilo úžas, že si nedojíme aspoň jednu kravičku pro sebe, fakt to nejde, oddělit jednu krávu od stáda dvakrát denně na dojení je ILUZORNÍ. Kozky si dojím, jasná věc, kozí mlíčko narozdíl od zbytku rodiny miluju a sýr jde doma dobře na odbyt. Do 12 kousků jsem dojila rukama, to se ještě v pohodě dalo, pak jsem dostala k narozkám stroj a teď už bych byla líná lézt pod kozu s kyblíkem... (Ale někdy taky musím - závada, vypnou proud... to je pak legrace ) Můj chlap, když má toho tolik, někdy prudí (někdy dost a někdy často a vždycky prvně kvůli kozám :-(((( ) a z toho pak pramení moje pokleslá nálada. Tu si pak spravuju tady na kozích drbech

10.8.2006 09:36

jirinajanickova napsal(a):
Děvčata, díky za podporu. Asi jsem vyvolala trošku mylný dojem, já fakt nejsem ta správná hospodyně, která maká od vidím do nevidím a všechno má uspořádané jak na sloupku, to je jen můj nedostižný ideál. Zemědělstvím se živíme, hlavním příjmem jsou státní peníze za údržbu krajiny (záměrně nepíšu dotace, protože to si spousta lidí myslí, že to jsou prachy na ksicht, a zatím jsou to tvrdě vydřené a poctivě vydělané peníze), ale k tomu jsou potřeba taky zvířata. Krávy se jenom pasou, nedojíme je, ani to nejde. Dost lidí už taky projevilo úžas, že si nedojíme aspoň jednu kravičku pro sebe, fakt to nejde, oddělit jednu krávu od stáda dvakrát denně na dojení je ILUZORNÍ. Kozky si dojím, jasná věc, kozí mlíčko narozdíl od zbytku rodiny miluju a sýr jde doma dobře na odbyt. Do 12 kousků jsem dojila rukama, to se ještě v pohodě dalo, pak jsem dostala k narozkám stroj a teď už bych byla líná lézt pod kozu s kyblíkem... (Ale někdy taky musím - závada, vypnou proud... to je pak legrace ) Můj chlap, když má toho tolik, někdy prudí (někdy dost a někdy často a vždycky prvně kvůli kozám :-(((( ) a z toho pak pramení moje pokleslá nálada. Tu si pak spravuju tady na kozích drbech

Tak teď jsem si přestavovala, že vám sem prsknu nějaké obrázky a nejde mi to, bééééé, já jsem tak nešťastnááááá....

10.8.2006 10:21

Tak teď jsem si přestavovala, že vám sem prsknu nějaké obrázky a nejde mi to, bééééé, já jsem tak nešťastnááááá....

S obrázky se snažte to se rády podíváme. Já chodím do práce ,ale je pravda,že když už všechno hoří tak zůstanu den doma a doženu resty.Mám tři kozy takže takový relax a kromě koně a krávy máme v hojném počtu všechno.Stále líhnu nějakou droboť.Ale je pravda,že s vámi se to nedá srovnat .Tolik koz -to je hromada práce a shánět odbyt na kůzlata a mlíko a výrobky-to se máte co ohánět.
Ta práce se určitě zvládne,říká se oči se bojí ruce udělají,ale ta každodenní povinnost ,chca nechca se musí.Ona je to idylka v létě když slunko svítí.U nás teď týden chcalo ,,ještě že nabyla zima.Když jsem šla k husám ,tak jsem se natáhla do toho bláta - super,ještě že mně nikdo neviděl a že jsem si nezlomila nohu nebo něco ,já jsem takový "šikula".
U nás je klid až do doby kdy jsem nemocná / teď jsem hlouho nebyla/,ale když jsem tak jsou taky řeči.A pak to zas přejde. Včera u nás byl manželův známí ,tak chutnal kozí sýr a šmakoval si a to nebyl můj nejlepší a to jsem viděla na manželovi jak byl spokojený a večer jsem stála u mlíka a bylo 23,30 a to už tak spokojený nebyl.Všude je to stejný.
Náš soused říká :blázni na svobodě.Ale já se za to nestydím .Kdybych se musela zbavit zvířat tak by to bylo hodně těžký.
Vám přeji stále dobrou náladu a zdravá zvířata .Renata

