Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.9.2006 16:02

Máme malinkatou Zoo, aspoň to tak všem připadá.Ale já mám pocit že těch zvířátek máme furt málo. Tak sem dejte fotečky vašich zvířátek ať se můžu inspirovat a ať si nepřipadám jako magor. Protože mě to vážně moc baví a většina mých přátel má pocit, že jsem cvok.

12.9.2006 16:08

malachitova napsal(a):
Máme malinkatou Zoo, aspoň to tak všem připadá.Ale já mám pocit že těch zvířátek máme furt málo. Tak sem dejte fotečky vašich zvířátek ať se můžu inspirovat a ať si nepřipadám jako magor. Protože mě to vážně moc baví a většina mých přátel má pocit, že jsem cvok.

To Arnošt a jeho harémek, ale teď jich má o něco víc - sjíždí se nevěsty.

12.9.2006 16:30

malachitova napsal(a):

A to je naše Michelle

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.9.2006 17:52

malachitova napsal(a):
A to je naše Michelle

snad se to uloží...

12.9.2006 18:00

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
snad se to uloží...

Podařilo se!!!To jsou naši lamáci(guanaco)-Jůlinka a Jeremiáš, ještě tam hodim fotříka(Jeryho)

12.9.2006 18:02

Podařilo se!!!To jsou naši lamáci(guanaco)-Jůlinka a Jeremiáš, ještě tam hodim fotříka(Jeryho)

To je největší drsňák

12.9.2006 21:10

To je největší drsňák

Tý jo, ty jsou super! Tak lamu ještě nemám!

13.9.2006 13:53

malachitova napsal(a):

chce to lepčí fotku,
jinak, moje "zoo" mne taky pasovala na cvoka, tak vítej v klubu!
3xpes (dohromady 100kg)
2xkočka
1xponik
1xkoza

v plánu ještě : na jaře kůzata+abglonubijská kozička, pipiny a králíci
(jo a v lednu 3tí mimčo)

13.9.2006 15:52

saboro napsal(a):
chce to lepčí fotku,
jinak, moje "zoo" mne taky pasovala na cvoka, tak vítej v klubu!
3xpes (dohromady 100kg)
2xkočka
1xponik
1xkoza

v plánu ještě : na jaře kůzata+abglonubijská kozička, pipiny a králíci
(jo a v lednu 3tí mimčo)

To je ono. Saboro ! Krásně napsáno !Výčet zvířat, co budou doma na jaře a pak : jo a taky budu rodit !Znám to. Mylsím, si že jsem docela obstojná máma, tedy alespoň já svý děti miluju nezřízeně a bez výhrad, ale fotek mám teda víc kozích a psích než klučičích !!!! Pozdravuji havět a bříško !!Helena

13.9.2006 16:26

hehe napsal(a):
To je ono. Saboro ! Krásně napsáno !Výčet zvířat, co budou doma na jaře a pak : jo a taky budu rodit !Znám to. Mylsím, si že jsem docela obstojná máma, tedy alespoň já svý děti miluju nezřízeně a bez výhrad, ale fotek mám teda víc kozích a psích než klučičích !!!! Pozdravuji havět a bříško !!Helena

Tý jo, jsem moc ráda, že v tom nejsem sama. Saboro gratuluji! Mám děti dvě, ale třetí časem nevylučuji. Jinak s fotkama jsem na tom dost podobně jako Helena, ale nejvíc mám asi takových těch "dítě a kobyla, psi a dítě, dcera na pozadí hejna slepic, syn spící na psu atd." Teď máme 3 psy, 3 kočky, 1 poničku, 4 kozy a kozla, 8 slepiček a kohouta, 3 králíčky, 2 morčátka a 2 želvy na útěku po kterých se usilovně pátrá. Zítra se pokusím ten zvěřinec nafotit a zatím posílám "dceru Evelínku se psem" (barzojka Bystra).

13.9.2006 16:28

malachitova napsal(a):
Tý jo, jsem moc ráda, že v tom nejsem sama. Saboro gratuluji! Mám děti dvě, ale třetí časem nevylučuji. Jinak s fotkama jsem na tom dost podobně jako Helena, ale nejvíc mám asi takových těch "dítě a kobyla, psi a dítě, dcera na pozadí hejna slepic, syn spící na psu atd." Teď máme 3 psy, 3 kočky, 1 poničku, 4 kozy a kozla, 8 slepiček a kohouta, 3 králíčky, 2 morčátka a 2 želvy na útěku po kterých se usilovně pátrá. Zítra se pokusím ten zvěřinec nafotit a zatím posílám "dceru Evelínku se psem" (barzojka Bystra).

jo ještě by mě děsně zajímalo jak vypadá ta anglonúbijská koza. Nic o nich nevím. Nemáte nějakou fotku?

13.9.2006 21:39

malachitova napsal(a):
jo ještě by mě děsně zajímalo jak vypadá ta anglonúbijská koza. Nic o nich nevím. Nemáte nějakou fotku?

ahojky, AN kozičky skoukni na www.krasolesi.cz.
krásná fotka Evelínky a barzojkou, jako malá jsem chrty úplně milovala, ale zatím vždycky se mi dostalo jiného psiska. každým rokem chrťásky okukuju na inter-dog bohemia v M.Boleslavi a i jsme byla na chtrích dostihách-taky tam. (te´d se chystám v so do Lysé na koně-do Pardubic to letos nevyšlo)
Teda s tvým výčtem obyvatel zoo-kam se hrabu!!!
Jo a čekám na holčičku-doufám po klukách dvojčatech si ji zasloužím

13.9.2006 21:53

saboro napsal(a):
krásná fotka Evelínky a barzojkou, jako malá jsem chrty úplně milovala, ale zatím vždycky se mi dostalo jiného psiska. každým rokem chrťásky okukuju na inter-dog bohemia v M.Boleslavi a i jsme byla na chtrích dostihách-taky tam. (te´d se chystám v so do Lysé na koně-do Pardubic to letos nevyšlo)

tři tygři

14.9.2006 07:07

saboro napsal(a):
tři tygři

Tak jo,začnu počítat:3 koně,2 psi,1 kocour,Králíček,morčátko,3 ovečky(nedávno jich ještě bylo 7),5 želv nádherných,8 slepic,no a pak to byli dva vietnamští pašíci,ale ti se už zbaštili....

14.9.2006 08:50

malachitova napsal(a):

Moje ZOO sčítá 2x kůň,5xkoza,12x ovce,2x vietnamské prase,kozel,kocour,korela a hromada hadů mého mužíčka.Jelikož mám pěkný bordel v počítači nemůžu už ani stáhnout fotky,které jsou aktuální.

14.9.2006 08:51

sara napsal(a):
Moje ZOO sčítá 2x kůň,5xkoza,12x ovce,2x vietnamské prase,kozel,kocour,korela a hromada hadů mého mužíčka.Jelikož mám pěkný bordel v počítači nemůžu už ani stáhnout fotky,které jsou aktuální.

ještě jedna

14.9.2006 08:52

sara napsal(a):
ještě jedna

šťourové

14.9.2006 12:32

sara napsal(a):
šelma

Tak jsem něco nafotila, ale chcípla baterka tak zatím posílám jen tu droboť. Například kohout Ignácius J.J. Raily - kterýho jsme dostali, protože mu amroxáci vyškubali všechna pera. Už mu začínají růst nová, takže brzy z něj bude krasavec. Je ale děsně hodnej, tak jsem ráda, že ho amroxi neuklovali.

14.9.2006 12:33

sara napsal(a):
šelma

Tak se taky připojím s výčtem:
6 psů (230 kg celkem)
3 psi cizí na převýchovu
10 kachen pekingských (už jsou v mražáku)
11 slepiček a 8 kohoutů (ti už taky brzy budou v mražáku)
5 jakponských křepelek
21 králíků
3 ovečky
1 koza
Jen to mimčo ještě chybí.

14.9.2006 12:33

malachitova napsal(a):
Tak jsem něco nafotila, ale chcípla baterka tak zatím posílám jen tu droboť. Například kohout Ignácius J.J. Raily - kterýho jsme dostali, protože mu amroxáci vyškubali všechna pera. Už mu začínají růst nová, takže brzy z něj bude krasavec. Je ale děsně hodnej, tak jsem ráda, že ho amroxi neuklovali.

A králičí holčička Messalina

14.9.2006 12:35

berta napsal(a):
Tak se taky připojím s výčtem:
6 psů (230 kg celkem)
3 psi cizí na převýchovu
10 kachen pekingských (už jsou v mražáku)
11 slepiček a 8 kohoutů (ti už taky brzy budou v mražáku)
5 jakponských křepelek
21 králíků
3 ovečky
1 koza
Jen to mimčo ještě chybí.

Takže vítej Zuzko! Do klubu bláznivých žen a zvířecích megalomanek!
Přidávám Salome

14.9.2006 12:36

malachitova napsal(a):
Takže vítej Zuzko! Do klubu bláznivých žen a zvířecích megalomanek!
Přidávám Salome

a Caesara

14.9.2006 12:37

malachitova napsal(a):
a Caesara

a morčátka: Desdemona

14.9.2006 12:38

malachitova napsal(a):
a morčátka: Desdemona

a Antigona

14.9.2006 12:39

malachitova napsal(a):
a Antigona

poslední dnešní oběť fotoaparátu: Mikeš

14.9.2006 12:42

malachitova napsal(a):
poslední dnešní oběť fotoaparátu: Mikeš

No a taky zdravím Sáru a Kikusku! Jsem potěšená, že je nás "magorů" tolik. Koukala jsem na ty AN koziny a jsou teda úchvatný! Myslím, že přesně takovou nutně potřebuju. Jen nevím co na to řekne manžel.

14.9.2006 12:51

saboro napsal(a):

Pro Saboro: Kluci jsou super! Kolik jim je? A jak se bude jmenovat holčička? Náš syn Šimon byl daleko hodnější než Evelí, ale stejně si to nedokážu představit při dvojčatech.
Čekáme od Bystrušky štěňátka kolem 11.října tak jsem z toho trochu zplašená co je kolem PP za papírování a hlavně aby bylo vše ok a malí barzojíci se narodili vpořádku a mamina to zvládla.

14.9.2006 13:24

malachitova napsal(a):
No a taky zdravím Sáru a Kikusku! Jsem potěšená, že je nás "magorů" tolik. Koukala jsem na ty AN koziny a jsou teda úchvatný! Myslím, že přesně takovou nutně potřebuju. Jen nevím co na to řekne manžel.

Jejda, to jsem fakt ráda, že nás megalomanek je víc!!! Z naší pětičlenné rodiny jsem, jak říkám, "blázen do zvířat" jen já, a tak jsem si postupně pořídila:
6 oslíků
13 koz a 2 kozly
9 psů
7 koček
12 husí
9 králíků
7 perliček
hejno kachen čínek a hejno indických běžců
liliputky a směs plemen "normálních" slepic a kuřat holokčky nevyjímaje cca 30 ks

Teď v duchu obcházím celý dvůr a přemýšlím, na koho jsem zapomněla. Snad na nikoho. V plánu je ještě kravka a koník...

14.9.2006 13:46

malachitova napsal(a):

A ještě část kozí rodinky

14.9.2006 13:57

malachitova napsal(a):

A ještě kachňátko...

14.9.2006 14:43

oslik napsal(a):
A ještě kachňátko...

Ahoj Martino,
ty máš vážně hotovou Zoo! Bledá závist! Oslíci se mi taky moc líbí, tak možná časem. Teď bych chtěla prasátko a příští rok ještě jednoho koně a manžel zas krávu. On je naštěstí stejný hovado jako já, jen je rozumější (snad). Děsně se mi líbí ta černostrakatá kozina, tajně toužím po takovým nějakým čertíkovi. Třeba něco časem seženu. Ty kozy dojíš ručně?

14.9.2006 16:40

malachitova napsal(a):

Tak se taky chlubím - momentálně se mnou bydlí 15 psů, 3 kozy, 3 potkani, andulka a dcera

14.9.2006 17:10

malachitova napsal(a):
Ahoj Martino,
ty máš vážně hotovou Zoo! Bledá závist! Oslíci se mi taky moc líbí, tak možná časem. Teď bych chtěla prasátko a příští rok ještě jednoho koně a manžel zas krávu. On je naštěstí stejný hovado jako já, jen je rozumější (snad). Děsně se mi líbí ta černostrakatá kozina, tajně toužím po takovým nějakým čertíkovi. Třeba něco časem seženu. Ty kozy dojíš ručně?

Kozy dojím ručně, momentálně ráno i večer 5 ks. Šestou si naštěstí stále ještě vycucávají kůzlata - ona má malé struky, tak jim to mlíčko ze srdce přeju. Ta strakatá je Čebika (původně Čebiko = černo bílá koza), její mamina byla poloviční kamerunka. Je drobná, ale mlíko má výborné a dojí celkem dobře. Oslíci jsou naprosto úžasná zvířátka, mohu jen vřele doporučit!!! Teď nám ale stůně oslátko a já mám chuť s chovem čehokoli praštit... No, ale takovou radost přece zbytku rodiny nemohu udělat, že? On kdyby byl manžel stejný pošuk jako já, tak už u nás na dvoře není pro samé zvíře a pro samé ho... kam šlápnout... Vzato z téhle strany je snad i dobře, že zvířata pořizuji jen já a on se mě snaží trošku brzdit. Kdybys chtěla zkouknout více fotek našich oslíků, můžeš mrknout na www.oslici.lesklekoule.cz. Prasátko už jsme taky zkoušeli mít, byla to prasnice Andula určená na výkrm, ale jak už to u nás chodí, dovezli jsme jí ke kanci a narodilo se jí, myslím 8, selátek. Podruhé ale už nezbřezla a navíc pak už vůbec neměla příznaky boukání, takže zkončila buhužel u někoho na talíři. Já bych ji pozřít nedokázala, stejně tak jako kůzlátka a husy. Ty máme pouze k prodeji. Rodilí vesničani mě v tomhle nechápou, vždyť co prý může být lepší než doma "vyrobené" masíčko. Jenže já beru všechny ty svoje zvířata skoro jako dětičky a kanibal prostě nejsem

14.9.2006 22:03

sara napsal(a):
ještě jedna

tomu říkám KK -Kus Koně!!!

14.9.2006 22:16

saboro napsal(a):
tomu říkám KK -Kus Koně!!!

tak to se teda jaksi ššššššššooupploooooooooooo!!!
(patří k chlaďáskoj).
Jinak klukům-Bartoloměj-Mikuláš budou cca měsíc po narození "snad" Vendulky-(Vendelína(to ne!) 4 roky, a hrozně se těšim, že budu mít JEDNO miminko a užiju si to, s klukama to bylo naprosto šílený a když si na to vzpomenu, říkám si, že je zázrak že jsem neskončila v blázinci.
Nad jménem pro případného kluka pořát váhám, líbí se mi Tobiáš, Samuel, Antonín.......
Jo a až zas jednou od manžela uslyším že máme doma zoo, pošlu ho na tyhle stránky, na tuhle diskuzi ať ví, že si má cenit mojich jen pár ziřátek

14.9.2006 22:18

gretlik napsal(a):
Tak se taky chlubím - momentálně se mnou bydlí 15 psů, 3 kozy, 3 potkani, andulka a dcera

v kolik ráno vstáváš? aby jsi vše stihla pooblékat?

14.9.2006 22:24

malachitova napsal(a):
Pro Saboro: Kluci jsou super! Kolik jim je? A jak se bude jmenovat holčička? Náš syn Šimon byl daleko hodnější než Evelí, ale stejně si to nedokážu představit při dvojčatech.
Čekáme od Bystrušky štěňátka kolem 11.října tak jsem z toho trochu zplašená co je kolem PP za papírování a hlavně aby bylo vše ok a malí barzojíci se narodili vpořádku a mamina to zvládla.

Tak to pak hned fotku s štěňátkama sem, a ať je vše vpoho
V Jirnech u Prahy, jsme viděla dva čistě bílé barzoje, byla mlha a šero, ale ti dva v té temné zahradě vypadali jak zářící víly.

14.9.2006 22:42

malachitova napsal(a):

Tak také soupis :
10 koní, 9 krav, 45 koz, 14 prasat bílých, 14 prasat vietnamských, 20 slepic, kohout, 15 kuřat, 2 králíci, 10 koček, 9 psů (4 nalezenci), 2 dcery a 1 přítel. Ano, nejsme zcela normální. Pavlína

14.9.2006 23:07

malachitova napsal(a):

Takže soupis zvířat co mám doma:
3 psi (2 border collie a čistokrevný ořech)
90 ks hovězího
150 ovcí a 130 jehňat
10 slepic

15.9.2006 22:28

knavova napsal(a):
Tak také soupis :
10 koní, 9 krav, 45 koz, 14 prasat bílých, 14 prasat vietnamských, 20 slepic, kohout, 15 kuřat, 2 králíci, 10 koček, 9 psů (4 nalezenci), 2 dcery a 1 přítel. Ano, nejsme zcela normální. Pavlína

to ale nemá už se zoo co dělat, to je čistý western

17.9.2006 08:50

To je největší drsňák

Lamy jsou dost dobrý!!!!!! Děláte něco s vlnou? prý je strašně teplá.

17.9.2006 08:58

malachitova napsal(a):

Přeju, ať se želvy najdou! Připojím k tomu vlastní zážitek: naše 2 suchozemské želvy taky jednou utekly, jedna se ztratila totálně (nebo ji někdo čmajznul) a jednu NĚKDO čmajznul, ale za týden mu SMRDĚLA, a tak ji odnesl asi půl kilometru k lesu (hodní a chytří lidé, jen co je pravda, dobře věděli, komu želva patří...). Želva v lese PŘEZIMOVALA a my jsme ji našli koncem března na náhodné procházce, když jsme se šli "loučit" s lesem asi týden před stěhováním

18.9.2006 07:44

jirinajanickova napsal(a):
Lamy jsou dost dobrý!!!!!! Děláte něco s vlnou? prý je strašně teplá.

vlna se zpracovává u lamy alpaky-prý je lepší kvality než ovčí a někteří chovatelé stříhají i lamy krotké-jejich vlna není tak kvalitní,lze i vyčesávat. My vlnu necháváme "vypadávat" máme "divoké" guanaco, ale jedí z ruky a s maličkym se učíme chodit s ohlávkou na vodítku

20.9.2006 13:02

pjetr napsal(a):
Takže soupis zvířat co mám doma:
3 psi (2 border collie a čistokrevný ořech)
90 ks hovězího
150 ovcí a 130 jehňat
10 slepic

Taky se přidám?
2 koně
2 kozy
1 ovce
12 slepiček
3 kočky
7 psů
doma pak ještě nějaká havěť (andulka, kanárek, potkani)

20.9.2006 13:03

jarin napsal(a):
Taky se přidám?
2 koně
2 kozy
1 ovce
12 slepiček
3 kočky
7 psů
doma pak ještě nějaká havěť (andulka, kanárek, potkani)

a ještě foto

20.9.2006 13:06

jarin napsal(a):
a ještě foto

a koza

20.9.2006 13:45

jarin napsal(a):
a ještě foto

taky pěkné fotky, na koníkách jezdíte, nebo zapřaháte?

