Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.11.2013 15:45
lenya

XXX.XXX.247.227

Dobrý den, chtěla bych vsecky moc poprosit o tipy a triky jak chytit kozu.
Jedna taková potvurka nám totiž hned co jsme si ji přivezli, v noci přeskočila 150cm plot a zmizela:( po dvoudenim hledání, jsme ji zahledly asi 2km od nas na kraji takového strašně hustého lesíka ve strani , cca 50 na 100m, jelikož me zatím téměř nezná, bohužel predemnou zalezla do toho hustého houští:( jelikož tam ma, jak jsem tak koukala, naprosto ideální bydlení a křoviny jsou ze dvou stran ohranicene skolkami z třetí el. Ohradnikem a ze čtvrté je velikanska louka, myslím, že by se tam mohla nějakou chvíli zdržet, jak ale ted na ni? Na pamlsky se nechytla, je mlada a divokasmajlík
Je ji teprve 7mesicu...
Nenapada vas prosím někoho nějaký figl jak na ni???
(Omluvte prosím překlepy, píšu z telefonu a nemám čas je opravovat)

Všem předem moc děkuji,
Lenka

12.11.2013 18:51
pajca

XXX.XXX.234.122

Jestli máte na to čas, tak bych zkusila na kraj lesíka přivázat kozla a čekat, jestli se koza
k němu nepřidá a potom za ním nepůjde domů. Nebo požádat myslivecké združení, jestli
nemají uspávací střelu. Myslím že loni bylo v televizi. jak tímto způsobem myslivci odchytli
zdivočelou kozu, která se chodila živit ke krmelci a předali jí do záchytné stanice pro poraněná
zvířata a pak hledali majitele.

12.11.2013 19:07
roklanka

XXX.XXX.46.182

lenya napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych vsecky moc poprosit o tipy a triky jak chytit kozu.
Jedna taková potvurka nám totiž hned co jsme si ji přivezli, v noci přeskočila 150cm plot a zmizela:( po dvoudenim hledání, jsme ji zahledly asi 2km od nas na kraji takového strašně hustého lesíka ve strani , cca 50 na 100m, jelikož me zatím téměř nezná, bohužel predemnou zalezla do toho hustého houští:( jelikož tam ma, jak jsem tak koukala, naprosto ideální bydlení a křoviny jsou ze dvou stran ohranicene skolkami z třetí el. Ohradnikem a ze čtvrté je velikanska louka, myslím, že by se tam mohla nějakou chvíli zdržet, jak ale ted na ni? Na pamlsky se nechytla, je mlada a divokasmajlík
Je ji teprve 7mesicu...
Nenapada vas prosím někoho nějaký figl jak na ni???
(Omluvte prosím překlepy, píšu z telefonu a nemám čas je opravovat)

Všem předem moc děkuji,
Lenka

Nejlépe se chytají s kozama,vzít nějaké kozy (kozu) ,k těm by se mohla přidat.Pokud máte kozy,je šance,že za nima přijde sama. Nebo najít v okolí někoho s vycvičenou borderkou. Roklanka

13.11.2013 17:35
lenya

XXX.XXX.247.227

Děkuji za rady, ale začínám být trošku beznadějná:(
Dnes ráno byla kozička viděna cca 3 km od místa, kde jsme ji viděli naposled a to dokonce téměř na náměstí našeho dvoutisicoveho městečka... než jsme tam dojeli, tak už byla fuč a za celý den ježdění po loukách už se nám ji nepodařilo zahlédnout: ( je potvora nejspíš neustále v pohybu, když se jen během cca 12ti hodin přesunula o další 3km.... nechali jsme ji vyhlásit v obecním rozhlasu, informovali myslivce, rozvěsily letáky, tak už nezbývá než doufat, ze neodejde do nedalekého Polska...

14.11.2013 10:15
roklanka

XXX.XXX.46.182

Taky jsem jednu oplakala kozičku,vnuk zaháněl kozy a jedna kozička utekla,matku jsem prodala,takže byla bez matky,jen se stádem. Vnuk jí honil,přes to,že ví,že by neměl. Byla v lesích tři dny a vrátila se,už jsem jí oplakala a smířila se ,že tuto linii být nebudu. Jsem přesvědčená,že se připojí k nějakým kozám,pokud jste v okolí jen vy,vrátí se. Stejnou zkučenost á i kamarádka,která odvezla dva kozlíky k otci na zahradu a ti utekli,toulali se týden a pak se vrátili na místo odkud utekli,aniž by jej důverně znali. Roklanka

14.11.2013 17:48
lenya

XXX.XXX.247.227

Kozička je doma!!!smajlík dnes mi volala paní, která bydlí kousek od místa, kde byla včera videna, že má pocit, že slyší mečet kozu, ale ať hledá jak hledá, nikde žádnou nevidí... když jsme pak přijeli, zjistili jsme, že je slyšet z okna v prvním patře bytového domu, ze kterého se zrovna včera stěhoval poslední nájemník a otevřenými dveřmi tam nepozorovaně vklouzlasmajlík mela velikou kliku, že jsme ji zaslechli, protože v domě se teď dlouhé měsíce nikdo neukáže a chuděrka by tam pošlasmajlík teď už je na zahradě pro jistotu přivázaná na obrtliku, chodím ji kontrovovat a kdyby se ji náhodou podařilo opět zdrhnout, dostala preventivně na krk zvonecsmajlík
Teď když jsem u ni byla naposled, z hrůzou jsem zjistila, že má na jednom mistě jakoby nakousané lano smajlík je možný, že ho překousala? Potvůrka jedna, už nevím co vše od ní ještě čekatsmajlík
Každopádně Vám všem dekuji za rady a hlavně za morální podporu!! Přejí ať vás nic podobného už nepotkásmajlík

14.11.2013 21:30
ivinkad

XXX.XXX.244.158

Jsem moc ráda, že se našla. My si tyhle patálie zažili loni s ovcí. Vyděsil jí pes a proskočila ohradníkem, když jsme ji měli 2 dny doma(kupovali jsme jako neregistrovanou a chtěla jsem jí nechat chvíli rozkoukat, než nacvakneme známky). Týden se držela poblíž a my se jí snažili nalákat - chytit, ale nechala nás přiblížit max. na metr a utekla. Pak zmizela a nikdo ji neviděl. Takže rozvěšené letáky, objeli jsme všechny chovatele ovcí v okolí, kdyby se náhodou objevila,... Nakonec jsem se "smířila" s tím, že je pryč :/. Po měsíci za mnou přišla paní ze školky, kam chodí syn, že k sousedovi přišla kamerunská ovce. Hned jsme tam jeli a byla to naše potvůrka smajlík. Od toho výletu se z ní stal vymazlený miláček, bohužel po těžkém porodu už není smajlík. Od té doby zavíráme všechny nově příchozí na týden do chlívka a rozmazlujeme. Pak teprve pouštíme k ostatním

Přidejte reakci

Přidat smajlík