10.8.2006 13:03

renata napsal(a):
S obrázky se snažte to se rády podíváme. Já chodím do práce ,ale je pravda,že když už všechno hoří tak zůstanu den doma a doženu resty.Mám tři kozy takže takový relax a kromě koně a krávy máme v hojném počtu všechno.Stále líhnu nějakou droboť.Ale je pravda,že s vámi se to nedá srovnat .Tolik koz -to je hromada práce a shánět odbyt na kůzlata a mlíko a výrobky-to se máte co ohánět.
Ta práce se určitě zvládne,říká se oči se bojí ruce udělají,ale ta každodenní povinnost ,chca nechca se musí.Ona je to idylka v létě když slunko svítí.U nás teď týden chcalo ,,ještě že nabyla zima.Když jsem šla k husám ,tak jsem se natáhla do toho bláta - super,ještě že mně nikdo neviděl a že jsem si nezlomila nohu nebo něco ,já jsem takový "šikula".
U nás je klid až do doby kdy jsem nemocná / teď jsem hlouho nebyla/,ale když jsem tak jsou taky řeči.A pak to zas přejde. Včera u nás byl manželův známí ,tak chutnal kozí sýr a šmakoval si a to nebyl můj nejlepší a to jsem viděla na manželovi jak byl spokojený a večer jsem stála u mlíka a bylo 23,30 a to už tak spokojený nebyl.Všude je to stejný.
Náš soused říká :blázni na svobodě.Ale já se za to nestydím .Kdybych se musela zbavit zvířat tak by to bylo hodně těžký.
Vám přeji stále dobrou náladu a zdravá zvířata .Renata

Ahoj Holky , aho Jiřinko, ono stát nad deseti litry nebo nad sto litry trvá stejnou dobu, že jo.jen uživit těch sto litru je mnohem mnohem horší... Já má sice zkratku hehe , ale rozhodně to není výraz nejakého bujarého veselí, to je tedy omyl. Já jen žasnu, jak to stíháte.Pro vás, co máte koz víc, dělám asi jen propagaci, na každou " slávu, kam přinesu kozí sýr se po něm zapráši, všude básním o kozách a tak snad rozšiřuju řady milovníků kozího sýra..
Rozhodně ti chvíli závidím, chvíli lituju. A jen si poplakej, kde jinde, než " na kozách ". Helena
Zasela jsem červíka na druhou kozu.....
Jsem taky blázen na svobodě...

hanka mkf

10.8.2006 14:35
hanka mkf

Dobrý den Heleno, Jiřino a Renato,
doufám, že vám nebudu vadit, když do diskuze vstoupím.
Obdivuji Jiřinu, ono vše zvládat není jen tak. Mám teď sice "prázdniny", ale člověk se jen tak od něčeho nehne!
Kozy mám sice "jen" tři, k tomu 3 neposedné kozičky, které pořád lezou tam kam nemají a 5 ještě neposednějších kluků kozlíků, kteří již vymýšlejí samé lumpárny. K tomu jsem si ponechala 4 beránky (stádo 5 ovcí a jednoho berana jsem už prodala, to se nedalo), a ještě k tomu pro zábavu 14 slepic zakrslého plemene (wyandotky, velsumky, plymutky a staroanglické bojovničky) a od nich jsem nalíhla 13 kuřat. No aby toho nebylo málo, jeli jsme s Jirkou pro 2 čuníky plemene pietrain, no a cestou nám jedno pošlo, tak bude tenhle víkend o večeři postaráno. Smůla je, že mělo asi 22 kilo a těch peněz za něj! No když se nevede, tak se to přímo sere.
Jsem těď nemocná, takže to doma dost pokulhává. Jirka můj přítel se taky snaží, ale když to děláme oba, je to něco jiného. Teď sem jak lazar.
A to chci mít do budoucna 40 chovných koz!
No nejdřív studium, pak zábava.
Někdy si připadám jak blázen a nejen sama sobě , ale bez tý dřiny a bez zvířat by to nebyl život takový pestrý jaký je. Jak říkával děda, tělo má jít do hrobu zhuntované ....
Můj děda a babička také do posledka dělali u dobytka, dokud ještě mohli ....
Hanka MKF

11.8.2006 08:49

hanka mkf napsal(a):
Obdivuji Jiřinu, ono vše zvládat není jen tak. Mám teď sice "prázdniny", ale člověk se jen tak od něčeho nehne!
Kozy mám sice "jen" tři, k tomu 3 neposedné kozičky, které pořád lezou tam kam nemají a 5 ještě neposednějších kluků kozlíků, kteří již vymýšlejí samé lumpárny. K tomu jsem si ponechala 4 beránky (stádo 5 ovcí a jednoho berana jsem už prodala, to se nedalo), a ještě k tomu pro zábavu 14 slepic zakrslého plemene (wyandotky, velsumky, plymutky a staroanglické bojovničky) a od nich jsem nalíhla 13 kuřat. No aby toho nebylo málo, jeli jsme s Jirkou pro 2 čuníky plemene pietrain, no a cestou nám jedno pošlo, tak bude tenhle víkend o večeři postaráno. Smůla je, že mělo asi 22 kilo a těch peněz za něj! No když se nevede, tak se to přímo sere.
Jsem těď nemocná, takže to doma dost pokulhává. Jirka můj přítel se taky snaží, ale když to děláme oba, je to něco jiného. Teď sem jak lazar.
Někdy si připadám jak blázen a nejen sama sobě , ale bez tý dřiny a bez zvířat by to nebyl život takový pestrý jaký je. Jak říkával děda, tělo má jít do hrobu zhuntované ....
Hanka MKF

Ahoj Hanko.Věřím ,že vy těch 40 koz jednou budete mít a EU natrhnete řiť.Máte moc hezké stránky a kozeny opravdu milujete.
Předevčírem jsem se "zbavila" posledního kozlíka a ta jedna moje koza se skoro blíží,těm vašim krasavicím.Kozí sýr se mi taky i díky Vám daří.
Tak ať se vám daří podle Vašich představ a brzy se uzdravte.
A děvčata blíží se víkend ,tak si odpočiňte ,stejně bude pršet ,tak se venku ani nebude dát dělat,tak můžeme "relaxovat"u domácích prací.Renata

11.8.2006 10:20

hanka mkf napsal(a):
Hanka MKF

Tak vám všem moc děkuju za tyhle článečky, zrovna mě tento týden nějak přepadaly chmury, jak to všechno zvládnout, jak to bude přez zimu o život a dostanu zase jedno malé povzbuzení, že v tom nejsem sama. Takže opravdu ze srdce díky.
Jinak pro dokreslení máme 3 kozy, kozlíka, 8 ovcí a berana. Pak 2 pastevecké psy, 2 křížence, příští víkend přibude 6 saňových psů a samozřejmě kočky. Přítel na to moc není, ale naštěstí se zakousl a nadává jenom občas, třeba při výše zmíněné manipulaci s mlékem, která trvá občas do půlnoci. Ale je pravda, že sýr, tvaroh a hlavně samotné mléko miluje, takže se zas tak nezlobí a chápe to. A samozřejmě oba chodíme do práce (a ne na 8,5 hod ) takže je to občas legrace. A je pravda, že nejdůležitější je být zdravý, jak je nějaká chřipajzna, tak je to opravdu pro toho druhého docela makačka.

11.8.2006 13:55

pvc napsal(a):
Tak vám všem moc děkuju za tyhle článečky, zrovna mě tento týden nějak přepadaly chmury, jak to všechno zvládnout, jak to bude přez zimu o život a dostanu zase jedno malé povzbuzení, že v tom nejsem sama. Takže opravdu ze srdce díky.
Jinak pro dokreslení máme 3 kozy, kozlíka, 8 ovcí a berana. Pak 2 pastevecké psy, 2 křížence, příští víkend přibude 6 saňových psů a samozřejmě kočky. Přítel na to moc není, ale naštěstí se zakousl a nadává jenom občas, třeba při výše zmíněné manipulaci s mlékem, která trvá občas do půlnoci. Ale je pravda, že sýr, tvaroh a hlavně samotné mléko miluje, takže se zas tak nezlobí a chápe to. A samozřejmě oba chodíme do práce (a ne na 8,5 hod ) takže je to občas legrace. A je pravda, že nejdůležitější je být zdravý, jak je nějaká chřipajzna, tak je to opravdu pro toho druhého docela makačka.

Taky jsem moc vděčná za tyto článečky. V červnu to byl rok, co jsme se přestěhovali na vesnici. Zatím jsem pořídila ovečky, králíčky, slepičky a kachničky. Na kozu taky v budoucnu dojde. Sýr jsem taky zkoušela, ale z kravského mléka (sousedi mají 40 dojnic, tak občas zaskočím pro mléko). Zaujalo mě v článku od PVc zmínka o saňových psech. My totiž taky jezdíme spřežení. 19. - 20. srpna se chystáme na zahájení sezóny do Telče, plánujete taky Telč? Loni to tam bylo moc bezva.

11.8.2006 14:29

berta napsal(a):
Taky jsem moc vděčná za tyto článečky. V červnu to byl rok, co jsme se přestěhovali na vesnici. Zatím jsem pořídila ovečky, králíčky, slepičky a kachničky. Na kozu taky v budoucnu dojde. Sýr jsem taky zkoušela, ale z kravského mléka (sousedi mají 40 dojnic, tak občas zaskočím pro mléko). Zaujalo mě v článku od PVc zmínka o saňových psech. My totiž taky jezdíme spřežení. 19. - 20. srpna se chystáme na zahájení sezóny do Telče, plánujete taky Telč? Loni to tam bylo moc bezva.

