Přírodní odčervení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.12.2013 19:31
stozi

XXX.XXX.245.211

Zdravím máte někdo zkušenosti z přírodními odčervovadly u koz? Našla jsem toto znáte někdo ?
http://www.centrumkrmiv.cz/product/aglio-plus-1-kg-966/

Nebo vůbec bylinaříte někdo u zvířat?

27.12.2013 19:42
kelišová

XXX.XXX.155.253

Nevím jestli vám to aspon trošku pomůže ale každá rada dobrá.Dávám kozenám vrbové halůzky i s listím,strašně jim to chutná a mělo by to fungovat jako přírodní odčervovadlo.Pokud je, tak ho dávám pravidelně.Janasmajlík

29.12.2013 09:23
motýlem

XXX.XXX.12.162

V jednom článku se psalo o účincích česneku na vnitřní parazity,ale nemůžu ho najít,tak už přesně nevím jak to tam bylo.Jde o to,jestli např. sušený mletý česnek by měl takové účinky,jako čerství.

29.12.2013 11:25
kelišová

XXX.XXX.155.253

Jo,jo taky jsem to někde četla že paní dává kozenám po stroužku česneku.Otázkou je jestli ho koza sežere,naší nejede.smajlík

29.12.2013 15:15
aluskas

XXX.XXX.104.146

Velice úspěšně používám kombinaci čerstvého rozmačkaného česneku, čerstvé nakrájené cibule a lehce popráším chilli. Přidávám k jadrnému krmivu. Kozy se po tom mohou utlouct. Účinné nejen na parazity, celkově zlepšuje zdravotní stav, zlepšuje srst, pomáhá na rýmu i kašel. Používám nejen u koz, ale i u ostatních zvířat.

29.12.2013 17:50
stozi

XXX.XXX.245.211

aluskas napsal(a):
Velice úspěšně používám kombinaci čerstvého rozmačkaného česneku, čerstvé nakrájené cibule a lehce popráším chilli. Přidávám k jadrnému krmivu. Kozy se po tom mohou utlouct. Účinné nejen na parazity, celkově zlepšuje zdravotní stav, zlepšuje srst, pomáhá na rýmu i kašel. Používám nejen u koz, ale i u ostatních zvířat.

To chlili mě trochu překvapilo .... kolik dáváte na jednu kozu cca (myslím všeho). Děkuji

30.12.2013 11:59
aluskas

XXX.XXX.104.146

Dávám preventivně na jednu kozu jeden stroužek česneku, půlku cibule a lehce popráším chilli, to dávám obden, po 3 dny, pak dělám pauzu týden, 14 dní i déle podle toho jestli jsou nebo nejsou nějaké příznaky začervení či jiných zdravotních problémů. S chilli jsem opatrná u březích koz, nevím zda nemá vliv na prokrvení dělohy...(ještě musím zjistit). Každopádně naše kozy úplně vylížou korýtka. Takto používám v zimě. Přes léto, když jsou byliny (vrba, pelyněk, ořešákové listí, kdo se nebojí i vratič - ale zde je samozřejmě obtížné určit správné dávkování a není vhodné pro březí kozy), dávám česnek a cibuli jen občas a chilli nedávám.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.1.2014 00:32
Uživatel s deaktivovaným účtem

aluskas napsal(a):
Dávám preventivně na jednu kozu jeden stroužek česneku, půlku cibule a lehce popráším chilli, to dávám obden, po 3 dny, pak dělám pauzu týden, 14 dní i déle podle toho jestli jsou nebo nejsou nějaké příznaky začervení či jiných zdravotních problémů. S chilli jsem opatrná u březích koz, nevím zda nemá vliv na prokrvení dělohy...(ještě musím zjistit). Každopádně naše kozy úplně vylížou korýtka. Takto používám v zimě. Přes léto, když jsou byliny (vrba, pelyněk, ořešákové listí, kdo se nebojí i vratič - ale zde je samozřejmě obtížné určit správné dávkování a není vhodné pro březí kozy), dávám česnek a cibuli jen občas a chilli nedávám.

cibule?? česnek sešrotuji s ječmenem a ovsem a když je sezona dýně tak i prosušená semena.davám to kobyle,kozám a kravkám. podavám i v zimě líp baští. nejlepší je česnek ze zahrádky!

31.1.2014 07:28
aluskas

XXX.XXX.104.146

Co se Vám nezdá na cibuli? Cibule je léty osvědčená např. i u králíků proti kokcidioze. Nedám na ni dopustit.
Obsahuje allicin, stejně jako česnek. Když zagooglíte, dozvíte se o jejích léčivých účincích více.

Přidejte reakci

Přidat smajlík