Drazí přátelé,zítra si jedu pro novou kozenku,tak posílám foto...Jak se Vám líbí???Kůzlátka jsou stará 40 dní,a vypadá to podle vemínka že z kozenky by mohla být dobrá dojnice,co myslíte???,to vemeno mi připadá slušné,natož že kůzlata od ní ještě nikdy nebyla odstraněna,chtěl jsem se ale zeptat zkušenějších,aby mi koza v zimě dobře dojila,jak mám podstrojovat,když nebude tráva???
a ještě poslední foto,kůzlátka jdou k nám pochopitelně s maminkou,tak věřím,že trošku mlíčka na zimu bude,koza je okozlena v polovině září,jak teď kozenku rozdojit???,poradí prosím někdo???,vždy jste mi tu dobře poradili přátelé,tak na Vás spoléhám .Máte někdo zkušenosti s kůzlátky a dojením v této době???
Nenapsal jste kolik je koze,odhdovala bych podle rohů 2-3 roky. Vemeno má moc hezké. Jednak musíte vědět.čím kozu krmí a s tím pokračovat a pozvolna jí zvykat na to co jí připravíte. Tak od dvou měsíců,múžete na noc kůzlata odstavit a ranní mléko bude pro vás a denní pro kůzlata. Měla by dostávat jádro,dobrá je granulovaná vojtěška,cukr.řízky (pokud nemáte řepu),