No my do toho spadli docela fofrem, sice jsme s mushingem koketovali delší čas, ale nějak jsme v tom schonu kolem ostatních zvířat nechtěli nic hrotit. No a před cca 14-ti dny přišel inzerát a už to jelo. Takže budeme mít (ještě je nemáme) komplet spřežení a budeme se učit. A závody letos určitě ne, navíc z Liberce to do Telče není kousek a my je nemáme jak převážet. Takže spíš z praktických důvodů - abychom se dostali v zimě ke schránce (samota má kromě svého kouzla i jisté praktické problémy), aby pomohli s taháním dřeva z lesa a tak. A jestli to půjde, tak zkusíme i něco dalšího.

11.8.2006 16:22

pvc napsal(a):
No my do toho spadli docela fofrem, sice jsme s mushingem koketovali delší čas, ale nějak jsme v tom schonu kolem ostatních zvířat nechtěli nic hrotit. No a před cca 14-ti dny přišel inzerát a už to jelo. Takže budeme mít (ještě je nemáme) komplet spřežení a budeme se učit. A závody letos určitě ne, navíc z Liberce to do Telče není kousek a my je nemáme jak převážet. Takže spíš z praktických důvodů - abychom se dostali v zimě ke schránce (samota má kromě svého kouzla i jisté praktické problémy), aby pomohli s taháním dřeva z lesa a tak. A jestli to půjde, tak zkusíme i něco dalšího.

To je super. Další nadšenci do mushingu. My jsme se kvůli psům odstěhovali z Brna na Vysočinu, abychom měli dostatek sněhu na trénování. Tak přeji hodně štěstí a doufám, že to přežijete ve zdraví. Pokud to spřežení bude nějaké silné a rychlé, tak jako začátečníci na saních zažijete trochu adrenalinu, ale v tom je ta krása. Až budete mít nějaké zážitky a fotky, doufám, že to dáte na ifaunu do fóra pro pejskaře.

13.8.2006 09:18

berta napsal(a):

Teď zas já nevěřím vlastním očím. Vy máte zároveň s drůbeží saňové psy? A to je máte oddělené minimálně Mariánským vodním příkopem a Čínskou zdí dohromady, ne?? Taky jsme kdysi zdědili malamuta, byl to nádherný kousek, ale co se týká drůbeže a králíků, naprostej idiot.Však se taky u nás dlouho neohřál, drobné zvířectvo zvítězilo. Ale na saních to musí být moc hezké...

14.8.2006 09:11

Teď zas já nevěřím vlastním očím. Vy máte zároveň s drůbeží saňové psy? A to je máte oddělené minimálně Mariánským vodním příkopem a Čínskou zdí dohromady, ne?? Taky jsme kdysi zdědili malamuta, byl to nádherný kousek, ale co se týká drůbeže a králíků, naprostej idiot.Však se taky u nás dlouho neohřál, drobné zvířectvo zvítězilo. Ale na saních to musí být moc hezké...

No,Jiřinko, vyčetla jsem , že pro pesany si " u PVC " teprve pojedou a drubež to ještě neví.....držne palce opeřencům.

14.8.2006 13:06

No abych pravdu řekla, drůbež nemáme, zato ovce a kozeny. A ty hlídá žárlivá a nadmíru udatná kavkazačka, která by nám celé spřežení vyvraždila, kdyby se k němu dostala. Z toho plyne, že protiúnikové opatření jsou na obou stranách co největší - plot dřevěný, pletivový a ještě zdůrazněný elektrickým ohradníkem. A protože po zkušenostech s KAO a zprávách o haskounech vím, že plot není žádná překážka (haskouni jsou ve většině kennelů trvale přivázaní), alespoň z počátku je budeme mít taky na úvazech. Takže doufám, že vše bude v pohodě. A bydlíme na samotě, tak snad ani vytí nebude nikoho obtěžovat - psí výběh jsme zřídili cca 20 m od domu v lese na mýtince, izolované zelení. No každopádně držte palce, už se nám to blíží.

14.8.2006 13:10

ahoj, vstávají mi vlasy hrůzou, když si vzpomenu na saňové psy! Taky jsme si loni dva pořídila+ saně atd. Koza to málem nepřežila, psi věčně v p........., jejlíp po lese neb u sousedů škubat slepice atd.
Je to spotr pěknej, ale má svá VELIKÁ ALE!!!

16.8.2006 11:14

pvc napsal(a):
No abych pravdu řekla, drůbež nemáme, zato ovce a kozeny. A ty hlídá žárlivá a nadmíru udatná kavkazačka, která by nám celé spřežení vyvraždila, kdyby se k němu dostala. Z toho plyne, že protiúnikové opatření jsou na obou stranách co největší - plot dřevěný, pletivový a ještě zdůrazněný elektrickým ohradníkem. A protože po zkušenostech s KAO a zprávách o haskounech vím, že plot není žádná překážka (haskouni jsou ve většině kennelů trvale přivázaní), alespoň z počátku je budeme mít taky na úvazech. Takže doufám, že vše bude v pohodě. A bydlíme na samotě, tak snad ani vytí nebude nikoho obtěžovat - psí výběh jsme zřídili cca 20 m od domu v lese na mýtince, izolované zelení. No každopádně držte palce, už se nám to blíží.