20.9.2006 16:09

jarin napsal(a):
a koza

Ahojky Vendy,
taky dobrý blázen, co? Děsně se mi líbí tvoje koza. Je moc hezky barevná, akorát bych chtěla spíš bezrohou. Míváš takhle barevná kůzlata?

20.9.2006 18:46

malachitova napsal(a):
Ahojky Vendy,
taky dobrý blázen, co? Děsně se mi líbí tvoje koza. Je moc hezky barevná, akorát bych chtěla spíš bezrohou. Míváš takhle barevná kůzlata?

no a ještě jedno: To je polský chrt, na té psí fotce?

20.9.2006 18:48

saboro napsal(a):

Tak zas další fota:
Nová morčátka

20.9.2006 18:49

malachitova napsal(a):
Tak zas další fota:
Nová morčátka

s Caesarem

20.9.2006 18:51

malachitova napsal(a):
s Caesarem

tohle ještě nemá jméno. To s Caesarem je Brutus

20.9.2006 18:52

malachitova napsal(a):
tohle ještě nemá jméno. To s Caesarem je Brutus

koza Amélie

20.9.2006 18:53

malachitova napsal(a):
koza Amélie

Arnošt

20.9.2006 18:58

malachitova napsal(a):
Kočis

Já to spletla! Tohle je Amélie a tamto je Sidonie. Ach jo, hlava děravá, na děti řvu fuj a ustup......Jména si pletu.........

20.9.2006 18:59

malachitova napsal(a):
Já to spletla! Tohle je Amélie a tamto je Sidonie. Ach jo, hlava děravá, na děti řvu fuj a ustup......Jména si pletu.........

a ještě znovu Michelle

21.9.2006 13:52

saboro napsal(a):

Odpovídám na otázky: ano - jsou to polští chrti - máme 2 feny a 1 psa, na koníkách jezdíme, tahat zatím neumí, koza je ještě mladá, kůzlata zatím neměla, rohy sice má, ale je hodná a netrká, spíš naopak, když jí dojím (jo pozor, neměla kůzlata a dojím jí a má spoustu dobrého mléka!) tak mi funí do ucha a okusuje vlasy a pokládá si hlavu na moje rameno. Zoo je to maličká, ale naše!

21.9.2006 13:53

malachitova napsal(a):
koza Amélie

Ty strakatý kozičky a černý koník je taky moc hezký!

21.9.2006 14:58

jarin napsal(a):
Odpovídám na otázky: ano - jsou to polští chrti - máme 2 feny a 1 psa, na koníkách jezdíme, tahat zatím neumí, koza je ještě mladá, kůzlata zatím neměla, rohy sice má, ale je hodná a netrká, spíš naopak, když jí dojím (jo pozor, neměla kůzlata a dojím jí a má spoustu dobrého mléka!) tak mi funí do ucha a okusuje vlasy a pokládá si hlavu na moje rameno. Zoo je to maličká, ale naše!

Tak to jsme se asi vyděli někde na výstavě, protože na ty poláky vžycky koukám. Moc se mi líbí stejně jako maďarský chrt. Je to taková hladkosrstá obdoba barzoje. A jaký jsou povahově? Já vím, že rohatá koza neznamená zlá, ale mám všechny bezrohý a kdyby k nim dala rohatou potvoru, tak by jim asi dala co proto. Kdyby se vám někdy narodila takhle barevná kozička a chtěla jste ji prodat, tak se ozvěte, myslím že bych si to nemohla nechat ujít. Zoo máte super!
Mana

22.9.2006 08:25

malachitova napsal(a):
Tak to jsme se asi vyděli někde na výstavě, protože na ty poláky vžycky koukám. Moc se mi líbí stejně jako maďarský chrt. Je to taková hladkosrstá obdoba barzoje. A jaký jsou povahově? Já vím, že rohatá koza neznamená zlá, ale mám všechny bezrohý a kdyby k nim dala rohatou potvoru, tak by jim asi dala co proto. Kdyby se vám někdy narodila takhle barevná kozička a chtěla jste ji prodat, tak se ozvěte, myslím že bych si to nemohla nechat ujít. Zoo máte super!
Mana

Připojím část mojí ZOO (drůbež, ovečky, morčata a želva nejsou zatím zdokumentovány)

22.9.2006 08:30

Připojím část mojí ZOO (drůbež, ovečky, morčata a želva nejsou zatím zdokumentovány)

Tak pro ty, kdo ty blechy na předcházejícím obrázku neidentifikovali: to jsou naše krávy, někde mezi nima kobyly a vpředu v trávě se maskují kozy.

22.9.2006 14:22

Tak pro ty, kdo ty blechy na předcházejícím obrázku neidentifikovali: to jsou naše krávy, někde mezi nima kobyly a vpředu v trávě se maskují kozy.

Krásný koníčci!
Polský chrt je povahově nejblíže (podle mě) barzojovi, ale jsou jedinci a jedinci. Jinak je to 100% chrt a já na ně nedám dopustit. Neříkám že jsou bez chyb, ale kdo je že?
Kozy se mi taky líbí co nejvíc barevné, spíše tmavší než bílé. Máme ještě obyč. hnědou bez rohů a s rohatou nemá problém.
Váš barzoj je Bystra Mishenka?

23.9.2006 10:55

jarin napsal(a):
Krásný koníčci!
Polský chrt je povahově nejblíže (podle mě) barzojovi, ale jsou jedinci a jedinci. Jinak je to 100% chrt a já na ně nedám dopustit. Neříkám že jsou bez chyb, ale kdo je že?
Kozy se mi taky líbí co nejvíc barevné, spíše tmavší než bílé. Máme ještě obyč. hnědou bez rohů a s rohatou nemá problém.

