Máme malinkatou Zoo, aspoň to tak všem připadá.Ale já mám pocit že těch zvířátek máme furt málo. Tak sem dejte fotečky vašich zvířátek ať se můžu inspirovat a ať si nepřipadám jako magor. Protože mě to vážně moc baví a většina mých přátel má pocit, že jsem cvok.
malachitova
napsal(a):
Máme malinkatou Zoo, aspoň to tak všem připadá.Ale já mám pocit že těch zvířátek máme furt málo. Tak sem dejte fotečky vašich zvířátek ať se můžu inspirovat a ať si nepřipadám jako magor. Protože mě to vážně moc baví a většina mých přátel má pocit, že jsem cvok.
To Arnošt a jeho harémek, ale teď jich má o něco víc - sjíždí se nevěsty.
malachitova
napsal(a):
A to je naše Michelle
Uživatel s deaktivovaným účtem

napsal(a):
snad se to uloží...
Podařilo se!!!To jsou naši lamáci(guanaco)-Jůlinka a Jeremiáš, ještě tam hodim fotříka(Jeryho)

napsal(a):
Podařilo se!!!To jsou naši lamáci(guanaco)-Jůlinka a Jeremiáš, ještě tam hodim fotříka(Jeryho)
To je největší drsňák
malachitova
napsal(a):
chce to lepčí fotku,
jinak, moje "zoo" mne taky pasovala na cvoka, tak vítej v klubu!
3xpes (dohromady 100kg)
2xkočka
1xponik
1xkoza
v plánu ještě : na jaře kůzata+abglonubijská kozička, pipiny a králíci
(jo a v lednu 3tí mimčo)
saboro
napsal(a):
chce to lepčí fotku,
jinak, moje "zoo" mne taky pasovala na cvoka, tak vítej v klubu!
3xpes (dohromady 100kg)
2xkočka
1xponik
1xkoza
v plánu ještě : na jaře kůzata+abglonubijská kozička, pipiny a králíci
(jo a v lednu 3tí mimčo)
To je ono. Saboro ! Krásně napsáno !Výčet zvířat, co budou doma na jaře a pak : jo a taky budu rodit !Znám to. Mylsím, si že jsem docela obstojná máma, tedy alespoň já svý děti miluju nezřízeně a bez výhrad, ale fotek mám teda víc kozích a psích než klučičích !!!!
Pozdravuji havět a bříško !!Helena
hehe
napsal(a):
To je ono. Saboro ! Krásně napsáno !Výčet zvířat, co budou doma na jaře a pak : jo a taky budu rodit !Znám to. Mylsím, si že jsem docela obstojná máma, tedy alespoň já svý děti miluju nezřízeně a bez výhrad, ale fotek mám teda víc kozích a psích než klučičích !!!!
Pozdravuji havět a bříško !!Helena
Tý jo, jsem moc ráda, že v tom nejsem sama. Saboro gratuluji! Mám děti dvě, ale třetí časem nevylučuji. Jinak s fotkama jsem na tom dost podobně jako Helena, ale nejvíc mám asi takových těch "dítě a kobyla, psi a dítě, dcera na pozadí hejna slepic, syn spící na psu atd." Teď máme 3 psy, 3 kočky, 1 poničku, 4 kozy a kozla, 8 slepiček a kohouta, 3 králíčky, 2 morčátka a 2 želvy na útěku po kterých se usilovně pátrá. Zítra se pokusím ten zvěřinec nafotit a zatím posílám "dceru Evelínku se psem" (barzojka Bystra).
malachitova
napsal(a):
Tý jo, jsem moc ráda, že v tom nejsem sama. Saboro gratuluji! Mám děti dvě, ale třetí časem nevylučuji. Jinak s fotkama jsem na tom dost podobně jako Helena, ale nejvíc mám asi takových těch "dítě a kobyla, psi a dítě, dcera na pozadí hejna slepic, syn spící na psu atd." Teď máme 3 psy, 3 kočky, 1 poničku, 4 kozy a kozla, 8 slepiček a kohouta, 3 králíčky, 2 morčátka a 2 želvy na útěku po kterých se usilovně pátrá. Zítra se pokusím ten zvěřinec nafotit a zatím posílám "dceru Evelínku se psem" (barzojka Bystra).
jo ještě by mě děsně zajímalo jak vypadá ta anglonúbijská koza. Nic o nich nevím. Nemáte nějakou fotku?
malachitova
napsal(a):
jo ještě by mě děsně zajímalo jak vypadá ta anglonúbijská koza. Nic o nich nevím. Nemáte nějakou fotku?
ahojky, AN kozičky skoukni na www.krasolesi.cz.
krásná fotka Evelínky a barzojkou, jako malá jsem chrty úplně milovala, ale zatím vždycky se mi dostalo jiného psiska. každým rokem chrťásky okukuju na inter-dog bohemia v M.Boleslavi a i jsme byla na chtrích dostihách-taky tam. (te´d se chystám v so do Lysé na koně-do Pardubic to letos nevyšlo)
Teda s tvým výčtem obyvatel zoo-kam se hrabu!!!