Všechny vás tady ráda čtu a zároveň obdivuji. Zvířátek taky pár máme, (2 kozy, 1 ovce, 2 koně, slepičky) a taky máme psy - chrty, o kterých se říká jaký to jsou lovci a jak nemůžou žít dohromady s jinými zvířaty a ejhle, u nás to zatím docela funguje dobře, tak jsem jen chtěla navázat na ty seveřany, že každý pesan je trošku jiný a nevím proč by se všichni museli házet do jednoho pytle! (chrti = nevychovatelní, hloupí, lovci, seveřani = lovci, běhači, primitivní plemeno .... )

16.8.2006 11:32

Jiřinko!! Co fotky ! Já jsem hodím, jak přestavujeme kozí chlívek / za 50 táců / a jak jsme zatím kozu strčili do boudy po telatech a co zbylo z kozího chlívku. Ranní mlhy koze vůbec nedělají dobře. Róza tedy je vysloveně " bytová " koza..

16.8.2006 11:33

hehe napsal(a):
Jiřinko!! Co fotky ! Já jsem hodím, jak přestavujeme kozí chlívek / za 50 táců / a jak jsme zatím kozu strčili do boudy po telatech a co zbylo z kozího chlívku. Ranní mlhy koze vůbec nedělají dobře. Róza tedy je vysloveně " bytová " koza..

Dočasné kozí přístřeší našeho rozmachaného jedináčka .

16.8.2006 11:36

hehe napsal(a):

Stísněné nácvikové podmínky pro případ deště .. Stejně, když " chčije" , dojím pod terasou...

16.8.2006 11:38

hehe napsal(a):
Stísněné nácvikové podmínky pro případ deště .. Stejně, když " chčije" , dojím pod terasou...

Stavíme za cenu osobních obětí. To jsou synátorovo záda, ne moje..

16.8.2006 11:45

hehe napsal(a):
Stavíme za cenu osobních obětí. To jsou synátorovo záda, ne moje..

Pracujeme všichni s plným nasazením. Bohužel náš aportovací debílek Bára umí pracovat dost jednostranně a přiznejme si otevřeně, na stavbu teda nepřispěla žádnou smysluplnou prací. Umí pouze neskutečně roztomile překážet. Víte, jak se člověk pěkně přerazí o takový látkový míček, flusnutý pořád a pořád dokola těsně za paty ? A taky jsme ho tahali ze zastavené míchačky plné betonu ? Moje šikovná holka pochopila, že míchačka je duležitá věc a šla také přispět...Je to prostě pracovní plemeno...

16.8.2006 12:53

jarin napsal(a):
Všechny vás tady ráda čtu a zároveň obdivuji. Zvířátek taky pár máme, (2 kozy, 1 ovce, 2 koně, slepičky) a taky máme psy - chrty, o kterých se říká jaký to jsou lovci a jak nemůžou žít dohromady s jinými zvířaty a ejhle, u nás to zatím docela funguje dobře, tak jsem jen chtěla navázat na ty seveřany, že každý pesan je trošku jiný a nevím proč by se všichni museli házet do jednoho pytle! (chrti = nevychovatelní, hloupí, lovci, seveřani = lovci, běhači, primitivní plemeno .... )

Musím se zastat seveřanů,měli jsme hasku,z útulku.Neskutečný mamlas a dobrák.Když s námi byla v paneláku,museli jsme zavírat kočku aby nám ji stále nemořila(myslím tím kočka psa,ne naopak jak by se zdálo).Drůbež na chalupě pro ni bylo cosi ,čemu se dá beztrestně užírat krmení (milovala zrní a slepičí granule),kůzlata pro ni byli super kámoši na blbinky(jen nechápala,proč nenosí klacek a nehrabou s ní díry).Dospělá koza,té se bála protože ji koza škubala chlupy z ocasu.Krmení ovcí byla taky fajn záležitost,křoupala s nima tvrdý chleba.Když měla štěňata,museli jsme ji dát do ohrádky i pískající morče(taky ho chtěla kojit).Ted už je rok a půl mrtvá,dalšího psa nechci,protože bych chtěla aby byl zase stejný,povahově a to už asi neobjevím

17.8.2006 13:45

jarin napsal(a):

jen můžu gratulovat k psům s loveckým pudem, kteří jensou trhači, ti co jsme měla já, se nedali použít k ničemu jinému než je uštvat v saních, což mi paní od níž jsme si je koupila tvrdila opak. Psů měla asi 30 + xxxx štěňat na mini kotcích, bez socializace a to asi taky přispělo. atd........

17.8.2006 15:15

hehe napsal(a):

Heli, já ti odpovím tady pod ten obrázek, protože to jsem se fakt pobavila. Někdes psala, že koza kouká divně z nového bytu, ale tady se vyloženě spokojeně ušťuřuje, to je gól! Jinak takhle sundanou střechu jak vy máte na chlívku jsme letos měli na baráku. Všechno jsem si pečlivě zdokumentovala a poctivě jsem se s tím, kdo by o to tady stál, chtěla podělit, ale jsem mameluk a neumím sem ty fotky strčit. Mám je o kousek větší, než by šly poslat, a prostě je neumím zmenšit. Jestli bude někdo té laskavosti a trpělivosti a vysvětlí mi to, tak ho navrhnu na Nobelovu cenu a vás ostatní můžu virtuálně uvítat u nás.

17.8.2006 15:19

hanka mkf napsal(a):
Hanka MKF

A já jsem Hanko myslela, že si někde užíváte prázdnin, a vy si zatím choříte!. Tak přeju brzké uzdravení, ať vás vaše zvířena dlouho nepostrádá.

18.8.2006 09:58

saboro napsal(a):
jen můžu gratulovat k psům s loveckým pudem, kteří jensou trhači, ti co jsme měla já, se nedali použít k ničemu jinému než je uštvat v saních, což mi paní od níž jsme si je koupila tvrdila opak. Psů měla asi 30 + xxxx štěňat na mini kotcích, bez socializace a to asi taky přispělo. atd........

Tak já doufám, že psiska, kterým je 8 a 5 let a 3 roky nejezdili se taky budou těšit na pořádnou práci. Teda už je se mnou v práci k nevydržení, v neděli pro ně jedeme a já nejsem schopná na nic jiného myslet. Hrůza .

4.9.2006 12:23

že by ????

4.9.2006 12:31

že by ????

Vážení přátelé, dmu se pýchou, konečně se mi podařilo přelstít tu pitomou bedýnku a přijít na to, jak sem ukládat obrázky. Na tom prvním zkušebním je naše Fidorka, narozená za letošních lednových mrazů. Na dalším by měla být s mámou Černavou...

4.9.2006 12:33

Vážení přátelé, dmu se pýchou, konečně se mi podařilo přelstít tu pitomou bedýnku a přijít na to, jak sem ukládat obrázky. Na tom prvním zkušebním je naše Fidorka, narozená za letošních lednových mrazů. Na dalším by měla být s mámou Černavou...

A do třetice všeho dobrého: ...o půl roku později...

4.9.2006 12:37

pvc napsal(a):

Milá PVc, napište něco bližšího o vašich pastevcích, prosím...

4.9.2006 13:48

A do třetice všeho dobrého: ...o půl roku později...

Bravo !!!! Fotky se zadařily!!!.Fidorka je krááásná. Jak jméno, tak holka. Koho to napadlo ? Sedí ji jako ulitý.Fidorka. S mléčnou náplní .Helena

5.9.2006 13:32

pvc napsal(a):
Tak já doufám, že psiska, kterým je 8 a 5 let a 3 roky nejezdili se taky budou těšit na pořádnou práci. Teda už je se mnou v práci k nevydržení, v neděli pro ně jedeme a já nejsem schopná na nic jiného myslet. Hrůza .

Naše alaskána si nijak výrazně domácích zvířat nevšímá, což se nedá říct o zvěři v honitbě. Proto ji venku nepouštíme. Pak máme 3 pitbuly feny. Taky si nijak domácích zvířat nevšímají. Akorát naše nejstarší pitbulka vždy přiběhne k ovci a začne ji vylizovat nosní dírky, oči a uši. Ovce má zavřené oči a drží. O pitbulech se taky říká, jací jsou dáviči. Na příští rok mám objednané štěně chrta, tak z toho moc strach ani nemám. Ve čtvrtek si jedu pro kozu, tak už taky nemohu dospat. Tak uvidím, jak k nám do toho zvěřince zapadne. Renato, Jiřko, Hanko, Ivane a ostatní, tak už konečně rozšířím vaše řady kozařů.

6.9.2006 07:57

Milá PVc, napište něco bližšího o vašich pastevcích, prosím...

Taky prosím prosím o nějaké zprávy , jak dopadla drůbež.... . To ticho jitří moji představivost a vidím všude peří a krev na čumácích.Teda drůbeží , pochopitelně ..... Takovy katastrofista, abych si představopvala lidskou ..... to nejsem.. Helena

11.9.2006 13:09

hehe napsal(a):
Bravo !!!! Fotky se zadařily!!!.Fidorka je krááásná. Jak jméno, tak holka. Koho to napadlo ? Sedí ji jako ulitý.Fidorka. S mléčnou náplní .Helena

Díky! Jména pro své milunky vymýšlím zásadně sama, jak jinak, mužská část rodiny si je stejně nepamatuje, a tak je odbyla souhrnným názvem "Bílá nemoc".
A teď zkusím zařadit opravu našeho "chlívku" :

11.9.2006 13:12

Díky! Jména pro své milunky vymýšlím zásadně sama, jak jinak, mužská část rodiny si je stejně nepamatuje, a tak je odbyla souhrnným názvem "Bílá nemoc".
A teď zkusím zařadit opravu našeho "chlívku" :

další

11.9.2006 13:26

další

tak vypadala naše stodola dokud stála...
a teď už nestojí...

11.9.2006 13:27

tak vypadala naše stodola dokud stála...
a teď už nestojí...

taky jsme chvíli bydleli pod plachtou

11.9.2006 13:29

taky jsme chvíli bydleli pod plachtou

a na kozičky už nepoteče

11.9.2006 13:32

a na kozičky už nepoteče

holky kontrolují zásoby na zimu

11.9.2006 13:35

holky kontrolují zásoby na zimu

A na konec něco optimismu - můj miláček a pomocník při pasení Míša von Trautenau - Hauptbahnhof

11.9.2006 14:07

A na konec něco optimismu - můj miláček a pomocník při pasení Míša von Trautenau - Hauptbahnhof

Bože to máme za sebou ,jednou i s krovem a jednou jenom střechu 450m čtvr.Ale už nikdy více. Hlavně ať se dílo podaří,dluhy brzy zaplatí.To vám z celého srdce přeji.Renata
Bílou nemoc máte krásnou. Koza je stejně nejlepší zvíře. Včera se ta naše na mně úplně chechtala -pusu od ucha k uchu,vůbec nevím co ji to popadlo. Renata

11.9.2006 16:29

Krásný fokty děsný dřiny.. Kdo dostane Nobelovu cenu za vkládání fotografií ? Bééééééééé, mě se tolik havěti do domu nevejde !!! bééé. Já chci taky Bílou nemoc, bééééé. Teda ze srdce závidím!! A když vidím na fotce/ třeba zmenšené / tu dřinu, je mi úplně nevolno..Barák jako hrom.A rozpadá se rychleji m, než stihnou běhat chlapi szednickou lžící-- JOo tak pet melounu, co? To by se to udržovalo...ach jo. Já teď bojuji sama se sebou. Slíbila jsem chlapivi / jednomu mizernému / že dám pryč slepičky / fňuk / a za to jsem ale vybojovala kozičku. Druhou. Ale s dvemi to bude jen tak tak. No a já, Vodnář , ted bojuji . Kozu obecnou z blízka, / ?/ nebo kozu s PP /?/ ale v okolí o žádnou nezavadit a nezavadit. Taky bych chtěla k Roze už kozu dospělou a bezrohou, aby byla levná a dojila hodně hodně hodně.Nebo koupit malinkou kamerunku jen tak do party...Koupim kozu plemennou - ale kam dám do aukce kozliky ?Moje mini maštal moc rozděleni nesnese, a v jedné ohrade to taky nepujde, co ? Všechno na podzim musi ke kolikum.. Pri predstave, ze budu mít dve okocené kozy krát tri kuzlata na konci srpna doma , je mi mdlo.. No a tak babo rad....kazdých deset minut se rzhoduji jinak. Chvilemi je nejsnažší řešení to všechno zavřít a ujet pryč... Stavba svépomocí vycucává skoro všechny mé síly. Míša je krásnej. Ahoj holky, a napiště jak " vám to jde /a taky nejde/.. ... Helena

11.9.2006 16:34

jarin napsal(a):

to je úžasný! A jaký chrty máte? Já mám barzoje a slepice jim doslova lezou do žrádla, kočky s nima spí, králíci za malým pletivem a kozy a kůň do toho a vše úplně ok. Tak mám radost, že je nás víc, co můžou potvrdit, že chrti nejsou tak šílený jak se říká! A jaké máte koně?

12.9.2006 11:28

malachitova napsal(a):
to je úžasný! A jaký chrty máte? Já mám barzoje a slepice jim doslova lezou do žrádla, kočky s nima spí, králíci za malým pletivem a kozy a kůň do toho a vše úplně ok. Tak mám radost, že je nás víc, co můžou potvrdit, že chrti nejsou tak šílený jak se říká! A jaké máte koně?