Tak to honem běžím zkusit podojit naši Pivoňku. Kůzlata taky zatím neměla, je jí teprve 6 měsíců. Ale myslím, že toho asi moc nenadojím, má takové malé vemínko.

23.9.2006 14:04

jarin napsal(a):
Krásný koníčci!

Ano, Bystra je naše zlatuška. Teď je těhotná a rodit by měla 10. nebo 11. října. Tak se moc těším. Jak tě Bystra napadla? Mana

25.9.2006 08:44

berta napsal(a):
Tak to honem běžím zkusit podojit naši Pivoňku. Kůzlata taky zatím neměla, je jí teprve 6 měsíců. Ale myslím, že toho asi moc nenadojím, má takové malé vemínko.

Opravdu si myslím, že toho moc nenadojíte. U koz se to sice stává častěji než u jiných zvířat, že laktace nenásleduje po březosti (tzv. panenské nebo čarodějné mléko, podle toho, jestli už někdy v životě kůzlata měla, nebo ne), ale tak často zase ne. U mě se to stalo ve dvou případech. Od jednoho chovatele, jehož jméno vám nesdělím, protože o mrtvých jen dobře, jsem si já, děvenka tehdy nezkušená, koupila tři kozy. Jednu mám dodnes, dojí jako když zlata ukrajuje (nebo spíš jak když plivne), ale mlíčko má chuťově nejlepší z celého mého početného stáda. A druhé dvě byly jedna neplodná, nikdy se neprskala a nikdy ani kozli o ni nestáli, a druhá hermafroditní, ta se zase prskala permanentně a buď po ní lítali všichni samci, co byli nadosah, nebo ona sama lítala po kozách jako ten nejdivočejší kozel na světě. Protože jsme kvůli dotacím potřebovali co nejvyšší počet zvířat (a taky trochu ze zvědavosti, co s nimi bude dál) jsme si je nechali asi tři roky. Nejdřív hermafrodit, později i neplodná udělaly vemínko a měly každá tak půl litříku, hermafrodit o něco víc. Takže myslím, že Pivoňka bude letos bez mléka, ale jistě vám to ve svůj čas plně vynahradí.

25.9.2006 09:05

malachitova napsal(a):
Ano, Bystra je naše zlatuška. Teď je těhotná a rodit by měla 10. nebo 11. října. Tak se moc těším. Jak tě Bystra napadla? Mana

Tak já taky něco přidám.
3 psi (slovenský čuvač)
3 pony
9 koček
20 vlašek+ 8 kohoutků
9 králiků
30 korel
12 agošů
1 pennant
1 senegalec
18 zebřiček
1 koza

25.9.2006 09:10

amadina napsal(a):
Tak já taky něco přidám.
3 psi (slovenský čuvač)
3 pony
9 koček
20 vlašek+ 8 kohoutků
9 králiků
30 korel
12 agošů
1 pennant
1 senegalec
18 zebřiček
1 koza

čuvači

25.9.2006 10:13

malachitova napsal(a):

Bystra mě prostě napadla. Zajímám se o chrty trošku víc a mám pár známých co mají barzoje. Držím pěsti ke zdravému vrhu barzojátek!
Naše koza která ještě neměla kůzlata a dojí dost mléka ho začla mít v době, kdy druhá koza kůzlata měla. Nejdřív jen malinko, a potom se mi povedlo jí rozdojit. Žádný problém s tím nemá ani ona ani já, tak proč nedojit, že? Mlíčko má dobrý, něco vypijou psi, něco my lidi, někdy zkouším i sýry. Mám je obě ráda, ale jsou to potvůrky.

25.9.2006 10:17

jarin napsal(a):
Bystra mě prostě napadla. Zajímám se o chrty trošku víc a mám pár známých co mají barzoje. Držím pěsti ke zdravému vrhu barzojátek!
Naše koza která ještě neměla kůzlata a dojí dost mléka ho začla mít v době, kdy druhá koza kůzlata měla. Nejdřív jen malinko, a potom se mi povedlo jí rozdojit. Žádný problém s tím nemá ani ona ani já, tak proč nedojit, že? Mlíčko má dobrý, něco vypijou psi, něco my lidi, někdy zkouším i sýry. Mám je obě ráda, ale jsou to potvůrky.

Taky jsme měli letos štěňátka.

25.9.2006 17:42

jarin napsal(a):

Ano naprostý souhlas, plné vemeno prostě podojit, ať už kůzlata byly nebo ne. Jo a slovo koza je se slovem potvůrka nebo jiným podobným prostě významově shodné. Ale člověk, který si je jednou oblíbí, už bez nich nebude ani náhodou. Promiňte hloupou otázku - v kynologii nejsem zrovna honěná - vaše štěnda jsou co za plemeno ? Konečně, i kdybyste řekla pouliční směs, bude mi to jedno, mě dostane každej pes, ale tak pro informaci...

25.9.2006 21:36

Ano naprostý souhlas, plné vemeno prostě podojit, ať už kůzlata byly nebo ne. Jo a slovo koza je se slovem potvůrka nebo jiným podobným prostě významově shodné. Ale člověk, který si je jednou oblíbí, už bez nich nebude ani náhodou. Promiňte hloupou otázku - v kynologii nejsem zrovna honěná - vaše štěnda jsou co za plemeno ? Konečně, i kdybyste řekla pouliční směs, bude mi to jedno, mě dostane každej pes, ale tak pro informaci...

Odpověď pro Jiřinu: Jsou to štěňátka polského chrta.

27.9.2006 11:28

jarin napsal(a):
Odpověď pro Jiřinu: Jsou to štěňátka polského chrta.

To mám ale dlouhý vedení co? Omlouvám se, ale jak jsem se tak zakoukala do zvířátek, přestala jsem nějak sledovat a vnímat průvodní texty.

28.9.2006 13:47

malachitova napsal(a):

Nemám zvířenu na jedné fotce, na téhle : bílá variace
1x kůň
1x koza
4x morče
10x a více králíci

28.9.2006 13:50

jury napsal(a):
Nemám zvířenu na jedné fotce, na téhle : bílá variace
1x kůň
1x koza
4x morče
10x a více králíci

a ještě: i králíci na maso mohou mít výběh, ale pak to tam vypadá asi takhle:

28.9.2006 14:25

jury napsal(a):
a ještě: i králíci na maso mohou mít výběh, ale pak to tam vypadá asi takhle:

ahoj, koukám že vše ladí do barvy, jen se zeptám na králíky, to se nepokouší podhrabat? teď jsem si jednoho pořídila a taky myslím na to, že bych mu udělala ohrádku, jen se bojím právě že se podhraboší.