Jo a čekám na holčičku-doufám po klukách dvojčatech si ji zasloužím
saboro
napsal(a):
krásná fotka Evelínky a barzojkou, jako malá jsem chrty úplně milovala, ale zatím vždycky se mi dostalo jiného psiska. každým rokem chrťásky okukuju na inter-dog bohemia v M.Boleslavi a i jsme byla na chtrích dostihách-taky tam. (te´d se chystám v so do Lysé na koně-do Pardubic to letos nevyšlo)
tři tygři
malachitova
napsal(a):
Moje ZOO sčítá 2x kůň,5xkoza,12x ovce,2x vietnamské prase,kozel,kocour,korela a hromada hadů mého mužíčka.Jelikož mám pěkný bordel v počítači nemůžu už ani stáhnout fotky
,které jsou aktuální.
sara
napsal(a):
Moje ZOO sčítá 2x kůň,5xkoza,12x ovce,2x vietnamské prase,kozel,kocour,korela a hromada hadů mého mužíčka.Jelikož mám pěkný bordel v počítači nemůžu už ani stáhnout fotky
,které jsou aktuální.
ještě jedna
sara
napsal(a):
šelma
Tak jsem něco nafotila, ale chcípla baterka tak zatím posílám jen tu droboť. Například kohout Ignácius J.J. Raily - kterýho jsme dostali, protože mu amroxáci vyškubali všechna pera. Už mu začínají růst nová, takže brzy z něj bude krasavec. Je ale děsně hodnej, tak jsem ráda, že ho amroxi neuklovali.
malachitova
napsal(a):
Tak jsem něco nafotila, ale chcípla baterka tak zatím posílám jen tu droboť. Například kohout Ignácius J.J. Raily - kterýho jsme dostali, protože mu amroxáci vyškubali všechna pera. Už mu začínají růst nová, takže brzy z něj bude krasavec. Je ale děsně hodnej, tak jsem ráda, že ho amroxi neuklovali.
A králičí holčička Messalina
berta
napsal(a):
Tak se taky připojím s výčtem:
6 psů (230 kg celkem)
3 psi cizí na převýchovu
10 kachen pekingských (už jsou v mražáku)
11 slepiček a 8 kohoutů (ti už taky brzy budou v mražáku)
5 jakponských křepelek
21 králíků
3 ovečky
1 koza
Jen to mimčo ještě chybí.
Takže vítej Zuzko! Do klubu bláznivých žen a zvířecích megalomanek!
Přidávám Salome
malachitova
napsal(a):
Takže vítej Zuzko! Do klubu bláznivých žen a zvířecích megalomanek!
Přidávám Salome
a Caesara
malachitova
napsal(a):
a Antigona
poslední dnešní oběť fotoaparátu: Mikeš
saboro
napsal(a):
Pro Saboro: Kluci jsou super! Kolik jim je? A jak se bude jmenovat holčička? Náš syn Šimon byl daleko hodnější než Evelí, ale stejně si to nedokážu představit při dvojčatech.
Čekáme od Bystrušky štěňátka kolem 11.října tak jsem z toho trochu zplašená co je kolem PP za papírování a hlavně aby bylo vše ok a malí barzojíci se narodili vpořádku a mamina to zvládla.
malachitova
napsal(a):
No a taky zdravím Sáru a Kikusku! Jsem potěšená, že je nás "magorů" tolik. Koukala jsem na ty AN koziny a jsou teda úchvatný! Myslím, že přesně takovou nutně potřebuju. Jen nevím co na to řekne manžel.
Jejda, to jsem fakt ráda, že nás megalomanek je víc!!! Z naší pětičlenné rodiny jsem, jak říkám, "blázen do zvířat" jen já, a tak jsem si postupně pořídila:
6 oslíků
13 koz a 2 kozly
9 psů
7 koček
12 husí
9 králíků
7 perliček
hejno kachen čínek a hejno indických běžců
liliputky a směs plemen "normálních" slepic a kuřat holokčky nevyjímaje cca 30 ks
Teď v duchu obcházím celý dvůr a přemýšlím, na koho jsem zapomněla. Snad na nikoho. V plánu je ještě kravka a koník...
malachitova
napsal(a):
No a taky zdravím Sáru a Kikusku! Jsem potěšená, že je nás "magorů" tolik. Koukala jsem na ty AN koziny a jsou teda úchvatný! Myslím, že přesně takovou nutně potřebuju. Jen nevím co na to řekne manžel.
A ještě část kozí rodinky
malachitova
napsal(a):
A ještě kachňátko...
oslik
napsal(a):
A ještě kachňátko...
Ahoj Martino,
ty máš vážně hotovou Zoo! Bledá závist! Oslíci se mi taky moc líbí, tak možná časem. Teď bych chtěla prasátko a příští rok ještě jednoho koně a manžel zas krávu. On je naštěstí stejný hovado jako já, jen je rozumější (snad). Děsně se mi líbí ta černostrakatá kozina, tajně toužím po takovým nějakým čertíkovi. Třeba něco časem seženu. Ty kozy dojíš ručně?
malachitova
napsal(a):
Tak se taky chlubím - momentálně se mnou bydlí 15 psů, 3 kozy, 3 potkani, andulka a dcera
malachitova
napsal(a):
Ahoj Martino,
ty máš vážně hotovou Zoo! Bledá závist! Oslíci se mi taky moc líbí, tak možná časem. Teď bych chtěla prasátko a příští rok ještě jednoho koně a manžel zas krávu. On je naštěstí stejný hovado jako já, jen je rozumější (snad). Děsně se mi líbí ta černostrakatá kozina, tajně toužím po takovým nějakým čertíkovi. Třeba něco časem seženu. Ty kozy dojíš ručně?
Kozy dojím ručně, momentálně ráno i večer 5 ks. Šestou si naštěstí stále ještě vycucávají kůzlata - ona má malé struky, tak jim to mlíčko ze srdce přeju. Ta strakatá je Čebika (původně Čebiko = černo bílá koza), její mamina byla poloviční kamerunka. Je drobná, ale mlíko má výborné a dojí celkem dobře. Oslíci jsou naprosto úžasná zvířátka, mohu jen vřele doporučit!!! Teď nám ale stůně oslátko a já mám chuť s chovem čehokoli praštit... No, ale takovou radost přece zbytku rodiny nemohu udělat, že? On kdyby byl manžel stejný pošuk jako já, tak už u nás na dvoře není pro samé zvíře a pro samé ho... kam šlápnout... Vzato z téhle strany je snad i dobře, že zvířata pořizuji jen já a on se mě snaží trošku brzdit. Kdybys chtěla zkouknout více fotek našich oslíků, můžeš mrknout na www.oslici.lesklekoule.cz. Prasátko už jsme taky zkoušeli mít, byla to prasnice Andula určená na výkrm, ale jak už to u nás chodí, dovezli jsme jí ke kanci a narodilo se jí, myslím 8, selátek. Podruhé ale už nezbřezla a navíc pak už vůbec neměla příznaky boukání, takže zkončila buhužel u někoho na talíři. Já bych ji pozřít nedokázala, stejně tak jako kůzlátka a husy. Ty máme pouze k prodeji. Rodilí vesničani mě v tomhle nechápou, vždyť co prý může být lepší než doma "vyrobené" masíčko. Jenže já beru všechny ty svoje zvířata skoro jako dětičky a kanibal prostě nejsem
saboro
napsal(a):
tomu říkám KK -Kus Koně!!!
tak to se teda jaksi ššššššššooupploooooooooooo!!!
(patří k chlaďáskoj).
Jinak klukům-Bartoloměj-Mikuláš budou cca měsíc po narození "snad" Vendulky-(Vendelína(to ne!) 4 roky, a hrozně se těšim, že budu mít JEDNO miminko a užiju si to, s klukama to bylo naprosto šílený a když si na to vzpomenu, říkám si, že je zázrak že jsem neskončila v blázinci.
Nad jménem pro případného kluka pořát váhám, líbí se mi Tobiáš, Samuel, Antonín.......
Jo a až zas jednou od manžela uslyším že máme doma zoo, pošlu ho na tyhle stránky, na tuhle diskuzi ať ví, že si má cenit mojich jen pár ziřátek
malachitova
napsal(a):
Pro Saboro: Kluci jsou super! Kolik jim je? A jak se bude jmenovat holčička? Náš syn Šimon byl daleko hodnější než Evelí, ale stejně si to nedokážu představit při dvojčatech.
Čekáme od Bystrušky štěňátka kolem 11.října tak jsem z toho trochu zplašená co je kolem PP za papírování a hlavně aby bylo vše ok a malí barzojíci se narodili vpořádku a mamina to zvládla.
Tak to pak hned fotku s štěňátkama sem, a ať je vše vpoho
V Jirnech u Prahy, jsme viděla dva čistě bílé barzoje, byla mlha a šero, ale ti dva v té temné zahradě vypadali jak zářící víly.
malachitova
napsal(a):
Tak také soupis :
10 koní, 9 krav, 45 koz, 14 prasat bílých, 14 prasat vietnamských, 20 slepic, kohout, 15 kuřat, 2 králíci, 10 koček, 9 psů (4 nalezenci), 2 dcery a 1 přítel. Ano, nejsme zcela normální. Pavlína
malachitova
napsal(a):
Takže soupis zvířat co mám doma:
3 psi (2 border collie a čistokrevný ořech)
90 ks hovězího
150 ovcí a 130 jehňat
10 slepic
malachitova
napsal(a):
Přeju, ať se želvy najdou! Připojím k tomu vlastní zážitek: naše 2 suchozemské želvy taky jednou utekly, jedna se ztratila totálně (nebo ji někdo čmajznul) a jednu NĚKDO čmajznul, ale za týden mu SMRDĚLA, a tak ji odnesl asi půl kilometru k lesu (hodní a chytří lidé, jen co je pravda, dobře věděli, komu želva patří...). Želva v lese PŘEZIMOVALA a my jsme ji našli koncem března na náhodné procházce, když jsme se šli "loučit" s lesem asi týden před stěhováním

jirinajanickova
napsal(a):
Lamy jsou dost dobrý!!!!!! Děláte něco s vlnou? prý je strašně teplá.
vlna se zpracovává u lamy alpaky-prý je lepší kvality než ovčí a někteří chovatelé stříhají i lamy krotké-jejich vlna není tak kvalitní,lze i vyčesávat. My vlnu necháváme "vypadávat" máme "divoké" guanaco, ale jedí z ruky a s maličkym se učíme chodit s ohlávkou na vodítku
pjetr
napsal(a):
Takže soupis zvířat co mám doma:
3 psi (2 border collie a čistokrevný ořech)
90 ks hovězího
150 ovcí a 130 jehňat
10 slepic
Taky se přidám?
2 koně
2 kozy
1 ovce
12 slepiček
3 kočky
7 psů
doma pak ještě nějaká havěť (andulka, kanárek, potkani)
jarin
napsal(a):
Taky se přidám?
