Dobrý den , chtěla sem si udělat radost a k ovečkám co mám doma koupit ovečky kamerunské a jako prvního sem si koupila beránka , pro ovečky si pojedu příští týden , no ale věk beránka se mi nějak nezdá , má už zatočené rohy a pořádnou hřívu byla sem tak ráda že sem sehnala beránka tak rychle a nemusela sem pro něj přez celou zem že sem ani nepřemýšlela a hned ho vzala, je hodný a mazlivý jen ten věk mi nějak nejde do hlavy mužete mi prosím poradit jak se dá poznat věk u beránka ? tohodle vracet nebudu to jen pro příště
Zdravím, nevím jaký věk Vám byl u beránka řečen při prodeji, nebo kolik máte na mysli, že mu je... ale podle té fotky si dovolím odhadnout na věk 2 roky + - možná o rok víc....
Mám 2 letého se skoro stejnými, ale zase na druhou stranu jsem měla berana, kterému bude letos 5 let a má je možná ještě kratší než Váš, takže ono to zas není směrodatné. Záleží jakého typu beránek je. Ti srnčí bývají mohutnější, rychleji tak nějak vyrostou a s tím i toulce, na rozdíl od černobílých, ti jsou drobnější a toulce jim rostou spíš pomaleji... To je tedy moje zkušenost, třeba mi bude někdo oponovat.
To, že má už pořádnou hřívu je v tuhle dobu úplně normální, začíná se připravovat na zimu. Na jaře to shodí a bude "jako plyšák" . A to, že tu hřívu má takovou, ukazuje právě už na ten věk cca 2let či víc.
S tím mazlením trochu pozor, on je teď hodný a přítulný a až se otrká a zvykne si, bude Vás možná prohánět po zahradě. To, že je "mazlivý" není moc příznivé... Ale třeba je to výjimka.
Přeji zdar v chovu.
L.