28.9.2006 16:00

saboro napsal(a):
ahoj, koukám že vše ladí do barvy, jen se zeptám na králíky, to se nepokouší podhrabat? teď jsem si jednoho pořídila a taky myslím na to, že bych mu udělala ohrádku, jen se bojím právě že se podhraboší.

občas se nějaký potížista podhrabe, ovšem navzdory svým výletům do zahrady a jejího okolí se vždycky vrátil domů . Bydlel takto týden a moc se mu to líbilo. Zjistili jsme to náhodou, když si nevšiml , že jsme na dvoře a šel do lesa.Fotila bych je pořád, když jsou v ohradě. Jinak ta je přenosná, ale zkušenost říká, že vyžadují pelech, chráněné území, kam se schovají, pak tak neprchají

29.9.2006 22:10

malachitova napsal(a):

No to jsem ráda, že nám podobných bláznů je víc...My toho máme taky hooodně moc: 3 kozy, oslici, poničku kobylu ČT, 9 koček, a zatím 8 koťat, -možná už i víc, dnes jsem ještě nepotkala naši kočku s břichem...3 velké fretky a už jen 3 jejich mláďata, 2 zakrslé králíčky hermelíny, 3 morčata 7 japonských křepelek, suchozemskou želvu, kanára, 2 laboratorní potkany - nahatého a chlupatého,a už jen posledního krocana, ze 4 ., a hodně psů.Zatím dvě děti, a na jaře přibude třetí..Takže se opravdu nenudíme...Bydlíme na samotě, a lidi sem chodí na vycházky okolo ohrad, jako do zoo..Snad jsem na žádné z našich zvířátek nezapoměla. Myši, myšice a rejsky, co k nám lezou do baráku nepočítám... Mimochodem, kdyby jste někdo měl zájem o kotě, za 14 dní budou k odběru...Jitka

30.9.2006 10:24

saboro napsal(a):
v kolik ráno vstáváš? aby jsi vše stihla pooblékat?

Není to tak hrozné - dětičky jsou vychované a pooblíkané je mám za 5 minut Horší je to s převlíkáním do pyžámek

30.9.2006 22:42

jitka napsal(a):
No to jsem ráda, že nám podobných bláznů je víc...My toho máme taky hooodně moc: 3 kozy, oslici, poničku kobylu ČT, 9 koček, a zatím 8 koťat, -možná už i víc, dnes jsem ještě nepotkala naši kočku s břichem...3 velké fretky a už jen 3 jejich mláďata, 2 zakrslé králíčky hermelíny, 3 morčata 7 japonských křepelek, suchozemskou želvu, kanára, 2 laboratorní potkany - nahatého a chlupatého,a už jen posledního krocana, ze 4 ., a hodně psů.Zatím dvě děti, a na jaře přibude třetí..Takže se opravdu nenudíme...Bydlíme na samotě, a lidi sem chodí na vycházky okolo ohrad, jako do zoo..Snad jsem na žádné z našich zvířátek nezapoměla. Myši, myšice a rejsky, co k nám lezou do baráku nepočítám... Mimochodem, kdyby jste někdo měl zájem o kotě, za 14 dní budou k odběru...Jitka

Želvovinovou kočičku prosím nebrat, tu už mám zamluvenou já

1.10.2006 21:10

jury napsal(a):
občas se nějaký potížista podhrabe, ovšem navzdory svým výletům do zahrady a jejího okolí se vždycky vrátil domů . Bydlel takto týden a moc se mu to líbilo. Zjistili jsme to náhodou, když si nevšiml , že jsme na dvoře a šel do lesa.Fotila bych je pořád, když jsou v ohradě. Jinak ta je přenosná, ale zkušenost říká, že vyžadují pelech, chráněné území, kam se schovají, pak tak neprchají

dneska jsem králíkárnu (teda manžel se známím-já přes pupek nezavážu už ani boty) stěhovala k novému domečku a tam bych na jaře právě pořídila z dílců na plot jaké prodávají v železářství ohrádku. Mám tedy jednu králici světlou stříbřitou, je to teda pěknej vsteklounek.
Když jsme měli králíky u babičky, jedna samice nám taky zdrhla, když se ji po nějaké té době povedlo náhodou odlapit, byla "v tom" se zajouchem, mláďátka byla super, tak bych chtěla taky tenhle mix uskutečnit, ale jak přesvědčit zajoucha aby vlezl do ohrádky?

9.10.2006 15:51

oslik napsal(a):
Želvovinovou kočičku prosím nebrat, tu už mám zamluvenou já

Tak včera se nám rozrostla Zoo o deset barzojíků! Fotky dám na moderku ke psům.
Mana

9.10.2006 19:14

malachitova napsal(a):
Mana

Část mé ZOO - kozli - berani - ovce....

18.10.2006 22:20

luciarb napsal(a):
Část mé ZOO - kozli - berani - ovce....

Taky zkusím něco přidat...

18.10.2006 22:24

3236 napsal(a):
Taky zkusím něco přidat...

a ještě "nerudná tetička"

23.10.2006 22:59

3236 napsal(a):
a ještě "nerudná tetička"

Tak já se taky přidám, ale jsem teda zatím dost pozadu a to mi všichni říkaj, že jsem cvok
Tak my máme:
2 psy
2 kozy
1 kobylku
7 koček
čtyři slípky a kohouta
a dvě hejna čínských kaček
na jaře snad už konečně budou dvě ovečky
a od tohohle jara ještě děťátko
To jsou naše kozí holky Bára a její letošní kůzle Beky

24.10.2006 23:55

marlak napsal(a):
Tak já se taky přidám, ale jsem teda zatím dost pozadu a to mi všichni říkaj, že jsem cvok
Tak my máme:
2 psy
2 kozy
1 kobylku
7 koček
čtyři slípky a kohouta
a dvě hejna čínských kaček
na jaře snad už konečně budou dvě ovečky
a od tohohle jara ještě děťátko
To jsou naše kozí holky Bára a její letošní kůzle Beky

To je můj letošní a zárověň taky první odchov - kozlík a malá Bekyna

24.10.2006 23:57

marlak napsal(a):
To je můj letošní a zárověň taky první odchov - kozlík a malá Bekyna

A jeětě naši kluci

25.10.2006 19:48

malachitova napsal(a):
Mana

tak jsem po přestěhování na netu, gratuluju opožděně k psím miminkům!