2 koně
2 kozy
1 ovce
12 slepiček
3 kočky
7 psů
doma pak ještě nějaká havěť (andulka, kanárek, potkani)
a ještě foto
saboro
napsal(a):
taky pěkné fotky, na koníkách jezdíte, nebo zapřaháte?
Tak zas další fota:
Nová morčátka
malachitova
napsal(a):
s Caesarem
tohle ještě nemá jméno. To s Caesarem je Brutus
malachitova
napsal(a):
tohle ještě nemá jméno. To s Caesarem je Brutus
koza Amélie
malachitova
napsal(a):
Kočis
Já to spletla! Tohle je Amélie a tamto je Sidonie. Ach jo, hlava děravá, na děti řvu fuj a ustup......Jména si pletu.........
malachitova
napsal(a):
Já to spletla! Tohle je Amélie a tamto je Sidonie. Ach jo, hlava děravá, na děti řvu fuj a ustup......Jména si pletu.........
a ještě znovu Michelle
saboro
napsal(a):
taky pěkné fotky, na koníkách jezdíte, nebo zapřaháte?
Odpovídám na otázky: ano - jsou to polští chrti - máme 2 feny a 1 psa, na koníkách jezdíme, tahat zatím neumí, koza je ještě mladá, kůzlata zatím neměla, rohy sice má, ale je hodná a netrká, spíš naopak, když jí dojím (jo pozor, neměla kůzlata a dojím jí a má spoustu dobrého mléka!) tak mi funí do ucha a okusuje vlasy a pokládá si hlavu na moje rameno. Zoo je to maličká, ale naše!
jarin
napsal(a):
Odpovídám na otázky: ano - jsou to polští chrti - máme 2 feny a 1 psa, na koníkách jezdíme, tahat zatím neumí, koza je ještě mladá, kůzlata zatím neměla, rohy sice má, ale je hodná a netrká, spíš naopak, když jí dojím (jo pozor, neměla kůzlata a dojím jí a má spoustu dobrého mléka!) tak mi funí do ucha a okusuje vlasy a pokládá si hlavu na moje rameno. Zoo je to maličká, ale naše!
Tak to jsme se asi vyděli někde na výstavě, protože na ty poláky vžycky koukám. Moc se mi líbí stejně jako maďarský chrt. Je to taková hladkosrstá obdoba barzoje. A jaký jsou povahově? Já vím, že rohatá koza neznamená zlá, ale mám všechny bezrohý a kdyby k nim dala rohatou potvoru, tak by jim asi dala co proto. Kdyby se vám někdy narodila takhle barevná kozička a chtěla jste ji prodat, tak se ozvěte, myslím že bych si to nemohla nechat ujít. Zoo máte super!
Mana
malachitova
napsal(a):
Tak to jsme se asi vyděli někde na výstavě, protože na ty poláky vžycky koukám. Moc se mi líbí stejně jako maďarský chrt. Je to taková hladkosrstá obdoba barzoje. A jaký jsou povahově? Já vím, že rohatá koza neznamená zlá, ale mám všechny bezrohý a kdyby k nim dala rohatou potvoru, tak by jim asi dala co proto. Kdyby se vám někdy narodila takhle barevná kozička a chtěla jste ji prodat, tak se ozvěte, myslím že bych si to nemohla nechat ujít. Zoo máte super!
Mana
Připojím část mojí ZOO (drůbež, ovečky, morčata a želva nejsou zatím zdokumentovány)
jirinajanickova
napsal(a):
Připojím část mojí ZOO (drůbež, ovečky, morčata a želva nejsou zatím zdokumentovány)
Tak pro ty, kdo ty blechy na předcházejícím obrázku neidentifikovali: to jsou naše krávy, někde mezi nima kobyly a vpředu v trávě se maskují kozy.
jirinajanickova
napsal(a):
Tak pro ty, kdo ty blechy na předcházejícím obrázku neidentifikovali: to jsou naše krávy, někde mezi nima kobyly a vpředu v trávě se maskují kozy.
Krásný koníčci!
Polský chrt je povahově nejblíže (podle mě) barzojovi, ale jsou jedinci a jedinci. Jinak je to 100% chrt a já na ně nedám dopustit. Neříkám že jsou bez chyb, ale kdo je že?
Kozy se mi taky líbí co nejvíc barevné, spíše tmavší než bílé. Máme ještě obyč. hnědou bez rohů a s rohatou nemá problém.
Váš barzoj je Bystra Mishenka?
jarin
napsal(a):
Krásný koníčci!
Polský chrt je povahově nejblíže (podle mě) barzojovi, ale jsou jedinci a jedinci. Jinak je to 100% chrt a já na ně nedám dopustit. Neříkám že jsou bez chyb, ale kdo je že?
Kozy se mi taky líbí co nejvíc barevné, spíše tmavší než bílé. Máme ještě obyč. hnědou bez rohů a s rohatou nemá problém.
Tak to honem běžím zkusit podojit naši Pivoňku. Kůzlata taky zatím neměla, je jí teprve 6 měsíců. Ale myslím, že toho asi moc nenadojím, má takové malé vemínko.
jarin
napsal(a):
Krásný koníčci!
Ano, Bystra je naše zlatuška. Teď je těhotná a rodit by měla 10. nebo 11. října. Tak se moc těším. Jak tě Bystra napadla? Mana
berta
napsal(a):
Tak to honem běžím zkusit podojit naši Pivoňku. Kůzlata taky zatím neměla, je jí teprve 6 měsíců. Ale myslím, že toho asi moc nenadojím, má takové malé vemínko.
