Zdravím
Stala se nám taková věc. Jedno jehně, hned po narození si sedřelo kůži na celé přední nožce. Krmím ho z flašky, naučilo se chodit po třech. Je mu týden. Má s tím někdo zkušenosti? Naroste mu kůže?
Diky za odpovědi a nepište mi, že jsem to měla ohlídat, Rodila jsem druhou ovci a to jehně šouplo nohu pod práh vrat. Mrzí mě to, protože je to holka od čistokrevné valašky.
Určitě tu ránu bylo potřeba opakovaně ošetřovat nějakým antibiotickým sprejem, (já mám pro případy poranění Alamicyn) ale jsou i jiné. Jenomže vám ho může sehnat jedině veterinář.
Věřím že jste se nožku snažila nějak ošetřit, ale jestli rána nějak mokvá nebo hnisá, tak
s jehnětem zajeďte k veterinářovi.
Ne, nehnisá, Zastříkala jsem to fialkou a pak stačil vyšňák a na očištění heřmánek, 2 dny jsem tu nožičku zavazovala, ale stejně se mi nepovedlo zavázat ji úplně dokonale, tak jsem se na to vykašlala.
Jehně je naprosto v pořádku, naučilo se chodit po třech a ocásek má nakřivo, aby vyvažovala. Ptám se jak dál. Bude tu nohu používat? Naroste tam srst?
kkamila
napsal(a):
Ne, nehnisá, Zastříkala jsem to fialkou a pak stačil vyšňák a na očištění heřmánek, 2 dny jsem tu nožičku zavazovala, ale stejně se mi nepovedlo zavázat ji úplně dokonale, tak jsem se na to vykašlala.
Jehně je naprosto v pořádku, naučilo se chodit po třech a ocásek má nakřivo, aby vyvažovala. Ptám se jak dál. Bude tu nohu používat? Naroste tam srst?
Naroste,ale pomalu,stejně tak se jí naučí používat. Jen zvažte vakcinaci tetanem,pokud tam někdy byli koně,tak přes svůj odpor k vacinování bych jí to nechala píchnout.