Připouštěcí postroj pro kozla a berana

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.8.2006 20:26

kdysi jsem slíbil, že nafotím kozla s připouštěcím postrojem. Účel postroje již byl rozebrán v diskuzi. Pak jsem na to zapoměl a po urgenci od Věrušky slib plním.
Ivan

11.8.2006 20:28

farmar napsal(a):
kdysi jsem slíbil, že nafotím kozla s připouštěcím postrojem. Účel postroje již byl rozebrán v diskuzi. Pak jsem na to zapoměl a po urgenci od Věrušky slib plním.
Ivan

pro případné zájemce: pokud mi pošlete mejlík, pošlu originály fotek meilem, jsou dost velké a je tam vidět podrobnosti. Tady to automaticky zmenšuje.

11.8.2006 20:32

farmar napsal(a):
pro případné zájemce: pokud mi pošlete mejlík, pošlu originály fotek meilem, jsou dost velké a je tam vidět podrobnosti. Tady to automaticky zmenšuje.

a další

11.8.2006 20:34

farmar napsal(a):
a další

jen na doplnění. Kozel je na fotkách mezi mládeží, staré kozy jsem zavřel, aby bylo ráno dost mlíka

11.8.2006 20:39

farmar napsal(a):
jen na doplnění. Kozel je na fotkách mezi mládeží, staré kozy jsem zavřel, aby bylo ráno dost mlíka

vidím, že jak jsem fotil v pozdně odpoledním slunci, tak je velký kontrast a fotky nic moc. A protože jsem cestou nafotil i nějaké štěně, tak se nelekněte, až tam na snímku bude pastevecký bafan.

11.8.2006 20:44

farmar napsal(a):
vidím, že jak jsem fotil v pozdně odpoledním slunci, tak je velký kontrast a fotky nic moc. A protože jsem cestou nafotil i nějaké štěně, tak se nelekněte, až tam na snímku bude pastevecký bafan.

ha, bafan padlej na hlavu a kráva bez hlavy, to jsem se jako fotograf moc nepředvedl, ale snad to přežijete

11.8.2006 20:45

farmar napsal(a):
ha, bafan padlej na hlavu a kráva bez hlavy, to jsem se jako fotograf moc nepředvedl, ale snad to přežijete

a štěňáci

11.8.2006 20:46

farmar napsal(a):
a štěňáci

neboli ňufínci

11.8.2006 20:48

farmar napsal(a):
neboli ňufínci

a další

11.8.2006 20:49

farmar napsal(a):
a další

tak naši mladí šarplaninci

11.8.2006 20:52

farmar napsal(a):
tak naši mladí šarplaninci

a ještě jednou a pak už zase kozel. Vkládám to sem hned, jak se mi to natahuje z mobilu do PC a proto to divné pořadí - technika samozřejmě bere napřed obrázky č 1,10,11,12,13... a pak teprve 2,3,4,5,6....... A já nechci čekat

11.8.2006 20:53

farmar napsal(a):
a ještě jednou a pak už zase kozel. Vkládám to sem hned, jak se mi to natahuje z mobilu do PC a proto to divné pořadí - technika samozřejmě bere napřed obrázky č 1,10,11,12,13... a pak teprve 2,3,4,5,6....... A já nechci čekat

a kozel

11.8.2006 20:54

farmar napsal(a):
a kozel

houby kozel, hlídači, tak snad teď....

11.8.2006 20:59

farmar napsal(a):
houby kozel, hlídači, tak snad teď....

a snad další. Někde jsem popisoval, jak ten postroj funguje a teď to nemůžu najít. Tak kdo víte, kde to je, tak to sem nakopírujte. Dík.

Ivan

13.8.2006 09:36

farmar napsal(a):
a snad další. Někde jsem popisoval, jak ten postroj funguje a teď to nemůžu najít. Tak kdo víte, kde to je, tak to sem nakopírujte. Dík.

Ivan

Poměrně jednoduché zařízení, filcová podložka s úchytem na barevnou křídu a na ní 4 popruhy s poutky. Přišněruje se to na berana ( nebo na kozla, používám to i u něj ) tak, aby křídu měl mezi předníma nohama, dva popruhy má překřížené za krkem a dva přes hřbet a popropojované, to zašněrování je nejtěžší, dost utáhnout, aby se neuvolnilo a nevylezl z toho.
A pak už je to jednoduché. Když kozel (beran) skočí na kozu (ovci) tak jí nabarví zadek podle toho, jakou barvu má. Ta není důležitá, když je jeden. Ale ráno kouknu na stádo a vidím: koza má žlutej zadek - je to jasný. A za tři dni druhá se žlutým zadkem, a za týden třetí. A jen si poznamenávám datumy a čísla ovcí (koz). Po 3 týdnech vyměním kozla (berana) a dám mu jinou barvu. A vidím, 4 kozy jsou pořád jenom žluté, tak se to tomu prvnímu povedlo. Jedna má přes žlutou červenou, tak se asi vrátila, píšu jí druhý termín. A ta co nebyla vůbec je už taky červená, tak se jí asi ten první nelíbil a teď si dala říct ....