Opravdu si myslím, že toho moc nenadojíte. U koz se to sice stává častěji než u jiných zvířat, že laktace nenásleduje po březosti (tzv. panenské nebo čarodějné mléko, podle toho, jestli už někdy v životě kůzlata měla, nebo ne), ale tak často zase ne. U mě se to stalo ve dvou případech. Od jednoho chovatele, jehož jméno vám nesdělím, protože o mrtvých jen dobře, jsem si já, děvenka tehdy nezkušená, koupila tři kozy. Jednu mám dodnes, dojí jako když zlata ukrajuje (nebo spíš jak když plivne), ale mlíčko má chuťově nejlepší z celého mého početného stáda. A druhé dvě byly jedna neplodná, nikdy se neprskala a nikdy ani kozli o ni nestáli, a druhá hermafroditní, ta se zase prskala permanentně a buď po ní lítali všichni samci, co byli nadosah, nebo ona sama lítala po kozách jako ten nejdivočejší kozel na světě. Protože jsme kvůli dotacím potřebovali co nejvyšší počet zvířat (a taky trochu ze zvědavosti, co s nimi bude dál) jsme si je nechali asi tři roky. Nejdřív hermafrodit, později i neplodná udělaly vemínko a měly každá tak půl litříku, hermafrodit o něco víc. Takže myslím, že Pivoňka bude letos bez mléka, ale jistě vám to ve svůj čas plně vynahradí.
malachitova
napsal(a):
Ano, Bystra je naše zlatuška. Teď je těhotná a rodit by měla 10. nebo 11. října. Tak se moc těším. Jak tě Bystra napadla? Mana
Tak já taky něco přidám.
3 psi (slovenský čuvač)
3 pony
9 koček
20 vlašek+ 8 kohoutků
9 králiků
30 korel
12 agošů
1 pennant
1 senegalec
18 zebřiček
1 koza
amadina
napsal(a):
Tak já taky něco přidám.
3 psi (slovenský čuvač)
3 pony
9 koček
20 vlašek+ 8 kohoutků
9 králiků
30 korel
12 agošů
1 pennant
1 senegalec
18 zebřiček
1 koza
čuvači
malachitova
napsal(a):
Bystra mě prostě napadla. Zajímám se o chrty trošku víc a mám pár známých co mají barzoje. Držím pěsti ke zdravému vrhu barzojátek!
Naše koza která ještě neměla kůzlata a dojí dost mléka ho začla mít v době, kdy druhá koza kůzlata měla. Nejdřív jen malinko, a potom se mi povedlo jí rozdojit. Žádný problém s tím nemá ani ona ani já, tak proč nedojit, že? Mlíčko má dobrý, něco vypijou psi, něco my lidi, někdy zkouším i sýry. Mám je obě ráda, ale jsou to potvůrky.
jarin
napsal(a):
Bystra mě prostě napadla. Zajímám se o chrty trošku víc a mám pár známých co mají barzoje. Držím pěsti ke zdravému vrhu barzojátek!
Naše koza která ještě neměla kůzlata a dojí dost mléka ho začla mít v době, kdy druhá koza kůzlata měla. Nejdřív jen malinko, a potom se mi povedlo jí rozdojit. Žádný problém s tím nemá ani ona ani já, tak proč nedojit, že? Mlíčko má dobrý, něco vypijou psi, něco my lidi, někdy zkouším i sýry. Mám je obě ráda, ale jsou to potvůrky.
Taky jsme měli letos štěňátka.
jarin
napsal(a):
Ano naprostý souhlas, plné vemeno prostě podojit, ať už kůzlata byly nebo ne. Jo a slovo koza je se slovem potvůrka nebo jiným podobným prostě významově shodné. Ale člověk, který si je jednou oblíbí, už bez nich nebude ani náhodou. Promiňte hloupou otázku - v kynologii nejsem zrovna honěná - vaše štěnda jsou co za plemeno ? Konečně, i kdybyste řekla pouliční směs, bude mi to jedno, mě dostane každej pes, ale tak pro informaci...
jirinajanickova
napsal(a):
Ano naprostý souhlas, plné vemeno prostě podojit, ať už kůzlata byly nebo ne. Jo a slovo koza je se slovem potvůrka nebo jiným podobným prostě významově shodné. Ale člověk, který si je jednou oblíbí, už bez nich nebude ani náhodou. Promiňte hloupou otázku - v kynologii nejsem zrovna honěná - vaše štěnda jsou co za plemeno ? Konečně, i kdybyste řekla pouliční směs, bude mi to jedno, mě dostane každej pes, ale tak pro informaci...
