Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.3.2014 15:03
kadlec.16

XXX.XXX.241.241

Dobrý den nikde sem tu nenašel přesnej název nákýho odčervovadla pro kozu a náký množství kolik ho podat máte s něčím zkušenosti ? Popřípadě jestli se dá koupit v lekárně nebo pouze u veterináře smajlík

1.3.2014 22:49
honzapm

XXX.XXX.29.18

Ivomec, Biomec, 1 ml na 50 kg. Lékárna nevím.

2.3.2014 10:36
zdenka.k

XXX.XXX.57.14

Dobrý den, existují různé antiparazitární přípravky, ale neměl byste je dávat jen tak od oka.Prve je vhodné udělat koprologické vyšetření a dle výsledků vet rozhodne co se zvířeti podá. Ne každý přípravek zabírá na všechno...a hlavně takovým střílením od boku rozvíjíte rezistenci parazitů. Ale jinak se používá Panacur, Helmigal, Ivomec, Levitape a další

2.3.2014 14:46
kadlec.16

XXX.XXX.241.241

no já nemám v plánu střílet na slepo, ale prej by se měli ovce a kozy a ostatní zvířata dvakrát do roka odčervovat preventivně a dělat u každého zvířete dvakrát do roka rozbor se mi nechce

2.3.2014 14:46
kadlec.16

XXX.XXX.241.241

no já nemám v plánu střílet na slepo, ale prej by se měli ovce a kozy a ostatní zvířata dvakrát do roka odčervovat preventivně a dělat u každého zvířete dvakrát do roka rozbor se mi nechce

5.3.2014 10:45
opily.leguanek

XXX.XXX.5.220

Moje řeč a i vet. se v tomto rozchází, mě už dva radili, že je to zbytečné. Když jsem ještě bydlela v bytě a měla psa, tak mi vet. taky vždy před odčervením udělal rozbor. Tam to mělo smysl. Ale teď při hospodářství už rozbory neděláme. Odčervím všechno plošně - kozy, psy, kočky. Za tu ušetřenou tisícovku raděj kozenkám koupím kamarádku smajlík

6.3.2014 14:37
frido

XXX.XXX.61.155

Rozbor u každého zvířete se nedělá. Pokud máte koz více, posbírejte bobky v kotci. Je fuk od jaké kozy to je. Pokud se vyskytuje nějaký parazit tak si to stejně podělejí. Dejte to do laborky to stojí stovku a podle toho co budete-nebudete mít tak odčervěte. Já to kontroluji každý 1/4roku a odčervujem jednou za rok, protože nic nemají.
Každopádně ale pokud si pořídíte do stáda nového jedince dejte ho stranou a bobky hned prověřte jinak Vám to zaneřádí chov.

6.3.2014 14:38
frido

XXX.XXX.61.155

No já mám pocit, že takto to vyjde dráž.

Přidejte reakci

Přidat smajlík