5.11.2006 22:44

malachitova napsal(a):

Teď se jdu pochlubit novým přírůstkem. Jmenuje se Sára a jak je vidět, pravděpodobně bude v naší rodině plnit funkci řidičky.

17.11.2006 10:47

malachitova napsal(a):

Musím říct, že vám všem závidím, takovejch zvířátek bych taky jednou chtěla mít. No ale nevím, to se ještě uvidí. Když jsem ještě chodila na střední tak jsem měla taky malou zoo, ale jenom z malejch zvířátek: 1 jezevčíka, 2 kočky, morče, králíka, džungarský a zlatý křečky, rybičky, vodní želvy, zakrslý rousný tříbarevný,andule a korelu. Taky mejma rukama prošli neofémy modrohlavý, myši a syrští křečci.
Jen tak mimochodem, kde pro svou zvířenu sháníte krmení? To všechno kupujete, nebo máte třeba vlastní louky a pole?

19.11.2006 21:45

dejna napsal(a):
Musím říct, že vám všem závidím, takovejch zvířátek bych taky jednou chtěla mít. No ale nevím, to se ještě uvidí. Když jsem ještě chodila na střední tak jsem měla taky malou zoo, ale jenom z malejch zvířátek: 1 jezevčíka, 2 kočky, morče, králíka, džungarský a zlatý křečky, rybičky, vodní želvy, zakrslý rousný tříbarevný,andule a korelu. Taky mejma rukama prošli neofémy modrohlavý, myši a syrští křečci.
Jen tak mimochodem, kde pro svou zvířenu sháníte krmení? To všechno kupujete, nebo máte třeba vlastní louky a pole?

počátky naší malé zoo

19.11.2006 21:57

dejna napsal(a):

pak jsme pořídili beránka Tondu

19.11.2006 22:05

dejna napsal(a):

a teď už nám s rozšířením statně pomáhá i Tonda

19.11.2006 22:16

dejna napsal(a):

letos je prvně v životě překvapil sníh, ale zůstaly spát venku

22.11.2006 19:20

malachitova napsal(a):

tak se mi konečně povedla registrace ..... moji psí miláčci číňánek a peruánka

22.11.2006 19:24

malachitova napsal(a):

a moje křeččí slečny .....zrovna vedou důležitou debatu

22.11.2006 19:27

malachitova napsal(a):

.....moje kozí kráska LUCINKA..

22.11.2006 19:29

malachitova napsal(a):

....a štěňátka ....

22.11.2006 19:30

malachitova napsal(a):

....a pyšný taťka štěňátek....

22.11.2006 19:33

malachitova napsal(a):

.... a naše štěňátka .....

22.11.2006 19:36

malachitova napsal(a):

.....a naše psí mimi ....

23.11.2006 19:54

dejna napsal(a):

No, zeptej se třeba Jiřinky, ta má, pokud vím, takových 300 hektarů. Tady kousek nahoře máš její "zahrádku" na fotce, jenom nevím, jestli ten kostel a půlka vesnice na fotce jsou taky její, nebo už sousedovic.

Ivan

23.11.2006 19:56

farmar napsal(a):
No, zeptej se třeba Jiřinky, ta má, pokud vím, takových 300 hektarů. Tady kousek nahoře máš její "zahrádku" na fotce, jenom nevím, jestli ten kostel a půlka vesnice na fotce jsou taky její, nebo už sousedovic.

Ivan

To patřilo jako odpověď Dejně o 4 příspěvky výš, ale to určitě poznáte.

Ivan

24.11.2006 09:42

farmar napsal(a):
To patřilo jako odpověď Dejně o 4 příspěvky výš, ale to určitě poznáte.

Ivan

Bylo by moc příjemné, kdyby si Jiřina a kdokoliv jiný při farmaření a výnosu z něho v pohodě a za hotové přikoupila půl vesnice a kostel .....Jojo...zatím sem k nám chodí jen takový jeden bohatý a za vodou a to Mirek. Doufejme, že bohatý zůstane po dvou letech farmaření. První, co pro to musí udělat je - zamykat šrot. A klíč na prsa. Helena

24.11.2006 21:27

hehe napsal(a):
Bylo by moc příjemné, kdyby si Jiřina a kdokoliv jiný při farmaření a výnosu z něho v pohodě a za hotové přikoupila půl vesnice a kostel .....Jojo...zatím sem k nám chodí jen takový jeden bohatý a za vodou a to Mirek. Doufejme, že bohatý zůstane po dvou letech farmaření. První, co pro to musí udělat je - zamykat šrot. A klíč na prsa. Helena

Půl vesnice bych nechtěla, bohatě stačí ty baráky, co máme. Ani na opravu kostela v současné době přispět nemůžu, což mě moc mrzí. Bohatá na finance nejsem a do smrti už nejspíš nebudu, ale neměnila bych. Bohatství zážitků se zvířaty domácími i divokými a bohatství krásy přírody zdejšího kraje je lepší než všechny prachy na světě. Ale že ze sedláků dělají blbce a lidi horší kategorie, to mě teda štve. A ještě s tím krmením: dokud jsme měli na Moravě s bídou pronajatou měřici pole a doma hejno papoušků, pěstovali jsme slunečnici a proso a pro sýkorky do lesa mák. Teď v Čechách pěstujeme jen trávu, neboť papoušky jsme vyměnili za žvýkavce. Jo změna je život.

23.2.2007 12:36

jani napsal(a):
.....a naše psí mimi ....

a myška

23.2.2007 12:37

jani napsal(a):
a myška

a další ...

23.2.2007 12:52

jani napsal(a):
a další ...

strašilky ...

23.2.2007 12:55

jani napsal(a):
strašilky ...

zase strašilky australské ...

23.2.2007 13:02

jani napsal(a):
zase strašilky australské ...

kluci ...