Odpověď pro Jiřinu: Jsou to štěňátka polského chrta.
malachitova
napsal(a):
Nemám zvířenu na jedné fotce, na téhle : bílá variace
1x kůň
1x koza
4x morče
10x a více králíci
jury
napsal(a):
Nemám zvířenu na jedné fotce, na téhle : bílá variace
1x kůň
1x koza
4x morče
10x a více králíci
a ještě: i králíci na maso mohou mít výběh, ale pak to tam vypadá asi takhle:
saboro
napsal(a):
ahoj, koukám že vše ladí do barvy, jen se zeptám na králíky, to se nepokouší podhrabat? teď jsem si jednoho pořídila a taky myslím na to, že bych mu udělala ohrádku, jen se bojím právě že se podhraboší.
občas se nějaký potížista podhrabe, ovšem navzdory svým výletům do zahrady a jejího okolí se vždycky vrátil domů . Bydlel takto týden a moc se mu to líbilo. Zjistili jsme to náhodou, když si nevšiml , že jsme na dvoře a šel do lesa.Fotila bych je pořád, když jsou v ohradě. Jinak ta je přenosná, ale zkušenost říká, že vyžadují pelech, chráněné území, kam se schovají, pak tak neprchají
malachitova
napsal(a):
No to jsem ráda, že nám podobných bláznů je víc...My toho máme taky hooodně moc: 3 kozy, oslici, poničku kobylu ČT, 9 koček, a zatím 8 koťat, -možná už i víc, dnes jsem ještě nepotkala naši kočku s břichem.
..3 velké fretky a už jen 3 jejich mláďata, 2 zakrslé králíčky hermelíny, 3 morčata 7 japonských křepelek, suchozemskou želvu, kanára, 2 laboratorní potkany - nahatého a chlupatého,a už jen posledního krocana, ze 4 ., a hodně psů.Zatím dvě děti, a na jaře přibude třetí..Takže se opravdu nenudíme...Bydlíme na samotě, a lidi sem chodí na vycházky okolo ohrad, jako do zoo..Snad jsem na žádné z našich zvířátek nezapoměla. Myši, myšice a rejsky, co k nám lezou do baráku nepočítám... Mimochodem, kdyby jste někdo měl zájem o kotě, za 14 dní budou k odběru...Jitka
jitka
napsal(a):
No to jsem ráda, že nám podobných bláznů je víc...My toho máme taky hooodně moc: 3 kozy, oslici, poničku kobylu ČT, 9 koček, a zatím 8 koťat, -možná už i víc, dnes jsem ještě nepotkala naši kočku s břichem.
..3 velké fretky a už jen 3 jejich mláďata, 2 zakrslé králíčky hermelíny, 3 morčata 7 japonských křepelek, suchozemskou želvu, kanára, 2 laboratorní potkany - nahatého a chlupatého,a už jen posledního krocana, ze 4 ., a hodně psů.Zatím dvě děti, a na jaře přibude třetí..Takže se opravdu nenudíme...Bydlíme na samotě, a lidi sem chodí na vycházky okolo ohrad, jako do zoo..Snad jsem na žádné z našich zvířátek nezapoměla. Myši, myšice a rejsky, co k nám lezou do baráku nepočítám... Mimochodem, kdyby jste někdo měl zájem o kotě, za 14 dní budou k odběru...Jitka
Želvovinovou kočičku prosím nebrat, tu už mám zamluvenou já
jury
napsal(a):
občas se nějaký potížista podhrabe, ovšem navzdory svým výletům do zahrady a jejího okolí se vždycky vrátil domů . Bydlel takto týden a moc se mu to líbilo. Zjistili jsme to náhodou, když si nevšiml , že jsme na dvoře a šel do lesa.Fotila bych je pořád, když jsou v ohradě. Jinak ta je přenosná, ale zkušenost říká, že vyžadují pelech, chráněné území, kam se schovají, pak tak neprchají
dneska jsem králíkárnu (teda manžel se známím-já přes pupek nezavážu už ani boty) stěhovala k novému domečku a tam bych na jaře právě pořídila z dílců na plot jaké prodávají v železářství ohrádku. Mám tedy jednu králici světlou stříbřitou, je to teda pěknej vsteklounek.
Když jsme měli králíky u babičky, jedna samice nám taky zdrhla, když se ji po nějaké té době povedlo náhodou odlapit, byla "v tom" se zajouchem, mláďátka byla super, tak bych chtěla taky tenhle mix uskutečnit, ale jak přesvědčit zajoucha aby vlezl do ohrádky?
oslik
napsal(a):
Želvovinovou kočičku prosím nebrat, tu už mám zamluvenou já
Tak včera se nám rozrostla Zoo o deset barzojíků! Fotky dám na moderku ke psům.
Mana
malachitova
napsal(a):
Tak včera se nám rozrostla Zoo o deset barzojíků! Fotky dám na moderku ke psům.
Mana
Část mé ZOO - kozli - berani - ovce....
luciarb
napsal(a):
Část mé ZOO - kozli - berani - ovce....
Taky zkusím něco přidat...
3236
napsal(a):
a ještě "nerudná tetička"
Tak já se taky přidám, ale jsem teda zatím dost pozadu a to mi všichni říkaj, že jsem cvok
Tak my máme:
2 psy
2 kozy
1 kobylku
7 koček
čtyři slípky a kohouta
a dvě hejna čínských kaček
na jaře snad už konečně budou dvě ovečky
a od tohohle jara ještě děťátko
To jsou naše kozí holky Bára a její letošní kůzle Beky
marlak
napsal(a):
Tak já se taky přidám, ale jsem teda zatím dost pozadu a to mi všichni říkaj, že jsem cvok
Tak my máme:
2 psy
2 kozy
1 kobylku
7 koček
čtyři slípky a kohouta
a dvě hejna čínských kaček
na jaře snad už konečně budou dvě ovečky
a od tohohle jara ještě děťátko
To jsou naše kozí holky Bára a její letošní kůzle Beky
To je můj letošní a zárověň taky první odchov - kozlík a malá Bekyna
marlak
napsal(a):
To je můj letošní a zárověň taky první odchov - kozlík a malá Bekyna
A jeětě naši kluci
malachitova
napsal(a):
Teď se jdu pochlubit novým přírůstkem. Jmenuje se Sára a jak je vidět, pravděpodobně bude v naší rodině plnit funkci řidičky.
malachitova
napsal(a):
Musím říct, že vám všem závidím, takovejch zvířátek bych taky jednou chtěla mít. No ale nevím, to se ještě uvidí. Když jsem ještě chodila na střední tak jsem měla taky malou zoo, ale jenom z malejch zvířátek: 1 jezevčíka, 2 kočky, morče, králíka, džungarský a zlatý křečky, rybičky, vodní želvy, zakrslý rousný tříbarevný,andule a korelu. Taky mejma rukama prošli neofémy modrohlavý, myši a syrští křečci.
Jen tak mimochodem, kde pro svou zvířenu sháníte krmení? To všechno kupujete, nebo máte třeba vlastní louky a pole?
dejna
napsal(a):
Musím říct, že vám všem závidím, takovejch zvířátek bych taky jednou chtěla mít. No ale nevím, to se ještě uvidí. Když jsem ještě chodila na střední tak jsem měla taky malou zoo, ale jenom z malejch zvířátek: 1 jezevčíka, 2 kočky, morče, králíka, džungarský a zlatý křečky, rybičky, vodní želvy, zakrslý rousný tříbarevný,andule a korelu. Taky mejma rukama prošli neofémy modrohlavý, myši a syrští křečci.
Jen tak mimochodem, kde pro svou zvířenu sháníte krmení? To všechno kupujete, nebo máte třeba vlastní louky a pole?
počátky naší malé zoo
dejna
napsal(a):
pak jsme pořídili beránka Tondu
dejna
napsal(a):
a teď už nám s rozšířením statně pomáhá i Tonda
dejna
napsal(a):
letos je prvně v životě překvapil sníh, ale zůstaly spát venku
malachitova
napsal(a):
tak se mi konečně povedla registrace ..... moji psí miláčci číňánek a peruánka
malachitova
napsal(a):
a moje křeččí slečny .....zrovna vedou důležitou debatu
malachitova
napsal(a):
.....moje kozí kráska LUCINKA..
malachitova
napsal(a):
....a štěňátka ....
malachitova
napsal(a):
....a pyšný taťka štěňátek....
malachitova
napsal(a):
.... a naše štěňátka .....
malachitova
napsal(a):
.....a naše psí mimi ....
dejna
napsal(a):
No, zeptej se třeba Jiřinky, ta má, pokud vím, takových 300 hektarů. Tady kousek nahoře máš její "zahrádku" na fotce, jenom nevím, jestli ten kostel a půlka vesnice na fotce jsou taky její, nebo už sousedovic.
Ivan
farmar
napsal(a):
No, zeptej se třeba Jiřinky, ta má, pokud vím, takových 300 hektarů. Tady kousek nahoře máš její "zahrádku" na fotce, jenom nevím, jestli ten kostel a půlka vesnice na fotce jsou taky její, nebo už sousedovic.
Ivan
To patřilo jako odpověď Dejně o 4 příspěvky výš, ale to určitě poznáte.
Ivan
farmar
napsal(a):
To patřilo jako odpověď Dejně o 4 příspěvky výš, ale to určitě poznáte.
Ivan
Bylo by moc příjemné, kdyby si Jiřina a kdokoliv jiný při farmaření a výnosu z něho v pohodě a za hotové přikoupila půl vesnice a kostel .....Jojo...zatím sem k nám chodí jen takový jeden bohatý a za vodou a to Mirek. Doufejme, že bohatý zůstane po dvou letech farmaření. První, co pro to musí udělat je - zamykat šrot. A klíč na prsa
. Helena
hehe
napsal(a):
Bylo by moc příjemné, kdyby si Jiřina a kdokoliv jiný při farmaření a výnosu z něho v pohodě a za hotové přikoupila půl vesnice a kostel .....Jojo...zatím sem k nám chodí jen takový jeden bohatý a za vodou a to Mirek. Doufejme, že bohatý zůstane po dvou letech farmaření. První, co pro to musí udělat je - zamykat šrot. A klíč na prsa
. Helena
Půl vesnice bych nechtěla, bohatě stačí ty baráky, co máme. Ani na opravu kostela v současné době přispět nemůžu, což mě moc mrzí. Bohatá na finance nejsem a do smrti už nejspíš nebudu, ale neměnila bych. Bohatství zážitků se zvířaty domácími i divokými a bohatství krásy přírody zdejšího kraje je lepší než všechny prachy na světě. Ale že ze sedláků dělají blbce a lidi horší kategorie, to mě teda štve. A ještě s tím krmením: dokud jsme měli na Moravě s bídou pronajatou měřici pole a doma hejno papoušků, pěstovali jsme slunečnici a proso a pro sýkorky do lesa mák. Teď v Čechách pěstujeme jen trávu, neboť papoušky jsme vyměnili za žvýkavce. Jo změna je život.
jani
napsal(a):
kluci ...
mamča a dvě holky ... plemeno dalmatinský rex
jani
napsal(a):
mamča a dvě holky ... plemeno dalmatinský rex
Nazdárek !!! tak se musím taky přidat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pepanek
napsal(a):
Nazdárek !!! tak se musím taky přidat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a ještě další !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pepanek
napsal(a):
a ještě další !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zase pepanek !!!
oslik
napsal(a):
Jejda, to jsem fakt ráda, že nás megalomanek je víc!!! Z naší pětičlenné rodiny jsem, jak říkám, "blázen do zvířat" jen já, a tak jsem si postupně pořídila:
6 oslíků
13 koz a 2 kozly
9 psů
7 koček
12 husí
9 králíků
7 perliček
hejno kachen čínek a hejno indických běžců
liliputky a směs plemen "normálních" slepic a kuřat holokčky nevyjímaje cca 30 ks
Teď v duchu obcházím celý dvůr a přemýšlím, na koho jsem zapomněla. Snad na nikoho. V plánu je ještě kravka a koník...
