Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.11.2014 19:51
kajka291

XXX.XXX.229.24

Dobrý den,
Chtěla bych poprosit o radu chci kozu a rodiče mi jí dovolí, ale je problém ze psem:\ rodiče mi říkají že muže se prohrabat nebo vylést a kozičku polámat nebo pokousat.
Prosím co byste dělali na mém místě??
Jaký plot nebo pletivo byste mi doporučili???
PS: Kozička musí být pouze na pozemku se psem:(
Děkuji předem za odpovědi:)smajlík

17.11.2014 08:57
profesor1

XXX.XXX.192.99

Trošku záleží jakého máte psa. Koza a pes se můžou celkem lehce zkamarádit.

17.11.2014 09:51
kajka291

XXX.XXX.229.24

My máme Leon Bergera:(

17.11.2014 13:55
profesor1

XXX.XXX.192.99

Tak tenhle hafík vypadá že si na koze smlsne na dvě kousnutí smajlík , ale pokud vím je to klidné a většinou mírumilovné plemeno. Jestli to není přehnaně hravé štěně a nebude si kozu chtít osedlat tak bych se toho nebál. Já mám zlatého retrívra a ten si s jehňaty, nebo kůzlaty zaběhá a pak jim slouží jako podstavec na hopsání. Starších zvířat si moc nevšímá, protože ví, že ony hravé nejsou a maximálně utrží nějaký ten trkanec. Tím ale nechci říct že hned od prvního dne bude pes a koza vpohodě. Musí pes si zvyknout a vědět, že koza je pod vaší ochranou a že prostě NESMÍ! Ze začátku tam byt s nima , pak z povzdálí sledovat co se bude dít, hlavně aby pes o vás nevěděl, že jste na blízku. Někteří psi mají obzvlášť velký lovecký pud, tak to musíte odsledovat. Na druhou stranu pokud by jste měla jednu kozu osamotě, tak nejen že se to nesmí, ale stejně vám bude jen stát u plotu a řvát a přemýšlet jak zdrhnout.
Další problém je krmení. To máte promyšlené? Tak 3-4kg sena na zimu. V létě pastva. ........ Koza není pes, kterému koupíte granule v kdejaké sámošce. Dále nějaký chlívek atd. .

24.11.2014 10:22
anča

XXX.XXX.254.250

Hodně záleží jak máte psa vychovaného - nám koza skvěle funguje s Ohařem , Jen Československému vlčákovi jsme to ,,že koza je fuj !!!! " museli vysvětlovat vícekrát ale teď spolu také vycházejí :) a kozu jinak nemáme za pletivem ale ve výběhu z Karisítí - což byla právě verze kdyby to s čévéčkem nevyšlo :)

25.11.2014 12:40
anča

XXX.XXX.254.250

anča napsal(a):
Hodně záleží jak máte psa vychovaného - nám koza skvěle funguje s Ohařem , Jen Československému vlčákovi jsme to ,,že koza je fuj !!!! " museli vysvětlovat vícekrát ale teď spolu také vycházejí :) a kozu jinak nemáme za pletivem ale ve výběhu z Karisítí - což byla právě verze kdyby to s čévéčkem nevyšlo :)

jako kůzle a štěně

25.11.2014 12:41
anča

XXX.XXX.254.250

anča napsal(a):

jako skoro dospělé (obě ) smajlík

27.11.2014 10:41
beami

XXX.XXX.8.245

Máme Staroněmecké ovčáky a jen jsem jim ukázala kozy co jsme si přivezli a řekla, že je to KAMARÁD. Jsou na to slovo naučený, nebyl problém.
Jestli je pes dobře socializovaný a poslušný, tak by mláděti neměl ublížit.