Doufám, že je to ono..... Dana

maťa

13.8.2006 17:31
maťa

ovecka napsal(a):
Poměrně jednoduché zařízení, filcová podložka s úchytem na barevnou křídu a na ní 4 popruhy s poutky. Přišněruje se to na berana ( nebo na kozla, používám to i u něj ) tak, aby křídu měl mezi předníma nohama, dva popruhy má překřížené za krkem a dva přes hřbet a popropojované, to zašněrování je nejtěžší, dost utáhnout, aby se neuvolnilo a nevylezl z toho.
A pak už je to jednoduché. Když kozel (beran) skočí na kozu (ovci) tak jí nabarví zadek podle toho, jakou barvu má. Ta není důležitá, když je jeden. Ale ráno kouknu na stádo a vidím: koza má žlutej zadek - je to jasný. A za tři dni druhá se žlutým zadkem, a za týden třetí. A jen si poznamenávám datumy a čísla ovcí (koz). Po 3 týdnech vyměním kozla (berana) a dám mu jinou barvu. A vidím, 4 kozy jsou pořád jenom žluté, tak se to tomu prvnímu povedlo. Jedna má přes žlutou červenou, tak se asi vrátila, píšu jí druhý termín. A ta co nebyla vůbec je už taky červená, tak se jí asi ten první nelíbil a teď si dala říct ....

Nádherné fotky, Farmáři, a velice výstižný popis načítání a ukládání fotek z mobilu do PC!!!

14.8.2006 09:00

ovecka napsal(a):

Dost dobrý. Krásný puk a štěňata ještě hezčí.. Kdysi jsme se o něčem takové učili . Dávala s tam ale značkovací barva. Zvědavý dotaz : nesetře se obyčejná křída za tři týdny z vlny ? Helena

14.8.2006 21:20

ovecka napsal(a):

Ano, Dani, je to ono, dík.

Ivan

14.8.2006 21:27

hehe napsal(a):
Dost dobrý. Krásný puk a štěňata ještě hezčí.. Kdysi jsme se o něčem takové učili . Dávala s tam ale značkovací barva. Zvědavý dotaz : nesetře se obyčejná křída za tři týdny z vlny ? Helena

Helenko, je to taková speciální hodně mastná křída, takže se nesetře a na bílé koze která se za deště hned schová, zůstane skoro až do jara. Na ovečce oprší, ty jsou na pastvině i v dešti, ale rozhodně v řádu 3 měsíců, ne 3 týdnů. Tu křídu si objednávám s popruhem a nebo potom zvlášť, je spíš problém, že dost rychle ubývá a pokud se kozel válí po zemi, tak se mu na ní občas něco nalepí, je potřeba to kontrolovat. Ta křída je na kovové destičce, co přesně zapadne do držáku na popruhu, jen se chytí závlačkou.
Ivan

U koloíčka

5.7.2017 09:47
U koloíčka

XXX.XXX.50.9

Dobrý den,
kdy mám dát beranovi značkovací postroj když je ve stádě celý rok? Stačí to dát až v době říjí tj. cca říjen-listopad? předem děkuji za odpověď.

5.7.2017 09:54
lilo

XXX.XXX.201.210

Zalezi na tom jake mate plemeno... ale rije neni rijen a listopad... rije zacinaji uz koncem cervence... prvni jehnata se mohou zacit rodit jeste pred vanoci..

U koloíčka

5.7.2017 18:49
U koloíčka

XXX.XXX.50.9

lilo napsal(a):
Zalezi na tom jake mate plemeno... ale rije neni rijen a listopad... rije zacinaji uz koncem cervence... prvni jehnata se mohou zacit rodit jeste pred vanoci..

Ovce jsou kříženky -matka merino, otec vřesová a ty mají už jeden rok a beránek je březnový čistý BERRICHON DU CHER ale už se snaží skákat... Takže myslíte že by se už mohlo povést obskočit a jehňata by měly už někdy v prosinci? Beránka máme asi někdy od června.

8.7.2017 19:36
lilo

XXX.XXX.201.210

Myslim ze v 5 mesicich to berankovi jeste nepujde ja bych to typla tak od 8 mesice.. jinak existuji plemena s asezoni riji... protoze to jsou nejaka puvodni plemena ovci... a jestli by se to nemohlo projevit... casem bych asi z tech krizencu presla na nejake vetsi jehnice... kdyz je ten berichon du cher tkovej obr...

Leoš57

8.8.2017 18:29
Leoš57

XXX.XXX.89.231

Dobrý den,
mám dotaz na ty co používají připouštěcí postroj pro berany nebo pro kozly. Jak používáte křídu?Necháváte celou dobu jednu barvu nebo měníte (popř. po jaké době-mám v plánu prvně červenou a po cca 2-3týdněch červenou)aby jste vyděli jestli se povedlo na poprvé nebo ne. Letos budu postroj používat poprvé. děkuji za odpovědi Leoš.

Leoš57

9.8.2017 17:22
Leoš57

XXX.XXX.89.231

?

glos1

20.10.2017 15:50
glos1

XXX.XXX.89.231

Dobrý den, nemáte někdo zkušenosti s přip. postrojem pro berany od kamíru? https://www.kamir.cz/pripousteci-postroj-pro-kozla-a-berana

Dával jsem ho beranovi a nedrží mu to moc asi to neumím dát... popř. jaké s tím máte zkušenosti, jak jim to dáváte? Už jsem si říkal že bych jen beranovi natřel hruď - nezaschne to? a po pár dnech to zase přetřel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík