Dobrý deň
Zostavil som si trio Kamerunských ovečiek 1 baran a 2 ovce.. ale nemám ich odčervené.
Chystám sa na to v priebehu pár dní len sa chcem ešte spýtať ako začiatočník na vaše postupy a skúsenosti... Viem že sa odčervuje Panacurom či Ivomecom ale voláte si pokaždý krát veterinára? či dá sa roztok zakúpiť a pichnúť sami? Ako to robíte Vy?(ak sami kam to picháte a ako..koľko?) Poraďte mi ...
A ešte otázka ,mám v záhrade kde sa pasú ovečky aj ovocné stromy,sú obalené pletivom ale ako to riešite z postrekom stromčekov? môžem ich postriekať pri bezvetrý alebo radšej nestriekať pokial sa tam už ovce pasú..
Ďakujem Vám za rady a Vaše cenné skúsenosti
Krásny deň a chovu zdar Pavel
Dobrý den,
doporučuji poradit se s veterinářem, může vám udělat i koprologický rozbor, odčervení stejně musíte koupit u něj, první aplikaci a výpočet dávky bych též nechala na něm, zároveň by Vám poradil i další věci, pokud je trochu znalý a ochotný. My si odčervujeme sami, kupujeme u veterinářky, příště to jistě též zvládnete, ale opravdu bych doporučovala se napoprvé s vetem spojit, nikdy nevíte, kdy ho budete potřebovat, tak se aspoň seznámíte. Hodně radosti z oveček a pokud Vaše přezdívka souvisí se jménem, vše nejlepší k svátku!
parida
napsal(a):
Dobrý den,
doporučuji poradit se s veterinářem, může vám udělat i koprologický rozbor, odčervení stejně musíte koupit u něj, první aplikaci a výpočet dávky bych též nechala na něm, zároveň by Vám poradil i další věci, pokud je trochu znalý a ochotný. My si odčervujeme sami, kupujeme u veterinářky, příště to jistě též zvládnete, ale opravdu bych doporučovala se napoprvé s vetem spojit, nikdy nevíte, kdy ho budete potřebovat, tak se aspoň seznámíte. Hodně radosti z oveček a pokud Vaše přezdívka souvisí se jménem, vše nejlepší k svátku!
Pekný deň
Ďakujem za cennú radu..určite to budem riešit z veterinárom,len som chcel vedieť do budúcna či to môžem aj sám robiť..ale ako hovoríte po konzultácii z veterinárom to bude rozumnejšie
Z ovečiek sa teším a dúfam že bude všetko OK..
Za gratuláciu ďakujem aj ked je to len "prezívka" ale kopec ludí mi inak už ani nepovie
Inak sa volám Pavel
Ešte raz ďakujem za radu a prajem krásny slnečný dník
roklanka
napsal(a):
Nejlepší je udělat koprologický rozbor a na jeho základě cíleně odčervovat. Ivomec je injekční přípravek,Panacur je emulze. Panacur,Aldifal (emulze),Helmigal (ten je sypký) vám objedná veterinář a můžete ho aplikovat sám,Ivomec (biomectin) píchne veterinář.
Ďakujem za radu..
Na základe čoho sa robí ten koprologický rozbor?? ako? z krvy?..či trusu?
maris81
napsal(a):
Jedná se o rozbor exkrementu (trusu).
Ďakujem
Tak zájdem veterinárovi a poradím sa čo a ako..
čo asi stojí odčervenie plus ten rozbor?
A ešte sa spítam ..v záhrade mám ovocne stromčeky..môžem ich ošetriť postrekom alebo radšej nie ked sa pod nimi pasú ovce..??
Ďakujem za odpovede..
ten okus uz se tu resil.My tez poridili ovce,a pred tim jsem postrikala stop z.vsechny stromky.ale...sezrali,na co dosahli.Bohuzel.takze jen oploceni.a ne jak proti zajickum,ale pletivo vysoke a na vzdalenost od stromku,mame mlade stromky.protoze ovce stanou na zadni ci na to pletivo,a dal pokracuji v devastaci.Zajimave je,ze lizy ignoruji,ale stromky zerou,A maji tam vetve jablone a nechcou je.Ach jo.Takze postrik nefunguje.Ale nekdo psal,ze u nich to fnguje,tak nevim,co mame za ovce.
Zakladateli nešlo tak o okus, jako o to, zda postřik stromů
může nějak ovlivnit trávu pod stromy, kterou spásají ovce.
Já osobně v době postřiku a několik týdnů po něm ovce
mám v jiném výběhu. Mám jich šest, tak mohu naštěstí střídat.
I když stromy jsou všude, ale dá se to zvládnout.
Sice si nemyslím, že by moderní přípravky byly nějak agresivní,
zejména když máte ovce do hobby chovu a ne na produkci masa/mléka,
ale čert nikdy nespí.
honzapm
napsal(a):
Zakladateli nešlo tak o okus, jako o to, zda postřik stromů
může nějak ovlivnit trávu pod stromy, kterou spásají ovce.
Já osobně v době postřiku a několik týdnů po něm ovce
mám v jiném výběhu. Mám jich šest, tak mohu naštěstí střídat.
I když stromy jsou všude, ale dá se to zvládnout.
Sice si nemyslím, že by moderní přípravky byly nějak agresivní,
zejména když máte ovce do hobby chovu a ne na produkci masa/mléka,
ale čert nikdy nespí.
Ano mne išlo o ten postrek a o spasení postriekanej trávy... ale asi to nebude tak zlé... mám dve ohrady a robím tretiu tak to po zbere úrody pokial nejaká bude vyriešim postupne...
Ďakujem za rady a chovu zdar....