Chrta mám teprve objednaného. Čekám už na své vysněné štěně maďarského chrta od února a vypadá to, že příští rok o prázdninách bych se mohla dočkat. Chrti nejsou vůbec hloupí, naopak mám pocit, že velice rychle chápou, jen nebudou jen tak dělat něco, co jim páník říká a oni nejsou sami přesvědčeni o smysluplnosti povelu. Koně vlastní nemáme, sousedi mají welsh pony a welsh part breda. Jinak máme slepičky - amroxky, králíčky - české červené a marburské, japonské křepelky, pekingské kachny, 3 ovečky kříženky a nyní i kozu. Připojuji fotku, jak jsme ji vezli.

12.9.2006 13:43

berta napsal(a):
Chrta mám teprve objednaného. Čekám už na své vysněné štěně maďarského chrta od února a vypadá to, že příští rok o prázdninách bych se mohla dočkat. Chrti nejsou vůbec hloupí, naopak mám pocit, že velice rychle chápou, jen nebudou jen tak dělat něco, co jim páník říká a oni nejsou sami přesvědčeni o smysluplnosti povelu. Koně vlastní nemáme, sousedi mají welsh pony a welsh part breda. Jinak máme slepičky - amroxky, králíčky - české červené a marburské, japonské křepelky, pekingské kachny, 3 ovečky kříženky a nyní i kozu. Připojuji fotku, jak jsme ji vezli.

Tak tady je chudinka pěkně vykulená, co se s ní děje. Ale od té doby, tipuju, už se dávno zorientovala a začíná šéfovat, nemám pravdu?

12.9.2006 14:20

Tak tady je chudinka pěkně vykulená, co se s ní děje. Ale od té doby, tipuju, už se dávno zorientovala a začíná šéfovat, nemám pravdu?

Celou cestu byla strašně hodná, jen ležela a koukala, občas trochu pobroukala. To jsme jeli přes 160 km. Když jsme vezli stejně stará jehňata z vedlejší vesnice, tak nám málem za ty 2 km rozbily přepravku. Teď už je koza velkou šéfkou. Ač je nejmladší ve stádě, rychle pochopila, nač má rohy.

7.7.2013 22:20
vosajda

XXX.XXX.99.112

Děvčata, moc se mi tady to vaše písání líbí. Já jsem bába, celý život jsem bydlela v Praze a nyní jsem v důchodu a 7. rok na malinké vesnici. Domek po rodičích manžel zrekonstruoval svépomocí za 2 roky. A to skoro od základů. Boural i stavěl nové zdi, dělala se podlaha, topení, el., celá nová střecha. A pak jsme začalo s chovem. Nejdřív slepice. Pak kachny - mulardy. Pak kachny saské a také pižmové. Následovalo prase, krůty a nyní máme 2 malá prasátka a ještě 2 ovečky. Je mi 64 a moc mě to baví. Jen to zabíjení nesnáším. Mám v prstech osteroartrózu, ale nevadí mi sekat trávu, kydat a starat se o vše, co chováme. Tak vím, o čem tady píšete. Nezlobte se, že jsem se mezi vás vetřela, ale moc se mi to vaše povídání líbí. Pokračujte, ráda si zase něco přečtu a taky se z toho poučím.

12.7.2013 13:14
renča

XXX.XXX.51.72

Jiřinka sem chodí moc málo ,jelikož má asi hodně práce a nemá přístup k PC. Jinak já děkuji. Renata

12.7.2013 13:17
renča

XXX.XXX.51.72

renča napsal(a):
Jiřinka sem chodí moc málo ,jelikož má asi hodně práce a nemá přístup k PC. Jinak já děkuji. Renata

Jiřinka sem chodí málo a Helena byla a je určitě i teď moc fajn ,ale osud ji přichystal momentálně život bez koz. Nevím jestli si někdy i faunu čte ale její příspěvky byly moc fajn a byla to dobrá duše i fauny. Renata

13.7.2013 21:02
jirinajanickova

XXX.XXX.53.120

Zdravím, Renatko ! I vás, naše nová kolegyňko ! Jsem tu vlastně náhodou, jen protože jsem v emailu zahlédla odkaz na reakci na nějakou naši pradávnou diskuzi ... to už je let !!!
Ale věci se přece jen od té doby pohnuly - moje fungl nová "mlíčnicosýrárna" bude (možná smajlík ) letos hotová smajlík

15.7.2013 11:37
renča

XXX.XXX.51.72

Ahoj Jiřinko jsem ráda ,že jsi se ozvala ,že víme že jsi v pohodě. K nové výrobně ti gratuluji . Ty si ji opravdu zasloužíš. A budeš legalizovat ? Renata

15.7.2013 21:49
jirinajanickova

XXX.XXX.53.120

No, mám všechno vykachlíkované, nerezové .... přečtu si znovu regule a uvidím, už to není taková utopie, jako dřív smajlík

16.7.2013 12:19
renča

XXX.XXX.51.72

Jiřinko tak to máš krásné. Doufáš ,že budeš mít štěstí na veterinární správu. Renata

Přidejte reakci

Přidat smajlík