Ahoj Martino,
moje ZOO čítá -
5 koz
1 kozel
3 kůzlata
3 telata
2 ovce + 2 jehňata
beran
10 králíků
1 kočka
Plánuju ještě na jaře slepice, pejska a v září čekáme miminko. a na celý zvěřinec jsem sama, manžel tomu moc neholduje.
Chci se optat - koli by stálo malinkaté oslíčátko (je to můj zatím nesplněný chovatelský sen).
Petra
oslik
napsal(a):
Kozy dojím ručně, momentálně ráno i večer 5 ks. Šestou si naštěstí stále ještě vycucávají kůzlata - ona má malé struky, tak jim to mlíčko ze srdce přeju. Ta strakatá je Čebika (původně Čebiko = černo bílá koza), její mamina byla poloviční kamerunka. Je drobná, ale mlíko má výborné a dojí celkem dobře. Oslíci jsou naprosto úžasná zvířátka, mohu jen vřele doporučit!!! Teď nám ale stůně oslátko a já mám chuť s chovem čehokoli praštit... No, ale takovou radost přece zbytku rodiny nemohu udělat, že? On kdyby byl manžel stejný pošuk jako já, tak už u nás na dvoře není pro samé zvíře a pro samé ho... kam šlápnout... Vzato z téhle strany je snad i dobře, že zvířata pořizuji jen já a on se mě snaží trošku brzdit. Kdybys chtěla zkouknout více fotek našich oslíků, můžeš mrknout na www.oslici.lesklekoule.cz. Prasátko už jsme taky zkoušeli mít, byla to prasnice Andula určená na výkrm, ale jak už to u nás chodí, dovezli jsme jí ke kanci a narodilo se jí, myslím 8, selátek. Podruhé ale už nezbřezla a navíc pak už vůbec neměla příznaky boukání, takže zkončila buhužel u někoho na talíři. Já bych ji pozřít nedokázala, stejně tak jako kůzlátka a husy. Ty máme pouze k prodeji. Rodilí vesničani mě v tomhle nechápou, vždyť co prý může být lepší než doma "vyrobené" masíčko. Jenže já beru všechny ty svoje zvířata skoro jako dětičky a kanibal prostě nejsem
ahoj Martino, já nestačím zírat, známí tvrdí, ze máme moc zvířat ale oproti tobě případně druhým jsem slabý odvar.sím sím odkud jste, kde je takový ráj zvířat. ,? mohla bych se přijet podívat? ahojky wan
brenda
napsal(a):
ahoj Martino, já nestačím zírat, známí tvrdí, ze máme moc zvířat ale oproti tobě případně druhým jsem slabý odvar.sím sím odkud jste, kde je takový ráj zvířat. ,? mohla bych se přijet podívat? ahojky wan
Ahoj Wan, jsme z jihu Čech od Milevska okres Písek. Určitě se přijeď podívat, ráda pokecám se spřízněnou duší. Momentálně máme zas o pár "kousků" víc (oslátko, štěňata rotvíků), za čtrnáct dní by se měla začít rodit kůzlátka a do měsíce snad bude i další malý oslík. Ahojky M.
jirinajanickova
napsal(a):
Áááááá, jaro je tady!!! Ať se ochovy vydaří na jedničku!!!
Ten kocour je taky dobrej, takhle bych se chtěla mít...
náš džerynek
petra136
napsal(a):
Ahoj Martino,
moje ZOO čítá -
5 koz
1 kozel
3 kůzlata
3 telata
2 ovce + 2 jehňata
beran
10 králíků
1 kočka
Plánuju ještě na jaře slepice, pejska a v září čekáme miminko. a na celý zvěřinec jsem sama, manžel tomu moc neholduje.
Chci se optat - koli by stálo malinkaté oslíčátko (je to můj zatím nesplněný chovatelský sen).
Petra
Ahoj Petro,
máš také slušný zvěřinec
Můj mužský také chovu zvířat nijak neholduje a připadá mi, že všechny 3 naše děti v tomhle budou po něm. Naštěstí všichni 4 mají pro mé zvířecí megalomanství pochopení, a tak už mám povolenou i jalovičku
.
Co se týká cen oslátek, hřebečci se pohybují kolem 10.000.- osličky zhruba jednou tolik. Jestli chceš, jukni na naše stránky o oslíkách http://oslici.lesklekoule.cz
Přeji hezký den. M.
malachitova
napsal(a):
Tééda, koukám, kolik toho všichni máte. Přidám se se svou troškou do mlýna:
5 x pes (2 x KAO, 2 x kříženec, 1 x SH)
4 x koza
1 x kozel
3 x bahnice + 6 jehňat
2 x jehnice
1 x kočka
1 x káně
malachitova
napsal(a):
a jehňátka