23.2.2007 13:06

jani napsal(a):
kluci ...

mamča a dvě holky ... plemeno dalmatinský rex

23.2.2007 16:40

jani napsal(a):
mamča a dvě holky ... plemeno dalmatinský rex

Nazdárek !!! tak se musím taky přidat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

23.2.2007 16:44

pepanek napsal(a):
Nazdárek !!! tak se musím taky přidat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a ještě další !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

23.2.2007 16:46

pepanek napsal(a):
a ještě další !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zase pepanek !!!

23.2.2007 16:50

pepanek napsal(a):
zase pepanek !!!

a poslední !!!!!

24.2.2007 11:30

pepanek napsal(a):
zase pepanek !!!

Áááááá, jaro je tady!!! Ať se ochovy vydaří na jedničku!!!
Ten kocour je taky dobrej, takhle bych se chtěla mít...

24.2.2007 22:04

oslik napsal(a):
Jejda, to jsem fakt ráda, že nás megalomanek je víc!!! Z naší pětičlenné rodiny jsem, jak říkám, "blázen do zvířat" jen já, a tak jsem si postupně pořídila:
6 oslíků
13 koz a 2 kozly
9 psů
7 koček
12 husí
9 králíků
7 perliček
hejno kachen čínek a hejno indických běžců
liliputky a směs plemen "normálních" slepic a kuřat holokčky nevyjímaje cca 30 ks

Teď v duchu obcházím celý dvůr a přemýšlím, na koho jsem zapomněla. Snad na nikoho. V plánu je ještě kravka a koník...

Ahoj Martino,
moje ZOO čítá -
5 koz
1 kozel
3 kůzlata
3 telata
2 ovce + 2 jehňata
beran
10 králíků
1 kočka

Plánuju ještě na jaře slepice, pejska a v září čekáme miminko. a na celý zvěřinec jsem sama, manžel tomu moc neholduje.
Chci se optat - koli by stálo malinkaté oslíčátko (je to můj zatím nesplněný chovatelský sen).
Petra

27.2.2007 23:02

oslik napsal(a):
Kozy dojím ručně, momentálně ráno i večer 5 ks. Šestou si naštěstí stále ještě vycucávají kůzlata - ona má malé struky, tak jim to mlíčko ze srdce přeju. Ta strakatá je Čebika (původně Čebiko = černo bílá koza), její mamina byla poloviční kamerunka. Je drobná, ale mlíko má výborné a dojí celkem dobře. Oslíci jsou naprosto úžasná zvířátka, mohu jen vřele doporučit!!! Teď nám ale stůně oslátko a já mám chuť s chovem čehokoli praštit... No, ale takovou radost přece zbytku rodiny nemohu udělat, že? On kdyby byl manžel stejný pošuk jako já, tak už u nás na dvoře není pro samé zvíře a pro samé ho... kam šlápnout... Vzato z téhle strany je snad i dobře, že zvířata pořizuji jen já a on se mě snaží trošku brzdit. Kdybys chtěla zkouknout více fotek našich oslíků, můžeš mrknout na www.oslici.lesklekoule.cz. Prasátko už jsme taky zkoušeli mít, byla to prasnice Andula určená na výkrm, ale jak už to u nás chodí, dovezli jsme jí ke kanci a narodilo se jí, myslím 8, selátek. Podruhé ale už nezbřezla a navíc pak už vůbec neměla příznaky boukání, takže zkončila buhužel u někoho na talíři. Já bych ji pozřít nedokázala, stejně tak jako kůzlátka a husy. Ty máme pouze k prodeji. Rodilí vesničani mě v tomhle nechápou, vždyť co prý může být lepší než doma "vyrobené" masíčko. Jenže já beru všechny ty svoje zvířata skoro jako dětičky a kanibal prostě nejsem

ahoj Martino, já nestačím zírat, známí tvrdí, ze máme moc zvířat ale oproti tobě případně druhým jsem slabý odvar.sím sím odkud jste, kde je takový ráj zvířat. ,? mohla bych se přijet podívat? ahojky wan

28.2.2007 10:43

brenda napsal(a):
ahoj Martino, já nestačím zírat, známí tvrdí, ze máme moc zvířat ale oproti tobě případně druhým jsem slabý odvar.sím sím odkud jste, kde je takový ráj zvířat. ,? mohla bych se přijet podívat? ahojky wan

Ahoj Wan, jsme z jihu Čech od Milevska okres Písek. Určitě se přijeď podívat, ráda pokecám se spřízněnou duší. Momentálně máme zas o pár "kousků" víc (oslátko, štěňata rotvíků), za čtrnáct dní by se měla začít rodit kůzlátka a do měsíce snad bude i další malý oslík. Ahojky M.

28.2.2007 10:44

Áááááá, jaro je tady!!! Ať se ochovy vydaří na jedničku!!!
Ten kocour je taky dobrej, takhle bych se chtěla mít...

náš džerynek

28.2.2007 10:56

petra136 napsal(a):
Ahoj Martino,
moje ZOO čítá -
5 koz
1 kozel
3 kůzlata
3 telata
2 ovce + 2 jehňata
beran
10 králíků
1 kočka

Plánuju ještě na jaře slepice, pejska a v září čekáme miminko. a na celý zvěřinec jsem sama, manžel tomu moc neholduje.
Chci se optat - koli by stálo malinkaté oslíčátko (je to můj zatím nesplněný chovatelský sen).
Petra

Ahoj Petro,
máš také slušný zvěřinec
Můj mužský také chovu zvířat nijak neholduje a připadá mi, že všechny 3 naše děti v tomhle budou po něm. Naštěstí všichni 4 mají pro mé zvířecí megalomanství pochopení, a tak už mám povolenou i jalovičku.
Co se týká cen oslátek, hřebečci se pohybují kolem 10.000.- osličky zhruba jednou tolik. Jestli chceš, jukni na naše stránky o oslíkách http://oslici.lesklekoule.cz
Přeji hezký den. M.

7.3.2007 11:16

malachitova napsal(a):

Tééda, koukám, kolik toho všichni máte. Přidám se se svou troškou do mlýna:
5 x pes (2 x KAO, 2 x kříženec, 1 x SH)
4 x koza
1 x kozel
3 x bahnice + 6 jehňat
2 x jehnice
1 x kočka
1 x káně

7.3.2007 11:17

malachitova napsal(a):

a jehňátka

Přidejte reakci

Přidat smajlík