Sejrák

15.3.2015 09:27
Sejrák

XXX.XXX.108.69

Dobrý den máme kozu Anežku již rok se dvěma kříženci Berňáka a jednoduše řečeno v podstatě bez sebe nemohou být když je oddělíme tak koza chce navzdory 3metrovým plotům k pejskům a pejskové zas ke koze.Chtěli jsme tak učinit z toho důvodu že ač jsou velcí kamarádi tak koza byla po čase často zraněná a asi ve dvou případech dokonce na šití což už jsme zaměřily vytvořením takové opičí dráhy do jejího chlívku aby za ní v případě že by jim opět hra přerostla přes hlavu, nemohly.Koza je totiž velmi, velmi zdatný lezec nebo chodec po velmi úzkých překážkách a dokonce dostat se přes dvoumetrový plot jen díky tři centimetry úzké latičce pro ní také není problém a kdo si myslí že když má kopýtka tak že se neumí podhrabat plete se. Velmi nás mrzí že jsme vlastní nevědomostí vlastně takto Anežku trápily ale zkoušeli jsme pro to dělat úplně vše, kozu jsme zas po čase dali zpět k pejskům a bylo zase vše v pořádku a pak opět přišel průšvih opět měla poraněné tentokrát přední nohy jakoby psy nebo pes ležel pod ní a nohy jí jako okusoval nebo tak něco, byly to takové škrábance do krve takže to muselo být ze hry, protože kdyby chtěli tak už ji díky své velikosti dávno roztrhaly, Bárny a Fred jsou totiž velmi milí a přátelští psy co by ani mouše neublížily a tím spíš trpí když jsou pak potrestáni oddělením.Takže bohužel asi jediná cesta z tohoto začarovaného kruhu je opravdu oddělit, přikoupit Anežce kámošky a pouštět k pejskům jen za naší přítomnosti.

15.3.2015 15:50
kosta

XXX.XXX.114.1

Pane profesor 3-4 kg sena na zimu je nic. To je dávka na den!

15.3.2015 20:38
profesor1

XXX.XXX.192.99

Pane-paní kosta moc děkuji za poučení. Máte u mne profesorskou pochvalu!
Napsat takovouhle nepřesnost se mě stává maximálně!...jednou za...let

15.3.2015 22:07
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Sejrák:

16.3.2015 08:18
kosta

XXX.XXX.114.1

Děkuji za pochvalu pane profesor.Kosta je půlka mého příjmení jsem tedy paní.

16.3.2015 11:48
profesor1

XXX.XXX.192.99

Velice mě těší paní. Profesor je vědecký titul vysokoškolského pedagoga, ale to se mne netýká, a ta jednička u toho je pouze asi jako odlišení od nicku profesora bez jedničky Už ani nevím proč jsem ji tam dal, ale možná jsem byl v té době opravdu jednička Ale tohle všechno jste určitě poznala, protože jste mě oslovila - pane profesor a ne pane profesore

16.3.2015 12:03
lilo

XXX.XXX.201.210

Ja trochu nechapu kontinuitu vaseho vysvetleni v tomto vlakne... nepatrilo to jinam?

16.3.2015 14:14
kosta

XXX.XXX.114.1

Pan profesor Vám vysvětlí o jde.

16.3.2015 15:20
profesor1

XXX.XXX.192.99

Lilo, nebylo to určeno vám (i když... ). Kosta pochopila a o to šlo
(začíná to tady být samé cizí slovo - kontinuita, inkontinence, flushing - tohle nejde ani napsat, ne tak vyslovit smajlík), připadám si chvílema jako v parlamentu, ale naštěstí se tu zatím nelže ).

16.3.2015 20:26
lilo

XXX.XXX.201.210

No vidite a ja mela pocit ze jsem se vas na tuto otazku ptala v jinem vlakne... mate ale opravdu dost blbej nick... tak snad to co se za nim kreje neni take tak blbe...

16.3.2015 21:14
profesor1

XXX.XXX.192.99

No tak mám blbý nick, noooo. Už to díky vám všichni vědí, tak vám nezbývá než se s tím smířit

Přidejte reakci

Přidat smajlík