Kamerunska ovce spolecne s jinymi

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.9.2014 18:49
jellec

XXX.XXX.9.239

Dobry den,chovame ovce suffolk cca 15 kusu plus beran a chtěl bych si k nim poridit pro deti kamerunske ovce,bude to asi delat problém když budu mit i kamerunského berana co?budou se mi krizit a berani mlatit?nebo je lepsi třeba kamerunska koza nebo holandska?jde mi hlavne o to aby si měli deti s cim hrat.dekuji za rady

8.9.2014 13:16
janka246

XXX.XXX.104.146

No nevím, smajlíkjá mám dva syny - 4 a 5 let. Ovce chováme od jejich narození. Máme takové smíšené stádo - zw, romanovky, suffolk a pak kříženky.../nyní cca 30kusů/ ; kluci nikdy nedělali rozdíl mezi plemeny, bylo jim to jedno. Jen zw jsou takové nejhodnější - na těch i jezdili jako na koni...já bych to kvůli dětem po vlastní zkušenosti neřešila...těm je to jednosmajlík. Jediné, co je limituje je potvora beran...

19.3.2015 08:41
iwona7k

XXX.XXX.97.89

Zdravím já bych měla maly dotas tady když to čtu mám doma u baráčku ovečku a beranka quessant a chtěla jsem jím jako společnici přikoupit ovečku kamerunku, nevím jestli neudělam dobře moc se mi líbi a chtela jsem mit takové spestřené stadečko, máme to na spasani trávy u domečku a jako mazliky pozemek je 800 m čtverečnych tak nevim jestli jim taky nebude těsno předem děkuji za odpoď.

19.3.2015 09:32
chovatelka kamerunek

XXX.XXX.170.130

Dobrý den, pokud si pořídíte kamerunku, je třeba počítat s tím, že ji beran připustí a na světě bude o jednoho nebo dva křížence více. U kamerunek se doporučuje připouštět nejdříve v 9 měsících nebo později podle toho jak je statná. Zabřeznout však můžou dříve, už v 5 měsících, což je velice nebezpečné jak pro ovečku (komplikace při bahnění, zdravotní problémy atd.) tak i pro jehně (a takových chůďat jsem viděla už spoustu). Tudíž jestli chcete kamerunku, a nemáte možnost držet ji mimo dosah berana (a zde opět platí, že ovce nemůže být sama, jinak strádá, mají být minimálně 2 kusy po hromadě ), tak neuvažujte o jehněti, ale pořiďte si starší kus. Pokud ji chcete na mazlíka, tak hledejte chovy, kde mají kamerunky, které chovají kontaktně. Pokud si dovezete ovečku plachou, bezkontaktní bude s ní spousta práce než ji na sebe navyknete.

19.3.2015 14:23
iwona7k

XXX.XXX.97.89

Děkují za odpověď, no vypadá to že asi zustanem u těch co mají a budeme hledat ovečku stejného druhu, kamerunka je starší asi rok ale ještě jsem se tady v diskuzi dověděla že mají tendenci hrozně bečet tak nevím jednu skoro uřvanou Adelu doma máme a aby nebyla sama jen z beranem jsme chtěli pro ni společnost

22.6.2015 19:12
iwona7k

XXX.XXX.97.89

janka246 napsal(a):
No nevím, smajlíkjá mám dva syny - 4 a 5 let. Ovce chováme od jejich narození. Máme takové smíšené stádo - zw, romanovky, suffolk a pak kříženky.../nyní cca 30kusů/ ; kluci nikdy nedělali rozdíl mezi plemeny, bylo jim to jedno. Jen zw jsou takové nejhodnější - na těch i jezdili jako na koni...já bych to kvůli dětem po vlastní zkušenosti neřešila...těm je to jednosmajlík. Jediné, co je limituje je potvora beran...

Zdravím pořidila jsem si nakonec kamerunky ovci a beranka a jako vudči ovečku mám quessanku a jsem spokojena a moje děti taky :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík